Volvo's nye tannsystem gir skuffene noe å tygge med

Med sikte på Volvo's større gravemaskiner og hjullastere, den nye generasjonen tannsystem fra Volvo har bedre penetrasjonsevne, lenger levetid – og et enkelt 'hammerløst' monteringssystem.

Volvo Tooth System

Volvo Construction Equipment's mellomstore og store hjullastere og gravemaskiner har nå enda mer å smile over – et helt nytt høykvalitets tannsystem som ikke bare øker produktiviteten og drivstoffeffektiviteten, men som også er mer slitesterkt og mye enklere å montere takket være dets hammerløse låseboltdesign.

Systemet tilbys til Volvo-hjullastere i størrelsen L60 til L350, og for Volvo-gravemaskiner fra 14 tonn og opp til den største på 95 tonn. Det nye tannsystemet graver dypere og holder seg skarpere lenger. Den lave designen gir bedre inntrengningsevne og skuffefylling, noe som gir raskere syklustider og så mye som 20 % bedre penetrering over tannens levetid – for økt produktivitet og forlenging av tannens effektive levetid. Designen er mer selvskjerpende og bidrar til redusert drivstofforbruk.

Innfestningsgeometri

Beskyttede sveiser, sterkere adapternese og smartere design gir systemet ekstra robusthet samtidig som at systemets økte holdbarhet gir lengre skiftintervaller og redusert skuffeslitasje. Fordi de er spesielt designet for Volvo-maskinene er tennene og adapterne tilpasset spesifikasjonen, størrelsen og modelltypen.

Volvo tannsystem

Med glatte flater på kritiske områder bidrar det nye tannsystemet til å fordele belastningen under arbeidet. Med optimal balanse mellom holdbarhet og vekt – tannsystemet er konstruert for å åpne opp potensialet til disse maskinene, slik at de leverer maksimal ytelse, brytekraft og driftstid.

Plassér. Skyv. Klikk.

Selv de beste tennene må skiftes ut til slutt, men med Volvo's nye tannsystem kan det ikke gjøres enklere – eller raskere. Et ekte hammerløst system, tennene har et nytt låsesystem som har en gjenbrukbar låsebolt. Med utmerket passform og låsing – og med selvstrammingseffekt når den er montert – den gjenbrukbare låsebolten låses enkelt opp ved å vri den en kvart omdreining. Tar bare noen få minutter, monteringen kan ikke gjøres enklere – plassér, skyv og klikk på plass – det var det!

Den rette tannen for oppgaven

For gravemaskinene finnes det fem tilgjengelige tanntyper: for generell bruk, for slipende materiale og stein, spisstann, dobbelspisstann og spadeformet tann. Det tilbys to adaptertyper i tillegg til en ekstra slitebeskyttelse (Cap) som passer på standardadapteren og som forlenger tannens levetid ytterligere. For hjullasterne finnes det tre tanntyper – for generell bruk, for slipende materiale og for stein, sammen med tre adaptertyper. 

Volvo tannsystem