Volvo P6870D ABG: Gjør leggingen til en enkel oppgave

Opplev optimal allsidighet med utleggeren P6870D ABG – som kombinerer en kompakt design, enestående trekkraft og funksjoner som er designet for enkel betjening og vedlikehold.

En allsidig maskin

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har arbeidet med å forbedre betjeningen og allsidigheten til deres hjulgående utleggere, og P6870D ABG er det perfekte eksempelet. Denne utleggeren kan oppnå optimale resultater innenfor et bredt spekter av materialer – enten det dreier seg om små boligfelt eller større motorveiprosjekter.

Volvo CE's utleggere har glimrende trekkraft for stødig og presis legging, uansett driftsforhold – og P6870D ABG er intet unntak. Med trepunktsbalanse for å stabilisere traktorplattformen sikrer utleggerens unike hydrauliske selvutjevnende fjæringssystem at trekkraften er maksimal – selv når terrenget ikke er det. Volvo's fremdriftssystem bidrar til jevn legging ved å sikre høy trekkraft. Tilgjengelig som 6x6 eller 6x4, de store forhjulene leverer høy trekkraft, mens det lastavhengige styresystemet justerer kraften mellom forhjulene for å forhindre hjulspinn.

Den hjulgående Volvo-utleggeren er også utstyrt med tre kjøremoduser: Legging, Manøvrering og Transport. Manøvrering-modus er ideell for manøvrering, lasting og tømming. I denne modusen er utleggerens funksjoner deaktivert og maskinen kan vende rundt med en indre svingradius på 2,5 m.I transportmodus kan det oppnås full kjørehastighet, rundt 20 km/t, for hurtig forflytning. Den automatiske tomgangssenkingen kobles inn så snart utleggeren ikke er i bevegelse. De kompakte dimensjonene til P6870D ABG gjør det også enkelt å transportere maskinen mellom arbeidsområdene.Volvo-motoren, som støtter alle de tre modusene, kombinerer høyt dreiemoment med lavt turtall der motoreffekten tilpasses behovet automatisk. Støynivået reduseres og drivstofforbruket senkes med opptil 30 %.

Trygg og sikker legging på et enkelt vis

Volvo CE har gitt styringen til maskinføreren ved å lage brukervennlige systemer som Electronic Paver Management (EPM3) EPM3-systemets betjening er samlet og satt opp i fugleperspektiv for å lede maskinføreren intuitivt gjennom de individuelle arbeidsfunksjonene. Med betjeningshjulet kan maskinførere raskt velge og justere funksjoner for bedre maskinkontroll og effektivitet. EPM3-systemet har et innstillingsminne som forenkler maskinoppsettet, slik at maskinføreren kan komme raskt i gang med arbeidet. Denne funksjonen lar maskinførere lagre egne innstillinger som husker lagrede parametere til lignende leggejobber – noe som sikrer stabil leggekvalitet fra jobb til jobb. Det kan utføres finjustering på disse lagrede parametrene for å optimalisere ytelsen og produktiviteten i forhold til den aktuelle jobben.

Det romslige, komfortable og ergonomisk utformede førermiljøet gir maskinføreren en full oversikt over hele leggeprosessen, med direkte sikt til troa og mateskruen, samt uhindret oversikt over hele arbeidsområdet. Motorpanserets lave design lar maskinføreren sjekke materialforsyningen og materialflyten med et enkelt blikk, mens sikten forbedres ytterligere med de store glassflatene på begge sidene av plattformen, speiler og justerbare førerstoler som kan sideforskyves til utenfor kanten av utleggeren. Førerkomforten er også en hovedprioritet og P6870D ABG har blitt designet for å ha lavt støynivå, tak med mulighet for forlengelse, samt fotstøtter og armlener, varmluftsuttak, koppholder og USB-lader. Maskinførerens bekvemmelighet forbedres ytterligere av lysfunksjonen som lyser opp plattformen i tre minutter etter at hovedstrømsbryteren har blitt slått på, samt etter at tenningsbryteren har blitt slått av. Trolåsen kan nås direkte fra plattformen, selv når frontvindu er montert.

Og for å gjøre livet lettere rundt screedet kan personellet stole på Pave Assist (ekstrautstyr). Drevet av Volvo CO-Pilot, Pave Assist tilbyr et virkningfullt sett av digitale verktøyer, inkludert Material Manager, Thermal Profiling og Weather View, som er designet for å øke leggekvaliteten og dokumentere leggeprosessen.

Få full utnyttelse av utleggeren

Med en leggebredde på opptil 9 meter, P6870D ABG kan utstyres med en rekke screed som er i stand til å håndtere forskjellige driftsforhold og materialer. Volvo's Variomatic-screed har åtte føringsrør, fire på hver hydrauliske utvidelse, som sammen med den hydrauliske screedstrammingen (ekstrautstyr) bidrar til en konsistent og jevnt komprimert overflate.

Driftsmessig vil VB79- og VB78-screedene kunne benyttes på den samme jobben, men VB79-screedet vil ha større potensiale der det kreves en spesiell veiprofil eller drenering. De utvidbare screedene har to ekstra leddede seksjoner som kan justeres opp eller ned med 10 % (5,7 grader) for å gjøre det mulig å legge egne profiler – alt for å gjøre jobben enklere, bruke mindre materiale og redusere kostnadene.

Screedforlengerne kan skiftes raskt og trygt uten spesialverktøy takket være Volvo's unike hurtigkoblingssystem. Det betyr at et skift ikke tar mer enn 55 minutter.

I tillegg kan maskinførere si farvel til manuell screedjustering med den hydrauliske endelemmen – der betjeningen er integrert i screedpanelet. Resultatet er mindre anstrengelser og en ren sidefinish.

Hold driften i gang

Det er vel og bra å ha en allsidig og lettbetjent maskin, men den må også være pålitelig. Uplanlagt ståtid kan koste mer enn 450 Euro per dag per maskin. Volvo CE erkjenner dette problemet, og det er grunnen til at P6870D ABG er utstyrt med smarte vedlikeholdssystemer for at det skal være enkelt å holde utleggeren i full drift.

Når det kommer til driftstid og effektivitet har P6870D ABG blitt forbedret. Noen av hovedforbedringene er den 13 tonns store troa, samt en drivstofftankkapasitet som nå gir 10 timers konstant driftstid. I tillegg til dette finnes det også et system som forbygger dieseltyveri, samt en rekke forskjellige lyspakker – slik at du kan både se og gjøre mer under dårlige lysforhold.

På P6870D ABG har Volvo CE også gjort det enklere å komme til de essensielle sjekkpunktene, noe som gir raskere og sikrere vedlikehold. Sentralsmøringen og flere andre viktige servicepunkter er lett tilgjengelig fra toppen av plattformen, mens drivstofftanken, emulsjonstanken og AdBlue-påfyllingen kan nås fra bakkenivået. For å lette administrasjonen og vedlikeholdet på tvers av en hel maskinpark er det mulig å benytte en universalnøkkel som passer i alle tenningsbryterne og servicelukene.

Kundene kan også automatisere servicebehovet og maksimere maskinens driftstid med Volvo Service Interval Manager, et eget bilde i EPM3-kontrollpanelet, der maskinføreren varsles om nødvendig eller planlagt vedlikehold. I tillegg vil servicearbeidet registreres og lagres i servicehistorikken.

Og når det gjelder reservedeler – Care Kit hjelper kundene med å spare tid, redusere kostnadene og gir tilgang til de siste tekniske forbedringene. Care Kit eliminerer bort gjetningen om hvilke deler som trenger utskifting ved å ha dem tilgjengelig i ett sett. Selv om det tilsynelatende er kostbart å skifte ut deler som der og da ikke “trenger” å skiftes ut, kan det være en viktig del av et forebyggende vedlikehold. Å bare skifte ut de delene som er veldig slitte eller har synlig slitasje, og ikke de andre delene rundt dem, kan føre til ekstra belastning på de nye delene.

Nå har endelig kundene muligheten til aktivere CareTrack-telematikksystemet på P6870D ABG. CareTrack hjelper områdeansvarlige med å styre unna ikke-planlagt ståtid, og sikrer at utleggeren blir betjent på et effektivt vis. Rapporter om maskinplassering, bruk, produktivitet, drivstofforbruk og maskinhelse kan lastes ned eksternt og hjelpe deg med å identifisere hvilke områder som må forbedres for å optimalisere driften.

Allsidig, brukervennlig og pålitelig er blant hovedegenskapene til den nye hjulgående utleggeren P6870D ABG, som er tilgjengelig for kjøp i følgende regioner; EMEA, APAC og Latin-Amerika.

Hovedspesifikasjoner:

  Motortype D6J  D8E
     KINA IV; EU Steg V  Tier3
Motoreffekt kW 129  
  hk (imp) 172,9  
...ved motorturtall o/min 2 000  
Grunnleggende bredde m 2.4  
  ft 8  
Maks. utleggerbredde m 9  
  ft 29,5  
Asfalteringseffekt t/t 700   
  sh tn/t 771,6  
Maksimal lagtykkelse mm 300   
  i 11,8  
Trokapasitet t. 13  
  sh tn 14,3