Volvo ser på den elektriske fremtiden på Bauma 2019

Besøkende til årets Bauma-utstilling 2019 i München, Tyskland, vil få et glimt inn i den teknologiske fremtiden der Volvo Construction Equipment (Volvo CE) demonstrerer Building Tomorrow og viser deres nyeste maskiner og integrerte tjenester.

Volvo’s indoor stand at bauma.

For å vise Volvo-gruppens bredde vil Volvo CE på årets Bauma-utstilling stå sammen med søsterselskapene Volvo Penta, Volvo Trucks og Volvo Financial Services. Selskapets deltakelse på utstillingen er mye mer enn en statisk visning – det er en live-begivenhet. Under temaet Building Tomorrow vil Volvo's 2293 m2 store innendørsstand i Hall C6, og den 5870 m2 store utendørsstanden på FM714, være en kontinuerlig og interaktiv fremvisning av hele produkt- og serviceporteføljen.

Volvo går over til elektrisk i kompaktklassen

Bauma 2019 vil bli den første store bransjebegivenheten etter den nylige pressemeldingen der Volvo CE sier de skal tilby elektrisk på deres Volvo-merkede kompaktgravere og kompaktlastere i 2020. Med dette trekket blir Volvo CE den første produsenten av anleggsmaskiner som forplikter seg til en elektrisk fremtid for deres kompaktmaskiner. De to første hydraulisk-elektriske maskinene vil bli avduket på Bauma, etterfulgt av en planlagt markedsinnføring og oppskalering i 2020.

Gravemaskinene entrer hovedscenen

Gravemaskinene er stjernene på showet og fortsetter å fremheve Volvo CE's verdensomspennende 'Excavators For Any Challenge'-kampanje. De nye gravemaskinene som skal lanseres på showet er 20-tonneren EC200E og kompaktgraverne EC15-EC20E. Det er ikke bare bredden i Volvo's gravemaskinserie som skal vises, men også dens lengde. Den nye høytrekkende rivningsmaskinen EC750E vil demonstrere dette. Og som om alt det ikke var nok, det vil også være en lansering av en bransjeendrende hybridmaskin; EC300E Hybrid, og en EC220E som har Volvo Active Control, en automatisk styring av bom- og skuffefunksjonen for en mer effektiv graveprosess. Mer til på disse viktige lanseringene i april.

De fabelaktige 50 kommer til München

I alt kommer det til å være 50 maskiner på Volvo's to utstillingsstander, gruppert i undertemaene; 'lasting', 'graving', 'transport', 'utlegging', 'innovasjon' og 'service'. Av disse har Volvo Services mye større andel enn noensinne på årets Bauma-utstilling, der hver maskin støttes av et dedikert servicetilbud, via berøringsskjermer og andre skjermer.

'Jeg er stolt av dere, kryp!'

Det vil også være mye som skjer på selskapets utendørsområde. Med musikk fra Volvo CE's mini-film Pump It Up, med Hollywood-stjernen Dolph Lundgren, vil det bli et morsomt maskinshow – uten tvil det beste i bransjen. Det vil også være Operators' Club-konkurranser, samt visninger av utstyr og den videreutviklede Dig Assist-løsningen.

Volvo's utendørsstand.

Ikke gå glipp av Volvo's innendørsstand der spenningen kommer i form av begivenheter som viser at Volvo CE's suksess handler like mye om deres folk som deres maskiner. Gjennom hele dagen vil en profesjonell seremonimester foreta underholdende presentasjoner (på tysk og engelsk) med fokus på selskapets produkt- og serviceløsninger. Dette vil bli støttet av filmfremvisninger som viser en rekke kundeintervjuer, fakta, illustrasjoner og moro. For første gang vil det også være et 'Innovation Area' – de nøyaktige detaljene avsløres ikke nå, men Automation, Connectivity og Electromobility vil stå i fokus.

Bauma 2019 – det er en familieaffære

Melker Jernberg, selskapets direktør, vil sammen med direktørene for Volvo Penta og Volvo Trucks, delta på en internasjonal pressekonferanse under utstillingen der de skal introdusere nye produkter og fremlegge selskapets fremtidige innovasjonsplaner.

Dersom du noen gang skulle være i tvil, denne våren kommer Volvo til bransjens største utstilling i München vel vitende om at de skal levere i dag og godt inn i fremtiden. Takket være innovative produkter og integrerte tjenester vil Volvo fortsette å jobbe sammen med kunder i 'Building Tomorrow'.

Finn ut mer på #VolvoBauma.

Bilde 1: Volvo's innendørsstand på Bauma.
Bilde 2: Electric Compact Machine teaser.
Bilde 3: Volvo's utendørsstand.