Volvo leder an med en 20-tonns beltegående gravemaskin

Den nye EC200E, en 20-tonns beltegående gravemaskin fra Volvo, er spesialbygd for å møte etterspørselen etter mellomstore gravemaskiner.

Volvo Crawler Excavator EC200E

Rettet spesielt mot markedet for mellomstore gravemaskiner, Volvo Construction Equipment's (Volvo CE) nye beltegående gravemaskin; EC200E, er den perfekte partner for et bredt spekter av middels krevende bruksområder. 20-tonneren er en spesialbygd maskin der spesifikasjonene plasserer den mellom selskapets eksisterende EC220E og EC180E i EMEA-regionen. Ideell for intern bruk eller som en del av en utleiepark, og egnet for anlegg, infrastruktur, veibygging og mer, EC200E tilbyr overlegen ytelse som sikrer høy lønnsomhet for kunden.

Imponerende ytelse

Med flere tiårs erfaring, og kraften til Volvo Group bak seg, Volvo CE har implementert nestegenerasjons motorer i maskinene som overholder de nyeste utslippskravene på regulerte markeder. Den Stage V-godkjente D4 Volvo-motoren er optimalisert for at maskinførerne skal få den beste ytelsen fra EC200E, noe som gir kraften, drivstoffeffektiviteten og påliteligheten som trengs for å lykkes på tvers av en rekke bruksområder. 

Volvo EC200E Beltegående gravemaskin

Med Volvo's "Power Boost"-funksjon øker de allerede imponerende løfte- og gravekreftene ytterligere, noe som gir raskere syklustider og optimal produktivitet.

EC200E's avanserte hydraulikksystem fungerer i harmoni med det helelektriske styresystemet og Volvo CE's avanserte ECO-modus for å minimere effekttapet og forbedre både kontrollerbarheten og responstiden. Den beltegående gravemaskinen kan også leveres med fabrikkmontert tilleggshydraulikk for drive hydraulisk utstyr, og dermed øke maskinens allsidighet og produktivitet.

En ekte allrounder

EC200E er en ekstremt allsidig maskin, en som kan utføre mange oppgaver innenfor en rekke bruksområder. Designdetaljer som robust bom og stikke, sterkt understell, tung motvekt og kraftige beskyttelsesplater gjør det mulig for maskinen å utføre tøffe oppgaver i krevende miljøer. Ved å kombinere EC200E med skreddersydd Volvo-utstyr kan kundene få mest mulig ut av maskinen – maksimere effektiviteten, og dermed øke lønnsomheten. Utstyrsspekteret inkluderer:

Volvo EC200E Beltegående gravemaskin

Steelwrist® tiltrotator

Tiltrotatoren kan fabrikkmonteres med et styresystem og flerfunksjonelle manøverspaker. Fullintegrert i maskinen og informasjonspanelet, systemet fungerer i perfekt kombinasjon med Volvo-skuffene.

Skuffer

Enten det arbeides med myke, middels eller harde materialer, Volvo's graveskuffer gir maksimal produktivitet og lang levetid, og har originale Volvo-slitedeler. Volvo's tiltbare planeringsskuffer utgjør den perfekte partner for landskapsforming, pussing av skråninger og til grøfting. Med 45° tiltvinkel til begge sider er den tiltbare planeringsskuffen det ideelle valget når en ren og jevn skråning er påkrevd.

Hammer

Volvo's hydrauliske hammere er konstruert for å fungere i harmoni med gravemaskinen, og gir konsistent kraft og ytelse. Dette utstyret er slitesterkt og kan utrustes med en rekke verktøy som passer til mange bruksområder.

Redskapsfester

For enkelt og raskt skifte av utstyr og redskaper tilbyr Volvo et komplett utvalg av redskapsfester.

Sikkerhet og komfort for maskinførerne

Hver Volvo-maskin er designet med sikkerhet som høyeste prioritet. EC200E har ROPS-godkjent førerhus, ekstra synlige håndtak og stigtrinn med sklisikre overflater. Med en design som er først ute på Volvo's mellomstore maskiner, EC200E har nå mye bedre tilgang fra høyre side. Dette er gjort mulig takket være et nytt trinn som har blitt sveist på understellet og med et håndtak som muliggjør trepunktsgrep på overbygningen – noe som gjør tilgangen ved rutinemessig vedlikehold enklere, tryggere og raskere.

Volvo EC200E Beltegående gravemaskin

Førermiljøet forbedres ytterligere med god sikt, støttet av sidekamera og Volvo Smart View (ekstrautstyr), som forbedrer sikkerheten til maskinførerne og de som arbeider rundt maskinen. I tillegg er førerhuset utformet i samråd med maskinførere for å gi et komfortabelt arbeidsmiljø, lavt støynivå, lettbetjente manøverspaker og ergonomisk utforming. 

Reduserer kostnadene

EC200E er bygd for å maksimere driftstiden på arbeidsplassen og minimere forstyrrelsene av driftsaktivitetene. Lange serviceintervaller for olje- og filterskift gir redusert ståtid og det rutinemessige vedlikeholdet har blitt forenklet takket være en rekke funksjoner som grupperte filtre, som er tilgjengelig fra bakkenivået, sammenleggbare leidere og servicevarslinger. For å forbedre servicevennligheten ytterligere har radiatoren, ladeluftkjøleren og hydraulikkoljekjøleren blitt plassert side om side i ett enkelt lag.

Som med andre gravemaskiner i serien tilbyr Volvo gode maskinovervåkingssystemer for EC200E. CareTrack tilbyr telematikkdata i sanntid, inkludert driftstimer, plassering og servicevarsler, noe som bidrar til at maskineieren holder seg oppdatert om maskinens tilstand og ytelse. Det finnes en rekke alternativer som passer til forskjellige behov. For å gjøre livet enklere, har CareTrack også en komplett portefølje av Insight Reports, som inkluderer Health, Fuel Efficiency og Productivity. De forhåndsdefinerte rapportene lar maskineieren ta informerte beslutninger om maskinparken uten at det må sorteres gjennom en mengde data og alarmkoder – noe som sparer tid og penger. Kunder kan også velge å la Volvo overta overvåkingen av maskinparken med Proactive Monitoring.

Som med alle Volvo's produkter har den beltegående gravemaskinen EC200E støtte fra et stort og kunnskapsrikt forhandlernettverk, som tilbyr en rekke løsninger for å holde kundenes maskiner i høy produksjon. Kom og se den i München på Bauma 2019.

Hovedspesifikasjoner:

Driftsvekt

kg

19 870 - 24 580

lb

43.806 - 54.190

Brutto effekt

kW

115

hk(imp)

154

. . . ved motorturtall

o/min

2 000

Skuffevolum

m3

0,275 - 1,1

y3

0,36 - 1,44

Løftekapasitet, langs understell

kg

7 320

lb

16 138

… ved rekkevidde/høyde

m

6,0 / 1,5 

ft

20 / 5

Maks. rekkevidde

mm

9 993

ft in

32'9"

Maks. gravedybde

mm

6 781

ft in

22'3"

Brytekraft, SAE J1179 (normal)

kN

125

lbf

28.101

Brytekraft, SAE J1179 (tillegg)

kN

132

lbf

29.675

Rivekraft, SAE J1179 (normal)

kN

101

lbf

22.706

Rivekraft, SAE J1179 (tillegg)

kN

107

lbf

24.055

Totalbredde

mm

2 990

ft in

9'10"

Svingradius bak

mm

2 850

ft in

9'4"