Volvo Dig Assist: Jeg vil ikke være en dag foruten

Maskinføreren Patrik Ekström hos LMB AB sier at Volvo's Dig Assist-funksjon har forbedret arbeidet enormt. Unikt for Volvo, det nye brukervennlige systemet hjelper maskinførere med å fullføre graveprosjekter på en trygg og nøyaktig måte – og det på en brøkdel av tiden.

Da den svenske entreprenøren LMB AB tilførte en ny Volvo EWR150E korthekkmaskin til maskinparken i fjor sommer ivret de etter å prøve Volvo CO-Pilot med Dig Assist. Seks måneder senere er entreprenøren strålende fornøyd.

Med Volvo CO-Pilot leverer høypresise trykk- og posisjonssensorer driftsdata i sanntid til en førerhusmontert 10" Android-berøringsskjerm og til skylagring.

Avhengig om kunden velger 2D, In-Field Design eller 3D-versjonen, Dig Assist-funksjonen lar maskinførere angi måldybder eller vinkler, eller til og med legge inn kompliserte 3D-former og overvåke fremdriften på jobben samt motta varsler når de ønskede parametrene er oppfylt.

LMB AB bruker for tiden 2D-versjonen, men er ivrige etter å oppgradere. “Vi legger rør og bygger veier, noe som Dig Assist-funksjonen hjelper oss med,” sier maskinføreren Patrik Ekström. “Den er enkel og effektiv. Jeg tenker vi nå skal oppgradere til 3D.”

SIKRERE PÅ ARBEIDSOMRÅDET

Dig Assist bidrar ikke bare med å forbedre nøyaktigheten og produktiviteten, men også til økt sikkerhet på arbeidsområdet. Dig Assist kan fjerne behovet for at maskinføreren må forlate førerhuset for å kontrollere høydene eller vinklene manuelt – eller at landmålere må ut og merke opp graveområdet. Samtidig vil On-Board Weighing i stor grad redusere faren for overbelasting av maskinen.

ENKEL MASKINPARKSTYRING

Fordi maskininformasjonen også leveres til skylagringen er Dig Assist like nyttig for maskinparkadministratorer som den er for maskinførere. Data som; "antall tonn forflyttet per dag", "lastens vekt" og "tomgangstid" gjør det enkelt for maskinparkadministratorer å identifisere områder der effektiviteten eller produktiviteten kan forbedres, samt sette seg produktivitetsmål.

“Systemet registrerer data og lar oss analysere dem så ofte vi vil,” forklarer Ekström.

Volvo Co-Pilot med Dig Assist er tilgjengelig på beltegående gravemaskiner – EC220E, EC250E og EC300E – og hjulgående gravemaskiner – EW160E, EWR150E og EWR170E – i vektkategorien 15 til 30 tonn.

Etter å ha kjørt EWR150E med Volvo CO-Pilot og Dig Assist vil ikke Ekström gå tilbake til sin gamle arbeidsform. “Systemet er veldig bra og jeg vil ærlig talt ikke være en dag foruten,” konkluderer han.