Volvo CE er partnere med National Geographic på bærekraftskampanje

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har slått seg sammen med National Geographic for å fremheve et fantastisk prosjekt for å redde et truet samfunn mot trusselen om stigende havnivå.

Volvo mega project Sundarbans

Gjennom et nytt samarbeid om å skape en planet i balanse, noe som samsvarer med fellesverdiene til begge selskapene, vil denne nye kampanjen vise hvordan Volvo-gravemaskiner hjelper til med å bygge fyllinger over Sundarbans, en historisk region mellom India og Bangladesh, for å beskytte landet mot flomtrusselen. Det verdifulle Sundarbans-deltaet er hjemmet til den bengalske tigeren og er oppført på UNESCO's verdensarvliste – men er under konstant trussel om ødeleggelse uten viktig og langsiktig handling.

Sundarbans ligger langs Bengalbukta og er bostedet til flere truede arter og 4,5 million mennesker. Etter en ødeleggende syklon i 2009 ble fruktbar jord ødelagt, husdyr drept og vollene som beskyttet øyene ble vasket bort. Som et resultat av dette er området ekstremt utsatt for flom og tidevann, noe som kan være så dramatisk at omtrent en tredjedel av landet forsvinner og dukker opp igjen hver eneste dag. Problemet forsterkes også av mangel på rent vann i India, et land der 80 % av vannet er forurenset.

Kampanjen viser hvordan 20 Volvo gravemaskiner har arbeidet med å bygge opp igjen disse fyllingene for å sikre land og husdyr mot skader forårsaket av saltvannsflom.

Volvo Mega Prosjekt Sundarbans

Ved å blande filmatisk innhold med en historie som er forankret i formålet, vil det digitale partnerskapet utgi en kortfilmserie til et globalt publikum over en månedslang felleskampanje. Dette vil ikke bare sendes fra i dag som en del av Volvo CE's prisbelønte "The Megaproject Listing" – en global digital kampanje som viser noen av de mest utrolige byggeprosjektene fra hele verden – men også på tvers av National Geographic's digitale kanaler.

Bill Law, kommunikasjonsdirektør hos Volvo CE, sier: "Dette utrolige prosjektet er nok et skritt fremover i vår globale kamp mot klimaendringer, og vi er stolte av å spille vår rolle i det å bokstavelig talt bygge en bedre verden. Vi er glade for at vi kan fremheve betydningen av dette prosjektet sammen med National Geographic – vi deler ikke bare formålet med å bygge morgendagen, men dette partnerskapet gir oss muligheten til å bringe budskapet ut til et enda større globalt publikum.

For å lære mer om Sundarbans, klikk inn på https://www.volvoce.com/global/en/spirit-magazine/saving-invaluable-land/ og Volvo CE's sosiale medier.

Bilde 1: Bosted til mer enn 4,5 millioner mennesker, Sundarbans er utsatt for flom.
Bilde 2: Den historiske regionen mellom India og Bangladesh er oppført på UNESCO's verdensarvliste.

Februar 2019