Volvo CE lanserer EMEA Uptime Center

I et forsøk på å bli kundenes førstevalg innen driftstid i Europa, Midt-Østen og Afrika har Volvo CE samlet et dedikert team for å støtte Volvo-forhandlere proaktivt med å tilby løsninger på problemer som kan føre til redusert driftstid.

Plassert i Volvo CE's EMEA regionale hovedkontor i Eskilstuna, Sverige, det nye "Uptime Center" vil assistere hele forhandlernettverket til Volvo i Europa, Midtøsten og Afrika for å holde kundenes maskiner i full drift.

Det vil fungere som et IT-nervesenter og overvåke data som overføres fra tilkoblede maskiner via CareTrack og identifiserende områder der driftstiden og effektiviteten kan økes.

“Majoriteten av problemene vi skal arbeide med skal være ting vi oppdager før forhandleren eller kunden gjør det. Det er vårt mål å være proaktive og tilby løsninger på problemer før de oppstår, sier Fredrik Gerhardsson, Visepresident for ettermarked i Volvo CE's salgsregion EMEA.

Saksbehandlere vil varsle forhandlerne om feilkoder og alarmer på maskinene slik at de kan gjøre umiddelbare tiltak på vegne av deres kunder, redusere uplanlagte driftsstanser, spare drivstoff og vedlikehold, samt forhindre fremtidige problemer.

“Når jeg identifiserer et problem, lager jeg en komplett rapport som jeg sender til forhandleren. Forhandleren vil da tilby forebyggende vedlikehold, ekstra føreropplæring, eller tilby alternativer som vil sikre enda høyere driftstid eller effektivitet. En opplært maskinfører kan for eksempel spare mye penger på drivstoff og uplanlagt vedlikehold,” sier Leif Waad, en av saksbehandlerne i Uptime Center.

Kryssfunksjonelt samarbeid

Senteret er resultatet av en omorganisering av produktstøtteavdelingen. De veileder forhandlerne angående forebyggende vedlikehold som krever kompetanse fra mer enn kun ettermarkedet.

“Involvering av alle områdene i Volvo CE's team bidrar til å skape en kultur som fremmer høy driftstid og bringer kundeservicen frem i tet,” sier Robert Sundkvist, leder av Uptime Center.

Uptime Centre