Volvo CE og Trimble utvikler en 3D-oppgradering for Dig Assist-systemet

Fabrikkmontert Trimble Earthworks Grade Control Platform integreres sømløst med Volvo Dig Assist 2D-maskinstyring på Volvo-gravere.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har annonsert at deres treårige samarbeid med Trimble Inc. har ført til utvikling av et integrert Trimble® Earthworks Grade Control Platform for Volvo Dig Assist 2D-maskinstyringssystem. Designet for bruk med Volvo CE's hjulgående og beltegående gravemaskiner, Trimble Earthworks integreres på Volvo-gravere for å komplettere Volvo Dig Assist-kapasiteten og muliggjøre bruk av 3D-funksjoner som 3D-modeller, logging, ekstern support, prosjektstyring og andre Trimble Connected Site®-teknologier. 

Maskinstyring: nøkkelen til fremtidig automatisering

Ved å bruke Volvo Co-pilot som det primære brukergrensesnittet er det ikke behov for flere skjermer eller sensorer. Alt som trengs er å laste ned Trimble Earthworks-applikasjonen og montere en ekstra CPU. Når Co-Pilot med Dig Assist bestilles blir all maskinvare fabrikkmontert. For 3D kan kundene også bestille fabrikkmontert Volvo Trimble Earthworks Grade Control Platform. Volvo-graveren fungerer deretter sømløst med Trimble Connected Site-systemet
 
Integreringen av Trimble Earthworks 3D Grade Control på Volvo-gravere kompletterer Volvo Dig Assist-kapasiteten. Med 3D-funksjonalitet kan 3D-modeller importeres trådløst til skjermen i førerhuset. Ideell for større, komplekse infrastrukturprosjekter – 3D-tegninger kan importeres til flere gravemaskiner slik at alle bruker den samme modellen. Brukergrensesnittet vil også være kjent for de som allerede bruker Trimble-løsninger.

Kundens valg – integrert på fabrikken

"Volvo Co-Pilot er det perfekte grensesnittet for maskinstyring," sier Jeroen Snoeck, direktør for Connected Site og Machine Services hos Volvo CE. “Mange kunder har allerede erfaring med 3D og deres leverandører. Siden vi ikke ser oss selv i bransjen for 3D-systemer og landmåling er vi glade for å samarbeide med ledende teknologipartnere som Trimble. Og det er slik vi leverer våre kunder det beste fra begge verdener: Deres velkjente Trimble-løsning integrert med den fabrikkmonterte Volvo Dig Assist og Co-Pilot-plattformen.
 
“Å arbeide med Volvo på en integrert 3D Grade Control-løsning viser fordelene som begge selskapene bringer til våre felles kunder,” sier Jean Francois Sourdoire, Trimble Business Development Manager for EAME. "Den tette integrering av Trimble Earthworks med Volvo Dig Assist gir entreprenører en måte å lettere adoptere konstruksjonsteknologi på – for raskere avkastning."
 
Trimble og Volvo gjennomfører globale tester hos kunder for å forberede seg til den internasjonale lanseringen senere i 2019.

 

Bilde 1: Integreringen av Volvo Dig Assist og Trimble® Earthworks Grade Control Platform kobler Volvo-graveren sømløst til Trimble Connected Site®-systemet for sivile byggeprosjekter. Trimble Connected Site-systemet omfatter maskinstyringssystemer, posisjoneringssystemer og programvare som effektiviserer kommunikasjonen og samarbeidet gjennom hele byggeprosessen.