Volvo Construction Equipment og SDLG tar neste steg i Kina

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) og SDLG vil utvide deres samarbeid for å akselerere den lønnsomme vekstreisen. I desember 2020 vil alle gravemaskiner fra 15 tonn beregnet for det kinesiske markedet bli samlet på en produktlinje basert på den nyeste Volvo-teknologien og bære Volvo-merket.

Nå produserer og selger Volvo CE og SDLG deres egne separate gravemaskinserier i Kina. For å akselerere veksten ytterligere i sammenheng med de kommende kinesiske IV-utslippsstandardene, vil alle gravemaskiner fra 15 tonn som er beregnet for det kinesiske markedet samles i en produktlinje innen desember 2020. Produktene vil være basert på den nyeste Volvo-teknologien og bære Volvo-merket. 


Etter at Volvo CE kjøpte 70 % av SDLG i 2007 har nettosalget økt fra rundt 3 milliarder SEK til 17 milliarder SEK med god lønnsomhet. SDLG har en sterk markedsposisjon innenfor hjullastere og har med suksess gått inn i gravemaskinmarkedet med teknologisk støtte fra Volvo CE. 


“Å bringe sammen våre forretninger innenfor større gravemaskiner i Kina vil maksimere vår evne til å betjene kunder i Kina,” sier Melker Jernberg, President for Volvo Construction Equipment. “SDLG har vært en stor suksess siden vi begynte samarbeidet i 2007. Med økende salg av begge merker, og et stadig tettere samarbeid, er dette et naturlig steg for oss.”

Journalister som vil ha ytterligere informasjon, vennligst kontakt: Bill Law, SVP Corporate Communications +46 31 323 84 96