Perfekt planering i høyt tempo med Volvo Active Control

Med sine automatiserte bom- og skuffebevegelser skaper Volvo Active Control en halvautonom gravemaskin som oppnår perfekte skrånings- og planeringsarbeider med et knappetrykk.

Hvem vil ikke få perfekt planering eller fall på et enklere vis? For ferske maskinførere kan det være litt vanskelig å få rett dybde og fall, mens det for de erfarne maskinførerne kan det bli litt... vel... repeterende. Men heldigvis, nå kan alle maskinførere feire takket være et nytt automatisk maskinstyringssystem fra Volvo Construction Equipment.

Systemet tilbys først på den nye beltegående gravemaskinen EC220E, men skal snart utvides til flere maskiner i serien. Volvo Active Control et maskinstyringssystem som betjenes via den førerhusmonterte 10"- berøringsskjermen; Volvo Co-Pilot. Systemet leder maskinføreren gjennom funksjonene for å automatisere graveprosessen. Når de nødvendige jobbparametrene har blitt lagt inn i systemet, og gravejobben har blitt satt i gang med et knappetrykk, styrer gravemaskinen bom- og skuffebevegelsene automatisk for å få riktig vinkel, fall og dybde – alt på radikalt kortere tid.

En bedre jobb på halvparten av tiden

Volvo Active Control

Fordelene med systemet er ubestridte. Hastigheten og presisjonen under planering/forming fører til at tiden det tar å utføre jobben nesten blir halvert (45 %) sammenlignet med konvensjonell planering/forming. Og det er ikke behov for etterarbeid siden systemet gjør det riktig med en gang. Sikkerheten forbedres også siden systemet er så nøyaktig at det ikke er behov for at en person må kontrollere dybden/hellingen underveis.

Et fulldesignet Volvo-system, Volvo Active Control drives av selskapets Dig Assist-applikasjon og benytter 'Drive By Wire'-teknologi for å styre gravemaskinens elektrohydrauliske system. Med Volvo Active Control til å styre bom- og skuffebevegelsene automatisk, kan maskinføreren oppnå et perfekt resultat helt alene – kun ved hjelp av venstrehånden som styrer stikkehastigheten.

Volvo Active Control

La bekymringene fordufte

Volvo Active Control styrer en rekke funksjoner for å levere en perfekt planering eller skråning – men sikrer også at farer unngås. En dybdebegrensningsfunksjon hindrer at skuffen graver dypere enn en forhåndssatt grense for å unngå kontakt med kjent infrastruktur. En høydebegrensningsfunksjon fører samtidig til at skuffen, bommen eller stikka ikke kan komme i kontakt med strømkabler, overbygg etc. ved å forhåndsdefinere en trygg høyde. Til slutt, en svingbegrensningsfunksjon hindrer maskinen i å treffe hindringer på dens side. Og lasting av lastebiler kan gjøres enklere takket være en svingposisjonsstyring som lar maskinføreren forhåndsprogrammere plasseringen av haugen og lastebilen.

Volvo Active Control

Selv servicearbeidet er enklere siden det ikke finnes noen servoslanger å bekymre seg over – noe som bidrar til å øke driftstiden ytterligere.