Volvo Group: bidrar med å innfri bransjens tøffeste krav – både i dag og i morgen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) presenterer fremtidsrettede og bærekraftige innovasjoner for sine kunder på Bauma 2019 med deres mest avanserte portefølje av maskiner og servicer så langt – alt bygget på markedsledende kunnskap på tvers av hele Volvo-gruppen.

Volvo-gruppen er klar for å ta showet på årets Bauma-utstilling i München, Tyskland. Volvo CE, Volvo Penta, Volvo Trucks og Volvo Financial Services slår sammen kreftene for å tilby en pakke av integrerte produkter og servicer under temaet Building Tomorrow. Drevet av denne enestående synergien vil Volvo CE levere i henhold til deres bransjeløfte om å produsere elektriske kompaktmaskiner i 2020 ved å avsløre deres første kompakte elektriske gravemaskin og hjullaster. 

Leder an med Best in Show

På deres to stander inspirerer Volvo Group deres kunder på tvers av hele verdikjeden med en banebrytende utstilling av produkter og servicer – en 2293 m2 innendørsstand (203) i hall C6, og i tillegg en 5870 m2 utendørsstand med et demonstrasjonsområde, samt en ytterligere 297 m2 utendørsstand på FM714. I tillegg til de to elektriske maskinene – ECR25 og L25 – inkluderer produktene med ny teknologi også den banebrytende hybridmaskinen (hydraulikk) EC300E, en halvautonom EC220E med Volvo Active Control (automatiserte bom- og skuffebevegelser), samt EC60E – som leverer stor maskinytelse i en smekker innpakning.
 
Og det slutter ikke der. Volvo's mest kompakte utleggere så langt – P2820D og P2870D – står på scenen sammen med den nye generasjonen av EW60E, en EC750E høytrekkende rivningsmaskin og Volvo's flaggskip; tipptrucken R100E – samt mye mer. Totalt kan de besøkende se mer enn 50 av Volvo's mest avanserte maskiner – på både et actionfylt live-show og på en imponerende innendørsutstilling. Det komplette oppsettet består av 47 anleggsmaskiner, 6 lastebiler, som inkluderer både den autonome Volvo FH og en rekke elektriske kjøretøyer, samt en demonstrasjon av Volvo Penta's motorer.

Volvo Services er i fokus på årets Bauma-utstilling der hver maskin støttes av et dedikert servicetilbud via berøringsskjermer og andre skjermer. Det store høydepunktet vil være den globale lanseringen av ActiveCare, en intelligent telematikktjeneste som kobler sammen overvåkningen av maskinens tilstand og leveringen av ukentlige rapporter – for sammen å kunne bidra til å redusere ståtiden. Videre vil arrangementet også markere lanseringen av den nyeste oppdateringen til Haul Assist, en pakke med applikasjoner som tilbys for Volvo Co-Pilot-grensesnittet, som nå har kart og sporingsfunksjoner som vises i sanntid for å forbedre transportflyten til dumperne, sammen med den effektivitetsforbedrende On-Board Weighing-funksjonen. I tillegg presenterer Volvo Financial Services spesialtilbud til kunder på Bauma med renter så lave som 0,79 %.

Gjøre idé til virkelighet

Ved å benytte styrken som er bygd opp etter tiår med forskning leverer Volvo CE reelle løsninger og tilbyr produkter som er rene, produktive og som bidrar med å bygge en bedre verden. For å illustrere dette har selskapet et dedikert område for innovasjon, som beskriver hvert trinn på innovasjonsreisen.
 
Dagens lansering av de elektriske maskinene markerer en betydelig hendelse i selskapets arbeid mot det å bygge en mer bærekraftig fremtid. ECR25 Electric og L25 Electric er de første maskinene som vises fra en ny serie elektriske Volvo-merkede kompaktgravere og kompaktlastere. Maskinene gir null eksosutslipp, betydelig lavere støynivå, reduserte energikostnader, bedre effektivitet og mindre vedlikeholdskrav, sammenlignet med sine konvensjonelle motstykker.

Kraften i partnerskap

På Volvo's felles pressekonferanse, sammen med direktørene i Volvo Penta og Volvo Trucks, sier Volvo CE's direktør Melker Jernberg: "Vi har et langvarig engasjement for innovasjon, fra vår banebrytende forskning og utvikling helt frem til dagens markedsklare produkter, sett her for første gang på Bauma. Men vi kan ikke gjøre dette alene. Vårt kontinuerlige samarbeid med alle våre støttespillere er et bevis på at partnerskapet virkelig er det nye lederskapet. Vi er stolte av å gjøre denne reisen sammen med våre partnere for å svare med bærekraftige løsninger på de komplekse utfordringene samfunnet står overfor – både i dag og i morgendagen”
 
Etter et rekordår innen globalt salg i 2018, og en 12 % økning i det europeiske markedet, er Volvo Group på vei inn i fremtiden med høy finansiell styrke. Enten det tegnes ut fra kompetansen og erfaringen som er samlet i konsernet, eller ved å samarbeide med eksterne støttespillere – Volvo bygger morgendagen ved å bringe deres ledende innovasjon til markedet, i dag.

 

Bilde 1: Melker Jernberg etter lanseringen av de elektriske maskinene.
Bilde 2: Volvo's innendørsstand på Bauma.
Bilde 3: Volvo's utendørsstand på Bauma.