Load Assist utfordrer hjullasterførere til å gjøre det enda bedre

Den nye Operator Coaching-applikasjonen tilbys nå for Volvo Co-Pilot og gir hjullasterførerne tips og utfordringer for å forbedre kjøringen deres.

Operator Coaching Load Assist

Den siste oppgraderingen til Volvo CE's Load Assist-familie er en ny app som heter Operator Coaching. Funksjonen hjelper førere av Volvo's hjullastere i størrelsen L110H – L260H til å kjøre maskinene mer effektivt. Ved å gi dem sanntidsinformasjon kan førerne lettere forstå hvordan deres handlinger påvirker produksjonen. Er litt som å jage toppscore på et dataspill – Operator Coaching lar hjullasterføreren sette seg mål og målsettinger som gir mulighet for å kontinuerlig forbedre ytelsen.

 

Maskin og fører i perfekt harmoni

De nyeste maskinene fra Volvo CE kommer med mange smarte funksjoner som standard. Men det er lett for førerne å overse dem eller ikke kjenne til det optimale tidspunktet til å benytte dem. Operator Coaching-appen gir øyeblikkelig tilbakemelding på føreradferden – som for eksempel tomgangstid i forhold til driftstid, bremsing i forhold til distanse, gasspådrag, og bruk av Lock-Up i forhold til distanse. Appen gir veiledning om hvordan kjøreadferden kan forbedres via Volvo Co- Pilot – en 10" høyoppløst berøringsskjerm. Forslag som; 'Aktiver lastearmsdempingen', 'reduser gasspådraget' eller 'Aktiver Lock-Up' hjelper førerne med å levere optimal drivstoffeffektivitet og redusert maskinslitasje. Operator Coaching Load Assist

 

Med opptil 40 individuelle profiler tilgjengelig kan førerne se resultatene fra de forrige skiftene og sette seg mål for det gjeldende. Disse bygges opp til å danne et grafisk ytelsesdiagram over tid slik at forbedringstrenden kan vises for hver enkelt fører.

 

Veie bedre enn før

Den nye Operator Coaching-funksjonen knytter seg til den eksisterende On-Board Weighing-appen som fjerner gjettingen under lastearbeidet. Den gjør dette takket være sanntidsinnsikt i lastens vekt (innenfor +/- 1 % nøyaktighet), slik at førerne kan eliminere bort overlasting, underlasting, gjenveiing og ventetid. Veiedata samles inn via trykk- og posisjonssensorer – og vises deretter på Volvo Co-Pilot. Så snart veiingen er fullført blir alle produksjonsdata lagret i enheten og klargjort for å eksporteres til en sky-basert portal, eller via et portabelt USB-minne. Systemet er designet for en rekke skuffetyper og kan i tillegg også arbeide med gafler og klør.

Operator Coaching Load Assist