Den nye Volvo EC60E gir høy maskinytelse i en kompakt pakke

Som erstatter etter den utgående EC55C-modellen, er den kraftigere og mer produktive beltegående gravemaskinen EC60E fra Volvo Construction Equipment bygd for en komfortabel og effektiv drift innenfor et bredt spekter av bruksområder.

Volvo Compact Excavator EC60E

Den nye beltegående gravemaskinen EC60E fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er designet for å passe inn på alle typer arbeidsområder – alt i fra trange byggeplasser til større anleggsområder. Denne maskinen tilbyr forbedret trekkraft, god svingkraft og høy løftekapasitet for raskt kunne oppnå fremragende resultater. Med en kompakt design, lang stikke, og valget mellom fast bom og vinklingsbar bom (ekstrautstyr), er den allsidige og kraftige EC60E egnet for et stort spekter av bruksområder.

Kraft + kontroll = enklere og raskere drift

For å sikre optimal ytelse, skift etter skift, er denne maskinen utstyrt med en Volvo Stage V/Tier 4 final-motor og justerbar oljemengde. Det effektive kjølesystemet drives av en kraftkilde på 44,3 kW for å eliminere overoppheting.

EC60E's svært responsive betjeningselementer sørger for at maskinen gjør nøyaktig hva maskinføreren har til hensikt å gjøre under drift. Maskinføreren kan stille inn maskinen til egne preferanser for å oppnå bedre kontroll og økt ytelse. Oljemengden til tilleggshydraulikken, proporsjonalstyringen av planeringsskjæret og hastigheten til den vinklingsbare bommen kan justeres av maskinføreren og skreddersys ved hjelp av tre forskjellige responsmoduser; 'Aktiv', 'Normal' eller 'Myk'.

EC60E er utstyrt med et oppgradert hydraulikksystem og en hydraulikksentral av nytt design. For økt kontrollerbarhet og effektivitet, når det kreves en større oljemengde for en bestemt bevegelse, er hydraulikksentralen i stand til å samkjøre oljen fra flere pumper for å optimalisere maskinens drift. Spesielt ved planering kan oljen samkjøres til stikkesylinderen for å gjøre stikkebevegelsen raskere.

Volvo EC60E kompaktgraver

Flerfunksjonell redskapsbærer

For enestående allsidighet, EC60E kan utrustes med et bredt utstyrsspekter som egner seg for en rekke bruksområder, inkludert infrastruktur, bygg, landbruk, landskapsforming og skogbruk. Dette utstyret kan enkelt skiftes ut for å spare tid og for å redusere kostnadene. Maskinens design, hydraulikk, røropplegg og betjeningselementer i førerhuset, kombinert med Volvo's utstyrsspekter, lar EC60E utføre dens oppgaver på et enkelt vis.

Et mekanisk eller hydraulisk redskapsfeste tillater raske og effektive skift av redskaper. Et komplett spekter av skuffer, fra universal-skuffer til grøfteskuffer, er tilgjengelig. Slik at maskinen kan arbeide innenfor en rekke bruksområder. Volvo's slitesterke hydrauliske hammere er fullt ut kompatible med EC60E. Det store utvalget av hammerverktøy (eller meisler) har blitt laget for å bryte alt slags materiale og kombinerer glimrende ytelse med lavt støy- og vibrasjonsnivå. Maskinen kan også utstyres med en Volvo-tommel, laget for å fungere både med direktefestede Volvo-skuffer og redskapsfester for å kunne gjøre så mange oppgaver som mulig, inkludert pæling, opplag, lasting, løfting og bæring.

Volvo EC60E kompaktgraver

Volvo EC60E kompaktgraverLavere kostnader, økt driftstid

Volvo-motoren og den forbedrede hydraulikken arbeider sammen for å gi enestående drivstoffeffektivitet. Med funksjonen "automatisk motoravstenging" – en funksjon som kun tilbys av Volvo – stopper motoren automatisk dersom betjeningselementene ikke benyttes innenfor en forhåndsdefinert tidsperiode, noe som reduserer drivstoffkostnadene og støyen. For å bidra med å senke drivstoffutgiftene ytterligere har ECO-modus blitt standardutstyr. Når den er aktivert reduserer funksjonen motorturtallet litt, men ikke ytelsen, noe som gir lavere drivstofforbruk. En stoppet timeteller reduserer vedlikeholdskostnadene og øker maskinens verdi ved videresalg.

Volvo EC60E kompaktgraver EC60E er utstyrt med en rekke funksjoner som kombineres for å øke maskinens tilgjengelighet og for å redusere ståtiden. Servicetilgang fra bakkenivå og lett tilgjengelige smørepunkter reduserer servicetiden og vedlikeholdskostnadene. Serviceintervallene kan enkelt overvåkes via informasjonspanelet i førerhuset, som viser påminnelser når vedlikehold er nødvendig.

Denne gravemaskinen er utstyrt med Volvo MATRIS-programvare som analyserer maskinførerens kjøremåte for å forbedre effektiviteten, øke produktiviteten og redusere drivstoff- og vedlikeholdskostnadene. Volvo tilbyr også VCADS Pro-diagnosesystem, noe som gjør det enkelt å sjekke maskinen.

Volvo EC60E kompaktgraver

Hovedspesifikasjoner:

Motor

Volvo D2.6H

Stage V / Tier 4 final
..Nominell effekt ved 36,7 o/s (2200 o/min)
...SAE J1995 brutto 44,3 kW (60 hk)
Totalbredde 1920 mm
Maks. rekkevidde, Standard/Lang stikke 6,105 / 6,395 m
Tømmehøyde, Standard/Lang stikke 4,150 / 4,340 m
Gravedybde - Standard/Lang stikke 3,695 / 3,995 m
Rivekraft (ISO 6015) 28,8 kN
Brytekraft (ISO 6015) 43,3 kN
Driftsvekt 5 730