Den nye generasjonen EW60E innehar enda større allsidighet

Volvo Construction Equipment's oppdaterte hjulgående gravemaskin EW60E har forbedret hydraulikk for økt kontroll og oppgavefleksibilitet – alt i en allsidig og drivstoffeffektiv pakke.

Volvo Compact Excavator EW60E

Den nylig oppdaterte hjulgående gravemaskinen EW60E fra Volvo Construction Equipment er nå enda mer allsidig og kraftig enn noen gang før. Nå med større drivstoffeffektivitet og forbedret hydraulikk, EW60E drar fordel av å kunne utføre et bredt spekter av arbeidsoppgaver.

Blant de nye funksjonene er en ny hydraulikksentral som gir ekstra funksjonalitet. Når det kreves en større oljemengde for en bestemt bevegelse, er hydraulikksentralen i stand til å samkjøre oljen fra flere pumper for å optimalisere maskinens drift. Spesielt ved planering kan oljen samkjøres til stikkesylinderen for å gjøre stikkebevegelsen raskere. Nå er ikke EW60E bare mer allsidig, den er også mer effektivt. Den kommer med en ny motorstyringsfunksjon; ECO-modus. Montert som standardutrustning, ECO-modus reduserer motorturtallet – men uten påvirkning av ytelsen, noe som resulterer i redusert drivstofforbruk.

Lettbetjent

For høy kontrollerbarhet, produktivitet og en komfortabel kjørefunksjon er EW60E utstyrt med responsive betjeningselementer som sikrer presise bevegelser, samt en justerbar oljemengde. Firehjulsdrift og en toppfart på 30 km/t garanterer utmerket mobilitet både på vei og i terrenget. Velbalansert drivlinje der forakslingen kan låses under arbeid for optimal stabilitet. Det kan velges mellom fast og vinklingsbar bom for allsidig ytelse innen en rekke bruksområder, alt i fra trange byggeplasser til større anleggsområder.

Volvo EW60E kompaktgraver

Den nye Volvo-motoren overholder kommende Stage V-forskrifter. Med funksjonen "automatisk motoravstenging" – et unikt tilbud fra Volvo – stopper motoren automatisk dersom betjeningselementene ikke benyttes innenfor en forhåndsdefinert tidsperiode, noe som reduserer drivstoffkostnadene og støyen. En konsekvens av at motoren ikke blir stående på tomgang er reduserte vedlikeholdskostnader og økt annenhåndsverdi ved videresalg.

EW60E er utstyrt med en rekke funksjoner som kombineres for å øke maskinens tilgjengelighet og for å redusere ståtiden. Servicetilgang fra bakkenivå og lett tilgjengelige smørepunkter reduserer servicetiden og vedlikeholdskostnadene. Serviceintervallene kan enkelt overvåkes via informasjonspanelet i førerhuset, som viser påminnelser når vedlikehold er nødvendig.

Volvo EW60E kompaktgraver

Denne gravemaskinen er utstyrt med Volvo MATRIS-programvare som analyserer maskinførerens kjøremåte for å forbedre effektiviteten, øke produktiviteten og redusere drivstoff- og vedlikeholdskostnadene. Volvo tilbyr også VCADS Pro-diagnosesystem, noe som gjør det enkelt å sjekke maskinen.

Hovedspesifikasjoner:

Motor

Volvo D2.6H 

Stage V / Tier 4 final

Maks. Motoreffekt 40 o/s (2 400 o/min)
...Brutto (ISO 14396) 47,3 kW
...Netto (ISO 9249, DIN 6271) 45,2 kW
Brytekraft (ISO 6015) 43,3 KN 9.730 lbf
Maks. rekkevidde 6.024 mm 19'9" ft in
Maks. gravedybde 3.292 mm 10'10" ft in
Driftsvekt* 5.920 kg 13.050 lb

* Maskin med 2,9m bom, 1,6 m stikke, 0,142 m3 skuffe, Standard motvekt, Planeringskjær