Ny applikasjon setter dumperne på kartet

Den siste oppdateringen i en serie av applikasjoner, som tilbys for grensesnittet Volvo CO-Pilot, er Haul Assist – et kart som viser maskinenes plassering i sanntid og som bidrar til å forbedre arbeidsflyten på arbeidsområdet. Haul Assist arbeider sammen med det effektivitetsforbedrende veiesystemet On-Board Weighing.

Volvo Haul Assist Map

Kartene gjør mye mer enn bare å hjelpe deg med å komme til ankomstpunktet. Den nye kartfunksjonen til Volvo's oppdaterte Haul Assist-applikasjon lar nå maskinførerne overvåke transporten rundt på arbeidsområdet og proaktivt justere kjøringen i forhold til driftsforholdene, spesielt rundt laste- og tippsonene.

Se rundt hjørner

Drevet av Volvo CO-Pilot — det prisbelønte førerhusmonterte grensesnittet med en 10-tommers høyoppløselig berøringsskjerm — Haul Assist's kartfunksjonalitet lar ikke maskinførerne kun se sin egen maskins posisjon, men også posisjonen til de andre maskinene som er utstyrt med den samme teknologien. Denne kunnskapen kommer til sin rett på steder med begrenset sikt, slik at maskinførere kan se hvor de andre dumperne er, og dermed redusere potensielt farlige situasjoner. Under alle omstendigheter vil det å kunne overvåke trafikkflyten hjelpe maskinførerne med å forutse den optimale ankomsttiden til laste- eller tippsonene, og dermed unngå overbelastning og ventetider, og forbedre den totale effektiviteten på arbeidsområdet.

Volvo Haul Assist Map

Holde kontakten

Applikasjonen fungerer ved å bruke dumperens innebygde GPS-funksjon for posisjoneringsformål, og kombinere den med en digital tilkobling via Volvo CO-Pilot for å kommunisere med andre maskiner. Systemet kan også registrere hvor raskt dumperen kjører, og gi et varsel som minner maskinføreren om å holde en sikker kjørehastighet.

Kartfunksjonen kan plotte ut veier og foretrukne ruter for å hjelpe maskinførere med å navigere seg rundt på arbeidsområdet. Den kan angi når dumperen nærmer seg en forhåndsdefinert del av en smal eller enveiskjørt vei, og til og med visualisere møte-/passeringsområder. Kartet kan også markere referansepunkter eller spesielle deler av arbeidsområdet.

On-Board Weighing

Laste- og tippsoner vises ikke bare på kartet, men de kan også utløse bestemte delfunksjoner, for eksempel aktivering av On-Board Weighing-informasjon. On-Board Weighing bidrar til å optimalisere transportsyklusen ved å sikre at hver dumper kjører med riktig nyttelast. Det svært nøyaktige systemet eliminerer underlasting for god produktivitet og hindrer overlasting som øker slitasjen på maskinen og drivstofforbruket.

Volvo Haul Assist Map

Systemet overvåker mengden av flyttet materiale og gir nyttige data og en sanntidsvisning av produktiviteten til hver eneste dumper. Dette kan bidra med å holde oversikt over produksjonen og fremdriften for hvert prosjekt. Tilføringen av kartfunksjonen forbedrer On-Board Weighing-systemet ytterligere, noe som gir muligheten til å inkludere GPS-koordinatdata i dets rapporter, slik at det er mulig å måle flyttet materiale og hvor det har blitt tippet.

Data blir informasjon

Haul Assist's evne til å samle inn og lagre detaljert produksjonsinformasjon i Volvo CO-Pilot gir et reelt løft for driftseffektiviteten. Dataene kan eksporteres trådløst til en sky-portal eller via en USB-lagringsenhet, og brukes til å lage en rapport, enten manuelt eller automatisk – på daglig eller ukentlig basis.

Volvo Haul Assist Map

Volvo CO-Pilot – applikasjonsgrensesnittVolvo Haul Assist Map

Bygd på Android-operativsystemet, Volvo Co-Pilot er designet på en måte som gjør den enkel å utvide ettersom fremtidige programvareoppdateringer, ekstra funksjoner og nye applikasjoner utvikles. Systemet er 3G-kompatibelt når det er utstyrt med et SIM-kort, slik at systemet automatisk og trådløst kan motta programvareoppdateringer uten at det kreves tiltak fra eieren eller maskinføreren.

I tillegg til Haul Assist, fungerer Volvo CO-Pilot også som grensesnitt for flere andre applikasjoner, inkludert Load Assist, et komplett veiesystem for Volvo-hjullastere, samt Volvo Intelligent Compaction-systemet, Compact Assist med Density Direct™, som tilbyr bransjens første og eneste sanntids kartleggingsverktøy, som er tilgjengelig utelukkende for Volvo-asfaltvalser.