Økt driftstid takket være Volvo ACTIVE CARE

Den globale lanseringen av Volvo ACTIVE CARE er enda en unik bransjenyhet der Volvo CE er først ute. Volvo ACTIVE CARE fjerner tallknusingen fra maskintelematikken takket være en kombinasjon av maskinparkovervåkning og forklarende maskinrapporter.

Med økt grad av telematikk og oppkobling er det enkelt for maskinparkadministratorer å bli overveldet av datamengden som genereres av moderne anleggsmaskiner. Med Volvo Construction Equipment's (Volvo CE) unike Volvo ACTIVE CARE, som nå vil tilbys globalt, vil Volvo proaktivt ta på seg arbeidet med å overvåke og rapportere om maskinhelsen slik at kundene heller kan holde fokus på driften. Volvo ACTIVE CARE er en intelligent telematikkservice som samkjører overvåkningen av maskinhelsen og tilbudet av ukentlige rapporter slik at de sammen kan bidra til redusert ståtid. 
Fjernanalyse gir flere fordeler, inkludert det å oppdage problemer før de blir til havarier, samt bidra til en enkel serviceplanlegging. Ved å kjenne til hva problemet er på forhånd kan forhandlerens serviceteknikere klare seg med færre turer ut til maskinen, samt ha med seg de riktige reservedelene, det riktige verktøyet og rett kompetanse for å øke muligheten for utbedring under første besøk. Alt dette gir økt driftstid og reduserte kostnader for kunden.

 

HVORDAN DET FUNGERER

Prosessen er enkel: maskindata samles inn via CareTrack – Volvo's telematikksystem – og overvåkes og behandles eksternt hos Volvo Uptime Centers rundt om i hele verden. Her finnes det dedikerte Volvo-eksperter som virkelig forstår maskinene og som bruker toppmoderne diagnostikkprogrammer til å analysere informasjonen. Dersom det oppdages en kritisk alarm eller feil på maskinen, informeres forhandleren med diagnoseinformasjon om feilen. Forhandleren tar kontakt med kunden angående saken og planlegger når eventuelle korrigerende tiltak kan utføres. 


Heldigvis er kritiske problemer en sjeldenhet og kundene blir regelmessig beroliget om at deres maskiner overvåkes kontinuerlig via de ukentlige Uptime-rapportene. Rapportene viser hvor det er mulig å øke tilgjengeligheten til én enkelt maskin – eller en hel maskinpark.

Ukentlig innsikt, langsiktig virkning

Den største fordelen med Volvo ACTIVE CARE og Uptime Centers er at en kunde ikke trenger å bruke tid på å søke i en mengde maskindata – det gjøres på deres vegne av Volvo og deres Volvo-forhandler. 
Denne regelmessige samhandlingen hjelper Volvo, forhandleren og kundene med å arbeide sammen for å gjøre tiltak som i stor grad påvirker en av de største lønnsomhetsfaktorene – driftstiden.

“Med Volvo ACTIVE CARE engasjerer vi oss for stadig høyere driftstid,” sier Koen Sips, Vice President Customer Solutions hos Volvo CE.

Bilde 1: Volvo ACTIVE CARE fjerner tallknusingen fra maskintelematikken.
Bilde 2: Ukentlige innsiktsrapporter.