Fire måter føreropplæring kan redusere de totale eierkostnadene på

Maskinførere har stor innflytelse på de totale eierkostnadene (TCO). Kunder som investerer i deres ansatte vil høste enorme økonomiske gevinster over tid siden de hjelper dem med å få det beste ut av deres maskiner. Her er de fire viktigste måtene føreropplæring kan utgjøre en forskjell på.

1. Spare penger på drivstoff

Uerfarne maskinførere som gir full gass hele tiden og kjører rykkete vil sende drivstofforbruket opp gjennom taket. Drivstoff er ikke billig, og over tid vil dette utgjøre en god slump bortkastede penger som følge av unødvendig drivstofforbruk. Føreropplæring vil hjelpe maskinførere til å utvikle en følelse for hvor mye kraft som trengs – samtidig som at man unngår å spinne med dekkene. Selv erfarne maskinførere vil kunne dra nytte av et kurs, som for eksempel EcoOperator-kurset, som hjelper deltakerne med å planlegge arbeidet på den smarteste måten og få mest mulig ut av de nyeste effektivitetsforbedrende funksjonene til de nye Volvo-maskinene. Investeringen lønner seg raskt. Etter det går alle drivstoffbesparelser rett på bunnlinjen.

2. Redusére vedlikeholdskostnadene

I tillegg til å kaste bort drivstoff vil overrusing av motoren, brå bevegelser eller overbelastning forårsake unødvendig maskinslitasje og redusere komponentenes levetid. Uerfarne maskinførere kan til og med forsøke seg på farlige manøvre eller jobber som maskinen ikke passer til, og dermed forårsake kostbar skade. Opplæring av maskinførere vil oppmuntre dem til å betjene maskinen på en jevn, mer forsiktig og ansvarlig måte som igjen vil gi en betydelig reduksjon av vedlikeholdskostnadene i det lange løp.

3. Unngå kostbare ulykker

Ulykker er alle kunders mareritt. Selv om maskinføreren eller andre på arbeidsområdet ikke har blitt skadet, fører ulykker fortsatt til uplanlagt ståtid mens årsaken til hendelsen undersøkes og eventuelle skader blir reparert. Tapt produksjonstid og reparasjonskostnader spiser av fortjenesten som ingenting annet. Volvo engasjerer seg for sikkerheten og implementer mange sikkerhetsforbedrende funksjoner inn i maskinene – men det er ingen garanti mot misbruk. Føreropplæring vil hjelpe maskinførere til å utvikle deres bevissthet for sikkerheten og dermed sikre at de alltid betjener maskinen på en riktig og ansvarlig måte, samtidig som at de er oppmerksomme på folk og andre maskiner på arbeidsområdet. En sikker produksjon er en pålitelig produksjon, noe som fører til reduserte eierkostnader.

4. Øke den generelle produksjonen

Ferdighetene til en maskinfører har en enorm innvirkning på hvor mye arbeid de kan utføre på et skift. Maskinførere som planlegger arbeidet på en effektiv måte, bruker presise bevegelser og oppnår optimal lasting eller fyllingsgrad sparer mye tid. Ferdighetsheving av dine maskinførere vil øke produktiviteten vesentlig – og desto mer du produserer, desto mer tjener du.

Volvo-simulatorer

Maksimere lønnsomheten