Den første elektriske kompaktgraveren fra Volvo ankommer en kundes anleggsplass.

Den franske entreprenøren Spac, som er en del av Colas Group, har mottatt den første elektriske gravemaskinen fra Volvo; ECR25 Elektrisk for en prøveperiode.

Etter avdukingen av den første elektriske kompaktgraveren fra Volvo, ECR25 Elektrisk, på Bauma 2019, har maskinen nå blitt levert til Spac for kundetesting.
 
Spac, som er en del av Colas Group, bruker den 2,5-tonn tunge gravemaskinen til å grave grøfter på Saint-Nom-la Bretèche-golfbanen, rett utenfor Paris, Frankrike.
 
Med null utslipp og veldig støysvak drift er Volvo ECR25 Elektrisk helt perfekt for slike miljøer.
 
“Det er spennende for oss å se denne maskinen på en kundes byggeplass,” sier Elodie Guyot, prosjektleder for elektriske kompaktgravere hos Volvo Construction Equipment (Volvo CE). “Den benyttes i et veldig stille og fredelig område der det er et ønske om at stillhet og ro må respekteres, så det er avgjørende å ha en maskin som oppfyller dette behovet.”
 
Benjamin Silvent, anleggsleder for Spac sier: “Generelt sett, i byer og tettsteder, gjør maskinen vårt arbeid mer akseptabelt siden den begrenser karbonutslippet og støyen.”
 
Alexandre Birot, maskinfører for Spac legger til: “Når vi kommuniserer med ham i grøften så trenger vi ikke å rope, vi kan snakke normalt og han kan høre alt. Med en tradisjonell gravemaskin må vi slå av motoren for å kunne høre hverandre. Dessuten, når vi graver grøfter hele dagen, vil grøftearbeiderne vanligvis inhalere mye eksos, men nå er det ingen eksos i det hele tatt. Dersom det kun hadde vært elektriske maskiner i selskapet ville det ha vært fantastisk.”
 
Volvo ECR25 Elektrisk har skiftet ut forbrenningsmotoren med 48-volts litiumbatterier og en elektrisk motor som driver både arbeidshydraulikken og fremdriften. Batteriene lagrer nok energi til 8 timers normal bruk, som f.eks. for eksempel grøftegraving. En innebygd lader muliggjør lading over natt via en vanlig husholdningskontakt. Et hurtigladningsalternativ vil også være tilgjengelig, men vil kreve en kraftigere strømkurs.
 
Volvo ECR25 Elektrisk vil være tilgjengelig i utvalgte markeder fra midten av 2020. 

Video 1: https://youtu.be/oi0NYdQoS_A
Video 2: https://youtu.be/HU05dVambi8
Video 3: https://youtu.be/3FfUz57zADo

 
Bilde 1: Spac's anleggsleder Benjamin Silvent og Volvo CE's prosjektleder for elektriske kompaktgravere; Elodie Guyot foran Volvo ECR25 Elektrisk.
Bilde 2: Spac's maskinfører; Alexandre Birot arbeider med Volvo ECR25 Elektrisk på Saint-Nom-la Bretèche-golfbanen nær Paris, Frankrike.
Bilde 3: Spac's maskinfører; Alexandre Birot plugger til Volvo ECR25 Elektrisk for lading.