De kompakte og allsidige Volvo P2820D ABG og P2870D ABG løper i ring rundt konkurrentene.

Laget for bymiljøer, P2820D ABG og P2870D ABG er de mest kompakte utleggere i Volvo-serien. Den perfekte partner for små til mellomstore asfalteringsjobber, utleggerne tilbyr lave driftskostnader, høy sikkerhet og enestående førerkomfort.

Volvo Tracked and Wheeled Pavers

Dersom du har behov for en kompakt utlegger i 1,5 - 4,5 m segmentet, da har Volvo ikke bare ett alternativ for deg – men to. P2870D ABG er en helt ny hjulgående utlegger, mens P2820D ABG tilhører den nyeste generasjonen av beltegående utleggere – og begge hjelper Volvo med å styrke og utvide utleggerspekteret sitt ytterligere. Utstyrt med funksjoner som vanligvis bare finnes på større utleggere, disse maskinene lover høy leggekvalitet og økt sikkerhet, effektivitet og førerkomfort.

Designet for allsidighet

Ikke ulikt resten av Volvo's utleggere, P2820D ABG og P2870D ABG har lavt støynivå, noe som gjør dem egnet for arbeid i bymiljøer, som f.eks. asfaltering av sykkelveier, parkeringsplasser og fotgjengerområder. De nye maskinene er svært effektive og lover også lavt drivstofforbruk og CO2-utslipp. Med deres 55kW Volvo-motorer og perfekt tilpasset hydraulikk har de kompakte utleggerne de samme drivlinjesystemene som er montert på de større modellene.

Takket være deres kompakte design utgjør P2820D ABG og P2870D ABG en svært fleksibel løsning. De er sterke nok til å skyve en lastebil, men kan også mates av andre typer maskiner, f.eks. hjullastere eller gravemaskiner. Kundene kan velge mellom det mest vanlige doble matebeltet, eller Volvo's enkle matebelte – sistnevnte en funksjon som er unik for Volvo i denne størrelsesklassen og som gir høyere produksjon per time. Spesifikk for P2870D ABG, denne utleggeren har en veldig liten svingradius (2 m) takket være servostyringen.

Volvo beltegående og hjulgående utleggere

I tillegg til deres allsidighet finnes det en rekke ekstrautstyr og konfigurasjoner som gjør det mulig for både de hjulgående og de beltegående utleggerne å ta på seg et bredere jobbspekter. Disse inkluderer individuelt betjente trovinger, noe som gjør det mulig å asfaltere nærmere hindringer, og et elektrohydraulisk sammenleggbart tak som hjelper disse utleggerne med å snike seg inn der det er minimal høydeklaring.

Og som ikke det var godt nok, P2820D ABG og P2870D ABG er små nok til at de kan transporteres sammen med en vals på det samme transportkjøretøyet.

Komfortabelt førermiljø

Med en arbeidsstasjon som har mye til felles sammen med de større Volvo ABG-utleggerne, er dette maskiner som maskinførerne umiddelbart vil føle seg hjemme i. For å sikre maksimal maskinkontroll gir Volvo's Electronic Paver Management (EPM3)-system maskinførere enkel tilgang til hele spekteret av arbeidsfunksjoner. Med dets praktiske layout og dreiehjul kan EPM3-systemet forenkle selv de mest krevende asfalteringsjobber. Settings Manager er integrert i EPM3 og kan lagre og hente tilpassede parametere fra tidligere prosjekter. Dette betyr raskere legging og høyere kvalitet, uansett bruksområde.

Volvo beltegående og hjulgående utleggere

Designet for å holde maskinførerne komfortable og produktive, på arbeidsplattformen har maskinførerne muligheten til å veksle mellom sittende og stående på bare noen få sekunder. Kontrollpanelet, sammen med dets brukervennlige betjeningselementer, kan skyves fra den ene siden av utleggeren og over på den andre siden som en komplett enhet. Det kan også tiltes 30 grader i alle retninger. For å beskytte mot vær og vind kan utleggeren leveres med et tak som i tillegg kan utvides for å beskytte maskinføreren – selv når førerstolen er kjørt ut på siden. I tillegg er det også mulig å velge vinduer på begge sider av førerplattformen, noe som bidrar til ytterligere beskyttelse mot vind. For å forhindre tyveri finnes det nå nye oppbevaringsrom under taket og på screedet – og for ytterligere sinnsro kan alle oppbevaringsrommene låses med tenningsnøkkelen.

Volvo beltegående og hjulgående utleggere

Den hjulgående (P2870D ABG)

Volvo-maskinene karakteriseres av deres kvalitet og ingeniørarbeid – og P2870D ABG er intet unntak. Med en kjørehastighet på opptil 16 km/t tilbyr den kompakte utleggeren uovertruffen komfort under og mellom jobbene, mye takket være 6x4 firehjulstrekk og utjevningsfunksjoner, noe som er unikt i denne klassen.

'Rear Frame Lift' er en ny funksjon som er unik for Volvo-utleggere. Den kan løfte bakhjulene fra bakken ved å trykke ned på screedet. Dette er spesielt gunstig dersom hjulene sitter fast i mykt underlag og trenger å løsnes, eller dersom det raskt må utføres dekkreparasjoner.

De fleksible maskinene er laget for å være egnet til en rekke forskjellige bruksområder.Den beltegående (P2820D ABG)

Bygd på suksessen til den forrige generasjonen har P2820D ABG fått en rekke forbedringer på understellet, blant annet en 150 mm økning i beltelengden for bedre balanse og trekkraft, samt kraftige beltescrapere som bidrar til en glattere overflatefinish. For økt driftstid og lavere driftskostnader har understellet automatiske beltestrammere – en funksjon som er unik for Volvo i denne klassen – mens boltene er plassert inne i beltene for raskere og enklere skift av gummipads.

P2820D ABG utleggeren har fått en rekke understellsforbedringer.Screed-effektivitet

P2820D ABG kommer med et Variomatic VB30 screed som har både stamper- og vibreringsfunksjon, samt et robust føringssystem og hydraulisk justering av screedknekken. Det kan utvides til det dobbelte av basebredden (1,5 m til 3,0 m). Screedforlengere kan monteres for å øke leggebredden ytterligere, opptil maks. 4,0 m. Sammen med det nye VB40-screedet kan P2870D ABG sikre eksepsjonell kvalitet på asfalteringen i bredder på opptil 4,5 meter. Screedet leveres med to mulige forlengelser: 525 mm og 275 mm, sistnevnte tillater maskintransport uten å måtte demontere forlengelsene og sideplatene.

Både VB30 og VB40 kan varmes opp med opptil 3 °C pr minutt og har enten mekanisk eller hydraulisk justering av screedknekken. Det er ingen daglig vedlikehold siden lagrene for stamperne og vibrasjonen er engangssmurte. VB40-screedet er også utstyrt med en tiltbar gangvei.

For å gjøre leggingen enda enklere finnes det hydraulisk justering av sideplatene som ekstrautstyr, noe som eliminerer behovet for manuelle justeringer og sikrer at maskinførere holder seg borte fra trafikken. Med en slank design bidrar de også til å redusere tiden som kreves for å oppnå en ren sidefinish. Det nyutviklede screedpanelet kan tiltes og roteres i alle retninger, slik at maskinføreren enkelt kan plassere det i forhold til personlige preferanser og arbeidsområdets krav. Utformingen av betjeningselementene har også blitt optimalisert, noe som betyr mer bekvemmelighet og komfort enn noensinne.

Maksimal driftstid

For raskere vedlikehold og minimal ståtid har P2820D ABG og P2870D ABG tappeslanger for væsker, enkel tilgang til batteriene via et eksternt panel for hjelpestart og bare tre smørepunkter. Transportøren har også engangssmurte og vedlikeholdsfrie lagre.

Etterbehandlingssystemet består kun av et dieselpartikkelfilter. Det betyr at det ikke er noen SCR eller Adblue-behov, det er derfor ikke nødvendig å fylle Adblue eller utføre vedlikehold på SCR-systemet. Som et resultat av dette maksimeres driftstiden mens driftskostnadene reduseres til et minimum.

Med CareTrack – Volvo's maskinovervåkingssystem – er det mulig å få tilgang til hele porteføljen av telematikkrapporter. Dette omfatter ting som produktivitet, maskinhelse og drivstoffeffektivitet. Selvstendig, eller med støtte fra en Volvo-forhandler, kan kundene bruke CareTrack-dataene for å minimere risikoen for ikke-planlagt ståtid og sikre at deres P2820D ABG og P2870D ABG presterer på sitt beste.

Hovedspesifikasjoner:

T5 / Stage 5

 

 

P2820D ABG

P2870D ABG

 

Motortype

D3,8H

 

Motoreffekt

kW

55,4

 

hk(imp)

74,3

 

...ved motorturtall

o/min

2 200

 

Motorutslipp

EU Stage V

 

Grunnleggende bredde

m

1,74

1,8

 

ft

5,7

5,7

 

Maks. utleggerbredde

m

4,5

 

ft

14,8

 

Asfalteringseffekt

t/t

300 

 

Sh t/t

331

 

Maksimal lagtykkelse

mm

250

 

i

9,8

Trokapasitet

t

9

Sh

9,9

Traktorvekt

kg

7 950

7 230

7 950

7 230

lb

17.527

15.939

17.527

15.939

*Den faktiske leggeeffekten er avhengig av lagtykkelse, bredde og leggehastighet. Effekten vil dermed variere i forhold til de gjeldende driftsforholdene på arbeidsområdet. Vi kan hjelpe deg med å beregne leggeeffekten for et bestemt prosjekt.

**Omtrentlig vekt, uten ekstrautstyr. Inkludert halvfull dieseltank, 75 kg fører, standard tro og tak.

***Ved bruk av forlengelser vil den maksimale tillatte klatreevnen bli redusert.