5 årsaker til at oljeanalyse er viktig for din maskin

Olje er livsnerven til en maskin. Regelmessige kontroller bidrar med å overvåke maskinhelsen, noe som er viktig for å opprettholde maksimal driftstid og gi minimale eierkostnader.

1. Oljeanalyse øker fortjenesten

Oljeanalyse er et uslåelig verktøy for å øke maskinens ytelse, noe som betyr økt fortjeneste. Med data fra analyseresultatene kan kunder oppdage maskinproblemer på et tidlig stadie og planlegge vedlikeholdet, noe som reduserer faren for uplanlagt ståtid, forebygger dyre reparasjoner og øker produktiviteten. 

2. Oljeanalyse fremmer høy driftstid

Volvo-laboratorier benytter moderne diagnoseutstyr og gir kundene en omfattende rapport angående maskinens tilstand. Etter at det har blitt utført grundige analyser blir maskindiagnoser umiddelbart tilgjengelige for kundene på nett der varsler og tiltaksanbefalinger fremheves. Takket være disse rapportene kan hver eneste maskinkomponent gå med maksimal kapasitet og ha liten risiko for feil – noe som bidrar til å holde et høyt driftstidsnivå.

3. Systemet registrerer trender basert på analysehistorikken

Oljeprøveanalyse samler informasjon om vann/kjølevæskeinnhold, urenheter og antall metallpartikler i oljen. Med regelmessige oljeanalyser blir det opprettet en analysehistorikk som lar laboratorieteknikere og kunder se trender i maskinens ytelse. 

4. Systemet gir tidlige varslinger

Oljeanalyse støtter vitale maskinkomponenter som motor, transmisjon, akslinger, bremser og hydraulikksystem. Volvo-laboratorier som har full kunnskap om Volvo-maskinene kan tolke hvordan komponentene fungerer basert på oljeanalyser. Dette gir teknikere tidlige signaler om det er noen komponenter som trenger ettersyn og lar kundene reparere eller skifte ut komponentene på et tidlig stadie.

5. Det er en proaktiv måte å arbeide på

Samlet sett er oljeanalyse det mest praktiske tiltaket for din maskin. Det er et glimrende planleggingsverktøy som gir deg bedre kontroll på produktiviteten, vedlikeholdet og potensielle havarier, i tillegg til at man unngår unødvendig ståtid.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tlf.: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com