5 vanlige driftsfeil og hvordan du kan unngå dem

Føreradferden påvirker ikke bare maskinhelsen, men også produktiviteten og lønnsomheten for driften av hele anleggsplassen. Her er fem av de vanligste driftsfeilene man må være obs på.

1. Å ikke la maskinen gå på tomgang noen minutter før du stenger den av.

Dersom maskinføreren konsekvent stenger av maskinen, uten først å la motoren gå på tomgang i noen minutter, vil det til slutt føre til havari eller skade på turboladeren, noe som kan være veldig kostbart å reparere. Volvo CE anbefaler at maskinførerne alltid lar maskinen gå på tomgang i to til tre minutter før motoren stenges av.

Å ikke la en maskin gå på tomgang

2. Å gå fra forover til bakover (eller omvendt) i høy kjørehastighet

Å regelmessig skifte kjøreretning i høy kjørehastighet med en hjullaster kan føre til skade på drivverket. Med tanke på at det å skifte en transmisjon kan koste enorme summer, er dette en betjeningsfeil enhver maskineier bør unngå. Volvo CE anbefaler at maskinførerne alltid bremser opp maskinen til den står stille før det gires fra forover til bakover – eller motsatt.

Å gå fra forover til bakover i høy kjørehastighet

3. Å bruke feil arbeidsmodus

Noen gravemaskinførere tror kanskje det at å benytte den høyeste arbeidsmodusen – Heavy (H) – vil hjelpe dem til å oppnå den høyeste produktiviteten. Men de kan ofte oppnå det samme produktivitetsnivået i en lavere arbeidsmodus – som bruker halvparten av drivstoffet.

Å bruke feil arbeidsmodus

4. Å bruke bremsene for ofte uten å benytte retarderen

Noen dumperførere har en vane med å 'ligge på bremsene Å hvile en fot på bremsepedalen, selv bare litt, betyr at dumperen må jobbe hardere for å opprettholde hastigheten – og bremsene vil slites raskere. Å bruke bremsene, i stedet for retarderen, til å opprettholde en jevn hastighet under kjøring i utforbakke, har en lignende effekt. Unødvendig bremseslitasje fører til unødvendige utgifter for vedlikehold av bremsene.

Å bruke bremsene for ofte

5. Å bruke 6-hjulstrekken på rammestyrt dumper for mye

Volvo's rammestyrte dumpere har differensialsperrer som tillater maskinføreren å velge mellom 4x6 og 6x6, avhengig av hvor mye trekkraft som trengs. 6x6 gir glimrende kontroll og stabilitet i vanskelig terreng, men dersom maskinførerne bruker den når det ikke er behov, kan de kaste bort mye drivstoff og forårsake unødvendig dekkslitasje.

Å bruke 6-hjulstrekken for mye

Ta tilbake kontrollen

Å koble til maskinene via Volvo CE's CareTrack-telematikksystem gjør det mulig å spore føreradferden og innføre et føreropplæringsprogram. Dette vil føre til redusert slitasje, lavere vedlikeholdskostnader, bedre drivstoffeffektivitet, økt produktivitet – og høyere inntjening. Volvo-forhandlerne har alle verktøyene til deres rådighet for å hjelpe kundene med å ta kontroll over kostnadene – for til en vellykket og lønnsom virksomhet.

Ta tilbake kontrollen med CareTrack

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tlf.: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com