5 vanlige feil som øker maskinens dødtid

Å holde maskiner i gang - og å være lønnsomme - er av største viktighet for Volvo CE og forhandlerne deres. Her er fem av de vanligste unødvendige vedlikeholdsproblemene og hvordan disse skal unngås.

1. Ikke lest Instruksjonsboken

Volvo-maskiner inneholder en mengde funksjoner som er konstruert for å forbedre ytelsen og gi enkle operasjoner. Siden de oppdateres med alle nye generasjoner, vil selv de mest erfarne operatørene ikke være kjent med alle disse uten å lese instruksjonsboken. Hvis en operatør for eksempel ikke er oppmerksom på retarder-knappen i en rammestyrt dumper, og i stedet bruker bremsene for å opprettholde jevn hastighet ved kjøring i nedoverbakker, kan det medføre unødvendig slitasje på bremsene og dødtid og utskiftingskostnader som kan unngås.

Ikke lest Instruksjonsboken

2. Forhåndsfylling av drivstoffiltere

Siden vi antar at utskifting av et drivstoffilter er en tidkrevende prosess, vil noen vedlikeholdsteknikere forhåndsfylle filteret som en snarvei. Problemet er at det er praktisk talt umulig å bruke en drivstoffkanne og en trakt for å unngå forurensing av det nye filteret. Selv den minste mengde av forurensinger kan starte forringelsen av innsprøytingsventilene og medføre svært kostbare reparasjoner. Volvo CE anbefaler at det monteres tørre filtere og at disse forhåndsprimes for kontroll av forurensinger - det er vel verdt å bruke denne tiden for å gjøre jobben korrekt.

Forhåndsfylling av drivstoffiltere

3. Bruk av feil redskap for jobben

Volvo CE tilbyr en mengde redskaper, men bruk av skuffe som er for stor, vil redusere farten i maskinen, medføre at hydraulikken arbeider hardere og skape alvorlige produksjonsproblemer. På samme måte vil bruk av redskap til en jobb hvor redskapet ikke er beregnet for jobben, også skape problemer. En hydraulisk knuser er for eksempel bare konstruert for bruk rett nedover eller i en bestemt vinkel. Ved å bruke den for å grave rundt eller plukke opp og vende større biter av betong eller berg, vil det bli for stor sidebelastning på utstyret, og dette medfører overdreven slitasje på foringer, samt brudd og lekkasjer.

Bruk av feil redskap for jobben

4. For raske operasjoner

Ved bruk av anleggsutstyr er langsom og stødig drift alltid en vinner. Raske oppstarter, stopper og dreiinger medfører at materialet faller ut av skuffen og ned på bakken. På samme måte vil kjøring av en hjullaster inn i en haug hvor dekkene spinner, medføre hjulspor som vil riste maskinen. Disse hjulsporene må fylles igjen og materialet som faller ned, må ryddes opp igjen.

For raske operasjoner

5. Manglende tilkobling av maskiner til CareTrack

Når en maskin er tilkoblet via Volvo CEs telematikksystem CareTrack, kan eiere og forhandlere proaktivt overvåke helsen, diagnostisere eventuelle problemer og gjennomføre forebyggende tiltak. Rapporter kan avsløre uvanlig driftsadferd som deretter kan korrigeres med operatøropplæring. De kan også vise når komponenter ser ut til å trenge tjenester eller reparasjoner, hjelpe eiere å planlegge vedlikehold på en passende tid og unngå eventuell ikke-planlagt dødtid.

Manglende tilkobling av maskiner til CareTrack

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tlf.: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com