Volvo's korthekkmaskin utmerker seg på trange arbeidsområder

Med en kraftig og drivstoffeffektiv Volvo-motor, et perfekt tilpasset hydraulikksystem og en kraftig konstruksjon har den oppgraderte korthekkmaskinen Volvo ECR88D høy produktivitet, god stabilitet, er lettbetjent og tilbyr høy sikkerhet ved arbeid på trange eller begrensede arbeidsområder.

Volvo minigraver ECR88d t4f

Når det er dårlig med plass er den oppgraderte korthekkmaskinen ECR88D fra Volvo Construction Equipment i sitt rette element. Det allerede lave drivstofforbruket forbedres ytterligere takket være to nye funksjoner. Den første er en automatisk motoravstengingsfunksjon som kan forhåndsinnstilles til å aktiveres dersom maskinen ikke har blitt betjent innenfor en tidsperiode på mellom 2 og 60 minutter. Det er også en drivstoffbesparende "ECO-modus" som optimaliserer behovet til hydraulikk- og motorsystemene.

Den er kanskje liten i størrelse, men den oppgraderte ECR88D kan vise til høye gravekrefter og stor løftekapasitet for å konkurrere med dens større motparter. 

Å flytte seg rundt med denne kompakte maskinen har aldri vært enklere takket være beltefunksjonen som har automatisk nedgiring mellom høy og lav, samt hydrauliske beltepedaler for enkel og presis betjening av beltefunksjonen. 

Kraftig konstruksjon


Med en smal konstruksjon og midtplassert bom er overbygningen på den oppgraderte ECR88D så kompakt at den svinger innenfor understellsbredden. Dette betyr at gravemaskinen kan stå svært nær gjenstander uten fare for kollisjon med bakdelen på maskinen når den svinger. Maskinens korte front/bak-radius gjør den også godt egnet til å arbeide innenfor én enkelt veibane, noe som minimerer forstyrrelsene av trafikkflyten. (Denne funksjonen kan noen ganger være en betingelse ved forhåndskvalifisering til anbud.)

Den oppgraderte ECR88D er tilgjengelig med monobom (eller 2-delt bom som ekstrautstyr), flere stikkekonfigurasjoner og planeringsskjær – for større fleksibilitet. Det er også et bredere planeringsskjær, som har en 600 mm stålplate. Takket være dens forsterkede X-understell av høyfast stål er ECR88D holdbar og pålitelig – klar for ethvert krevende arbeidsmiljø. D-serien tilbyr en rekke redskapsfester og et nytt og omfattende utvalg av originalt Volvo-utstyr. ECR-gravemaskiner tilbyr også klasseledende gravedybder.
Posisjonering av maskinen gjøres raskt og enkelt med sving og bomsving som kan betjenes samtidig ved hjelp av manøverspakene og deres proporsjonalbrytere. Enestående hydraulikk og oljemengde bidrar også til å gi raskere syklustider og høyere graveytelse. 

Høy effektivitet

En ny motor leverer mindre utslipp, sammen med enestående ytelse og drivstoffeffektivitet. Dette fører til høyere produktivitet og lavere driftskostnader.Den oppgraderte ECR88D leveres med en 4-sylindret motor på 43 kW.Motoren er Tier 4F/Stage V-kompatibel og har et eksosetterbehandlingssystem (EATS) som gir lavere utslipp, høyere ytelse og økt produktivitet – selv under regenerering.Et økt DPF-rengjøringsintervall på opptil 6000 timer hjelper kundene med å redusere eierkostnadene. Et automatisk tomgangssystem reduserer motorturtallet når betjeningselementene er inaktive over en forhåndsdefinert tidsperiode (kan justeres til mellom 3 og 20 sekunder av maskinføreren via informasjonspanelet) for reduserte driftskostnader og lavere drivstofforbruk.

Liten, men romslig

Selv om maskinen er kompakt tilbyr D-serie ECR-gravemaskiner et enestående førermiljø – og en komfortabel maskinfører gir høyere produktivitet. Førerhuset er ROPS-godkjent og har moderne interiør med store glassflater som gir god sikt i alle retninger. Komforten leveres av en justerbar førerstol, enestående vibrasjons- og støydemping, ergonomiske armlener, ideelt plasserte betjeningselementer og et stort gulvområde for økt benplass.En egen bomsvingpedal (ekstrautstyr) tillater betjening av bomsvingen og tilleggshydraulikken samtidig. Ytterligere ekstrautstyr inkluderer LED-lys og en regnskjerm som beskytter maskinførerne mot å bli våte når frontvinduet står i åpen stilling, slik at arbeidet kan fortsette uansett vær.

Økt driftstid


For økt driftstid er den oppgraderte kompaktgraveren ECR88D servicevennlig og enkel å vedlikeholde. Alle kontroll- og rengjøringspunkter er samlet og lett tilgjengelige fra bakkenivået under det brede og låsbare motordekselet. Smørepunktene på bom og stikke er også lett tilgjengelige, og i de fleste bruksområder trenger smøringen bare å utføres hver 10 - 50 driftstime. Til slutt, blant maskinens mange nyttige egenskaper og funksjoner, Volvo's CareTrack-telematikksystem (ekstrautstyr) utfører selvdiagnostikk, varsler maskinføreren – eller maskinforvalteren på kontoret – dersom det oppdages en feil, i tillegg til å overvåke drivstofforbruket og når neste service skal utføres. 

Hovedspesifikasjoner:

Motor D2.6H
Maks. effekt, brutto 43 kW
Brytekraft, ISO

57.2 kN (kort stikke)

56.8 kN (lang stikke)
Rivekraft, ISO

39.8 kN (kort stikke)

34.4 kN (lang stikke)
Maks. rekkevidde 6,97 m (kort stikke)
7,35 m (lang stikke)
Maks. gravedybde 4,13 m (kort stikke)
4,53 m (lang stikke)
Driftsvekt 8,6 - 9,5 t

* ECR88D er tilgjengelig i Asia, Europa og Nord-Amerika.