Volvo lanserer deres egen serie av tipptrucker

Volvo CE er klar til å entre tipptruck-markedet med en komplett serie av Volvo-merkede tipptrucker. Med bruk av ekspertisen til Motherwell-anlegget i Skottland, serien består av fire maskiner, som starter på R45D (45-tonn) og strekker seg opp til flaggskipet R100E (100-tonn).

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har kunngjort at de vil entre tipptruck-markedet med deres egne Volvo-merkede tipptrucker i andre kvartal 2018. Utviklingen av den nye serien, som består av fire modeller, har i høy grad utnyttet den lange erfaringen med tipptrucker til Volvo CE's datterselskap Terex Trucks, i kombinasjon med Volvo-konsernets teknologiske styrke. Serien, som først vil bli lansert på mindre regulerte markeder, består av R45D (45-tonn), R60D (60-tonn), R70D (72-tonn) og flaggskipet R100E (100-tonn). 

E-Seriens R100E er en helt ny Volvo CE 100-tonns (95-tonn) tipptruck som kombinerer et vell av bransje- og kundekunnskaper med velprøvde komponenter, nye teknologier og en slående ny design – alt for å gi en kostnadseffektiv og produktiv løsning som tilfredsstiller behovene til dagens gruve- og bergverkskunder. 

Dyp teknisk gjennomgang

Basert på den eksisterende og velprøvde Terex Trucks TR-serien, utviklingen av Volvo's tipptrucker R45D, R60D og R70D følger en grundig teknisk gjennomgang som sikrer at maskinene oppfyller standardene som forventes av Volvo-produktene i deres respektive markeder og segmenter. Forbedringene inkluderer økt sikt og sikkerhetssystemer, sammen med Volvo's tekniske support og merkevare.

Som et resultat av lanseringen av de Volvo-merkede tipptruckene vil produksjonen av Terex Trucks tipptrucker opphøre over tid.

Volvo Rigid Haulers “Vårt kjøp av Terex Trucks i 2014 var en strategisk beslutning som gjorde det mulig for Volvo å kunne tilby kundene tipptrucker, sier Thomas Bitter, Senior Vice President for Marketing and Product Portfolio (MaPP) hos Volvo CE. “Siden da har vi jobbet med å designe en helt ny tipptruck som bygger på Terex Trucks 84-årige arv, samtidig som at vi integrerer Volvo CE's bransjeledende teknologi og kjerneverdier angående kvalitet, sikkerhet og miljø. I dag beveger vi oss til neste fase, og de nye Volvo-maskinene, spesielt E-seriens R100E, er resultatet av dette arbeidet. Vi er sikre på at de vil imponere kunder som arbeider innenfor gruve- og bergverkssegmentene.”

Nye maskiner i fokus

Det nye flaggskipet R100E har blitt designet for å møte kundenes krav om en tipptruck som leverer høy ytelse og produktivitet, lave eierkostnader, høy servicevennlighet og god førerkomfort. Med stor kapasitet, høy transporthastighet, ny V-formet kasse, effektiv hydraulikk og intelligente overvåkingssystemer, R100E vil hjelpe kundene med å flytte mer masse på mindre tid.

“Terex Trucks' tipptrucker er kjent for å gjøre det bra under krevende forhold, samtidig som at de er enkle å vedlikeholde og gir lave eierkostnader,” sier Paul Douglas, Volvo CE's direktør for Rigid Haulers og Terex Trucks. “Vår velprøvde design har gitt et sterkt DNA som kan bidra til å utvikle Volvo CE's innovative inngang i denne produktlinjen. Den nye R100E i E-serien er en helt ny maskin som leverer stabilitet, lang levetid, høy lønnsomhet, holdbarhet og komfort. Og i tillegg er den enkel å kjøre og vedlikeholde.” 

Volvo Rigid Haulers

En lys fremtid

De nye Volvo-merkede tipptruckene skal produseres på det omdøpte produksjonsanlegget; Volvo Motherwell i Skottland og kun selges gjennom Volvo's forhandlernettverk.

Redaktørens merknad: Denne kunngjøringen har ingen betydning for Volvo CE's serie av Terex Trucks-merkede rammestyrte dumpere. Terex Trucks-merkede rammestyrte dumpere vil fortsatt designes, bygges og utvikles på Motherwell-anlegget og distribueres gjennom det eksisterende og uavhengige Terex Trucks-forhandlernettverket.