Volvo EC750E HR: bransjens mest produktive rivingsmaskin

Med en rekkevidde på opptil 36 m over bakkenivået, og 9,5 m (31 ft 2 in) under bakkenivået, setter den nye EC750E HR standarden som bransjens mest allsidige rivningsmaskin.

En eksepsjonell høytrekkende rivningsmaskin – med en maksimal bolthøyde på 36 m (118 ft) kan den nye EC750E HR fra Volvo Construction Equipment også enkelt omkonfigureres ved hjelp av forlengelser og ulike bomlengder til å bli et allsidig rivningsverktøy – med evne til å ta på seg en rekke oppgaver – både over og under vann.

Basert på Volvo's EC750E gravemaskin, Volvo har rekonstruert EC750E HR vesentlig for rivningsformål der det kreves høytrekkende maskiner. 

Som den tyngste gravemaskinen i Volvo-serien er EC750E HR også blant bransjens største høytrekkende gravemaskin som kan benyttes innenfor Stage IV/Tier 4 Final-regulerte markeder, både i Europa og Nord-Amerika.

Den rette maskinen for ethvert bruksområde

Hovedgrunnen til EC750E HR's fleksibilitet er at den blir tilbudt med to konfigurasjoner med høytrekkende rivningsbommer, og en konfigurasjon med gravebom og forlenger. Den lengste høytrekkende konfigurasjonen gir en maksimal bolthøyde på 36 m (118 ft) – samtidig som at den kan håndtere et kraftig verktøy (i denne høyden) på 3,6 tonn (8,000 lbs). Den andre høytrekkende konfigurasjonen har en maksimal bolthøyde på 26 m (85 ft) – og da med et større verktøy på opptil 5 tonn (11,000 lbs). Og til slutt, en gravekonfigurasjon med 4,4 m (14.4 ft) forlengelse som gir en bolthøyde på 18 m (59 ft)*. Disse komponentene kan da viderekonfigureres som rett-rett (for maks. høyde), rett-buet (for bedre tyngdepunkt og utvidet sikkert arbeidsområde) og buet-buet for underjordisk arbeid. 

Hydraulisk betjent modulinnfestning

Sentralt i EC750E HR's konfigurasjonsfleksibilitet er Volvo's patenterte modulinnfestning som kan betjenes hydraulisk. Den hydrauliske modulinnfestningen benytter en hydraulisk låsemekanisme med to bolter for å kunne veksle mellom høytrekkende konfigurasjon og gravekonfigurasjon. 

EC750EHR-rivningsunderstell

I tillegg til modulinnfestningen på basebommen er det nå også en hydraulisk betjent modulinnfestning på forlengelsesbommen. Innfestningen på forlengelsesbommen er av samme type som på gravebommen, slik at bommenes konfigurasjonsvinkel for både forlengelsesbommen og gravebommen raskt og sikkert kan veksle mellom 'buede' og 'rette' konfigurasjoner. 

Understell som er bygd for rivingsoppgaver

For å oppnå høy stabilitet, som er basen for både sikkerhet og ytelse under rivningsarbeider i stor høyde, har EC750E HR fått et helt nytt understell. Understellet er spesielt utviklet for rivningssegmentet, og er til og med tyngre og bredere enn det som står på den større gravemaskinen Volvo EC950E. Sammenlignet med EC750E som den er basert på, er understellet til EC750E HR 0,5 m (1.6 ft) lengre og 1 m (3.2 ft) bredere – og har en imponerende sporvidde på 4,3 m (17.4 ft).

EC750EHR-rivningsunderstell

Med en ekstra motvekt på 4 tonn (8,800 lbs) økes EC750E HR's maskinvekt opptil 100 tonn (221,000 lbs). Den ekstra stabiliteten som oppnås med større vekt og bredde gir EC750E HR et solid grunnlag for dens klasseledende ytelse. 

Designet med tanke på transport

Det justerbare understellet på EC750E HR har belterammer som er enkle å fjerne og montere – noe som betyr at det er relativt enkelt å flytte EC750E HR mellom arbeidsområdene. På de fleste markeder vil det være nok å kjøre inn beltene, senke ned motvekten og fjerne den høytrekkende bommen for at maskinen skal kunne transporteres – alt hydraulisk betjent. Det er ikke bare belterammene som er enkle å fjerne, hele motvekten, inkludert tilleggsvektene, kan fjernes i en bevegelse, takket være en hydraulisk demonteringsfunksjon.

Full oversikt

Volvo Care Cab er det perfekte arbeidsmiljøet for rivningsarbeider i høyden. Store laminatglassflater gir god oversikt over arbeidsområdet samtidig som at de slipper inn mengder av dagslys i førerhuset Førerhuset er romslig, komfortabelt og har lettbetjente manøverorganer. I tillegg kan førerhuset tiltes hydraulisk 30 grader oppover, noe som reduserer nakke- og førerbelastningen ved rivningsarbeider i høyden. Videre er støvdempende systemer og kamera montert på rivningsstikka som standard. Kameraet gir klare bilder via den høyoppløste og førerhusmonterte skjermen. 

Totalmomentindikator

EC750E HR leveres med en totalmomentindikator som standard. Et effektivt laststyringssystem der vinkelsensorer på bommen og trykksensorer på hovedsylinderen beregner belastningen kontinuerlig og viser informasjonen i sanntid. Informasjonen vises grafisk på den lettleste skjermen i førerhuset der maskinføreren blir varslet, både visuelt og med lyd, dersom stabilitetsgrensene nærmer seg eller blir overskredet. 

Ekstra beskyttelse

Både maskinføreren og selve maskinen er godt beskyttet på EC750E HR. Det oversiktlige førerhuset; Volvo Care Cab har rammemontert Falling Object Guard (FOG-beskyttelse) og sidestøtbeskyttelse (SIPS). Maskinen har ekstra kraftige deksler under overbygningen og underrammen, samt et beskyttende deksel rundt svingkransen. Bom- og utstyrssylindre har også ekstra beskyttelse. 

Integrert rivningsløsning

EC750E HR drar nytte av Volvo's lange erfaring innen høytrekkende rivningsmaskiner for å gi støtte over hele verden. Spesialbygd av Volvo's meget erfarne ingeniører og med selskapets kvalitetssikring. Design, produksjon og ettermarkedsstøtte gjør EC750E HR til en komplett Volvo-løsning – der alle komponenter har Volvo-garanti. Hele maskinen er designet i henhold til Volvo's krevende gravemaskinspesifikasjoner og kommer som en fabrikkmontert, effektiv og integrert rivningsløsning.

Som med alle Volvo-produkter, støttes disse gravemaskinene med høy rekkevidde av forhandlernettverk med kunnskap og erfaring. Med Volvo's trenede serviceteknikere og originale deler tilbys en rekke løsninger for å holde kundenes maskiner i full produksjon. 

Volvo's serie av høytrekkende rivningsmaskiner.

 

 

 


EC380E HR 

EC480E HR
EC750E HR

Maskinvekt

(uten redskap)

51 tonn

(112,000 lbs)

63,5 tonn

(140,200 lbs)

100 tonn

(221,000 lbs)

Maks. bolthøyde

23m

(75 ft 8 in.)

28m

(91 ft)

36 m/26 m

(118 ft/85 ft)

Maks. redskapsvekt

3 tonn

(6,620 lbs)

3 tonn

(6,620 lbs)

3,6 tonn/5 tonn

(8,000 lbs/11,000 lbs)

*Ansvarsfraskrivelse: Alle spesifikasjoner kan endres uten forvarsel.
** Maskinvekten kan variere etter marked basert på ekstrautstyrskonfigurasjonen