Volvo CE's helelektriske kompaktgraver prototype vinner Intermat innovasjonspris

Volvo Construction Equipment's helelektriske kompaktgraver har vunnet en Intermat-innovasjonspris for dens revolusjonerende design. EX2 prototypen gir null utslipp, 10 ganger høyere effektivitet, 10 ganger lavere støynivåer og reduserte totale eierkostnader.

Volvo Construction Equipment's (Volvo CE) 100% elektriske prototype kompaktgraver – kjent som EX2 – har vunnet den prestisjetunge Intermat-prisen Equipment & Machinery i kategorien Earthmoving & Demolition. Konseptmaskinen, som gir null utslipp, 10 ganger høyere effektivitet, 10 ganger lavere støynivåer og reduserte totale eierkostnader i forhold til konvensjonelle motparter, ble anerkjent for sitt bidrag til fremdrift i byggebransjen. Den antas å være verdens første prototype av en helelektrisk kompaktgraver. På dette stadiet er EX2 fortsatt en del av et forskningsprosjekt og den er ikke kommersielt tilgjengelig.

"Jeg er ekstremt stolt over at EX2 har blitt tildelt denne globalt anerkjente innovasjonsprisen," sier Ahcène Nedjimi, som er spesialist innenfor elektromobilitet og prosjektleder for EX2 hos Volvo CE. “EX2 er en revolusjonerende maskin. Elektrifiseringen av anleggsmaskinene vil gi renere, mer stillegående og mer effektive maskiner – dette representerer fremtiden for vår bransje. Jeg er glad for at dommerne har anerkjent dens betydning.”

Teknologien bak konseptet EX2 vinner Intermat-innovasjonspris

For å gjøre EX2-prototypen helelektrisk har forbrenningsmotoren blitt byttet ut med to litium-batterier på totalt 38KWh og som lagrer nok elektrisk energi til å betjene maskinen i åtte timers intens bruk, for eksempel graving i kompakt jord. Hydraulikksystemet har også blitt skiftet ut med elektriske komponenter – som elektromekaniske lineæraktuatorer – for å bidra til å optimalisere kraftoverføringen. Fjerningen av hydraulikksystemet og forbrenningsmotoren, samt et redusert kjølebehov, har ført til en betydelig reduksjon av støynivået.

“Med dens nullutslipp og ti ganger så lavt støynivå, kan EX2 enkelt benyttes i tettbefolkede områder uten å forstyrre folk – selv om natten,” sier Ahcène. “Ti ganger så høy maskineffektivitet, sammen med vedlikeholdsfrie systemer, betyr at driftskostnadene og de totale eierkostnadene vil reduseres betydelig. Og fordi EX2 er helelektrisk – og det ikke er noen mekaniske manøverspaker – kan den fjernstyres fra en mobiltelefon eller et nettbrett. Dette øker sikkerheten i farlige arbeidsmiljøer. I tillegg leverer EX2 den samme kraften og styrken som sin konvensjonelle motpart, samt raskere hastigheter ved kombinerte bevegelser. Siden denne typen bevegelse er den vanligste typen for denne maskinen, forbedres produktiviteten. Alt dette har blitt oppnådd uten å gå på kompromiss med maskinens ytelse, slik at kundenes behov vil bli oppfylt.”

Innovasjon for fremgang

Innovasjonsprisene gitt under Intermat 2018 hedrer utstyr, teknikker, tjenester, produkter og løsninger som bidrar til fremdrift i byggebransjen. Juryen, under ledelse av presidenten for "French National Federation of Public Works" (FNTP), kunngjorde sin beslutning under en prisutdeling 18. januar i Paris. Juryen bestod av 13 bransjespesialister som valgte de ni beste til å motta priser blant 90 innmeldte fra ledende produsenter.

“EX2 er en del av Volvo CE's langsiktige ambisjon om å oppnå bærekraftige transportløsninger,” sier Patrik Lundblad, Senior Vice President for Volvo CE's teknologifunksjon. “Denne prisen er en hyllest til arbeidsinnsatsen og visjonen til Volvo CE's ansatte som fortsetter å utvide de teknologiske grensene, samt til innovasjonen som sikrer at selskapet står fremste rekke innen teknologisk utvikling. Vi ser nå frem til å presentere EX2-prototypen på Intermat i april. ”

EX2 vinner Intermat-innovasjonspris