Volvo CE lanserer en ny generasjon kompaktgravere

Volvo Construction Equipment's nye E-serie kompaktgravere er utviklet for å takle krevende oppgaver på trange steder – samtidig som at de gir lave driftskostnader.

Volvo Construction Equipment's (Volvo CE) E-serie kompaktgravere gir fleksibilitet og fremkommelighet for å kunne komme til på selv de trangeste steder. EC15E, EC18E og EC20E er små, men tøffe modeller som erstatter den tideligere D-serien, mens korthekkmaskinen ECR18E er et nytt tillegg til Volvo CE's kompaktmaskiner.

Modellene i E-serien har en felles plattform som er bygd med tanke på holdbarhet. Rundtliggende stålpaneler ligger trygt innfelt 10 mm bak Volvo's integrerte og høye støpejernsmotvekt, noe som gir både beskyttelse og høy gravestabilitet. Med en maskinhøyde på litt over 2 meter, og et variabelt understell som kan kjøres inn til under 1 meter, kan disse nye modellene komme til på selv de trangeste arbeidsområdene. Når maskinen er kommet inn på plass kan understellet kjøres ut opptil 1,35 meter for ekstra stabilitet. Designet sørger for at høyre rammehjørne, bominnfestning og bomsvingsylinder holder seg innenfor beltebredden, noe som gir maksimal sikt og redusert risiko for maskinskader under arbeid ved siden av hindringer.

Volvo kompaktgraver

Sikker og enkel betjening


De kan være i stand til å klemme seg inn på trange områder, men maskinførere vil erfare at førerhusmiljøet til disse kompaktgraverne er både romslige og ryddige. Med presise proporsjonalbrytere, lettbetjente manøverspaker og store pedaler. Alle de nye modellene er enkel å betjene og byr på presise og samkjørte bevegelser.

volvo kompaktgraverSom med alle Volvo-maskiner – sikkerheten har høyfokus gjennom hele E-serien av kompaktgravere. Et stort innstigningsområde, velplasserte trinn og håndtak hjelper maskinføreren med å stige inn og ut av førerhuset. Og vel på plass i førerstolen er maskinføreren trygg takket være den gode sikten fra det ROPS/TOPS/OPG1-godkjente førerhuset. Andre sikkerhetsfunksjoner omfatter; låsbare betjeningselementer som hindrer bevegelse dersom maskinføreren ikke sitter i førerstolen, signalfarget sikkerhetsbelte og grønn blinkende signallampe som gjør det enkelt for anleggsledere å se at alle maskinførere til enhver tid bruker sikkerhetsbeltet. 

Kompaktmaskiner forflytter seg langt oftere enn større maskiner, men Volvo har designet E-serien slik at den er rask, enkel og sikker å transportere. Disse kompaktmaskinene har automatisk svinglås og fire lett tilgjengelige festepunkter på overrammen. Takket være deres lette vekt og Volvo's skuffetransportsystem kan maskinene også transporteres trygt med opptil tre skuffer og en hydraulisk hammer på en liten lastebil eller tilhenger.

Lett tungvekt


Den kompakte gravemaskinen EC15E bygger på suksessen til sin forgjenger, som var en velprøvd og populær maskin, særlig i leiesektoren. Den er ikke bare lett, den er også den minste i Volvo-serien – noe som gjør at den kan komme til på selv de trangeste steder. Under arbeidet kommer EC15E til sin rett – og som sine større søsken tilbyr maskinen lettbetjente manøverorganer og høy holdbarhet for å kunne jobbe hardt gjennom hele dagen, dag etter dag. Høy servicevennlighet minimerer ståtiden og gir en lav eierkostnad.

Små maskiner, HØY ytelse


EC18E og EC20E tar ytelsen til et nytt nivå, med en 13 prosents økning i trekkraft og henholdsvis 2130 kg og 3120 kg i kombinert gravekraft. I front har deres løftekapasitet blitt økt med 22 prosent i gjennomsnitt i forhold til D-serien de erstatter, pluss at EC20E har fått 7 prosent ekstra når overbygningen står på tvers. Det 11 prosent lengre understellet til EC18E bidrar til enda bedre løftekapasitet og stabilitet sammenlignet med forrige generasjon og gravedybden har økt med 140 mm. For ytterligere allsidighet kan tilleggshydraulikken justeres uavhengig av hverandre i hver retning, noe som sikrer optimal hastighet og kontroll. Som ekstrautstyr tilbys det også en 2.- tilleggshydraulikk.

Kort svingradius, stort potensial


ECR18E er en helt ny modell og har korthekk-design. Med mulighet for å komme inn til de trangeste områder – designet med ultrakort motvekt gir den minste svingradiusen i Volvo-serien. Enheten er svært stabil 360orundt og dens variable understell kan kjøres inn til en bredde på kun 995 mm, eller utvides til 1352 mm. Ideell for arbeider på trange arbeidsområder, den nye ECR18E kompletterer tilbudet av kompaktgravere fra Volvo, som så langt består av syv korthekkmodeller, som går fra 1,7 til 9,5 tonn.

Volvo kompaktgraver ecr18e

Den komplette pakken for maksimal lønnsomhet


volvo kompaktgraver Volvo's E-serie kan enkelt vedlikeholdes takket være en unik hengslet drivstofftank som gir en imponerende tilgang til motorrommet, der også daglige kontrollpunkter er lett tilgjengelige. Et 50-timers smøreintervall bidrar ytterligere til maskinenes høye servicevennlighet. Motoren kan også utstyres med automatisk tomgangssenking og motoravstengning, noe som bidrar til å redusere støyutslippet, servicekostnadene og drivstofforbruket – i tillegg til at det sikrer en høyere verdi ved videresalg. Som med alle Volvo-modeller, E-serien kan suppleres med en rekke utstyr som; redskapsfester, skuffer, hydrauliske hammere og originale Volvo-deler.

For mer informasjon, eller for å finne en Volvo-forhandler, gå til volvoce.com 

 

Hovedspesifikasjoner:

     EC15E  ECR18E  EC18E  EC20E
Driftsvekt kg  1 640  1 700  1 810  1 965
Motoreffekt (Brutto) kW 12 12 12 12
Skuffevolum l 36 36 36 63
Maskinhøyde mm  2 335  2 300  2 335  2 335
Maskinbredde mm  995  995 - 1 352  995 - 1 352  995 - 1 352
 Brytekraft, ISO daN  1 290 1 290  1 290   1 827
Rivekraft, ISO daN  795  795  795  1 229
Maks. gravedybde mm  2 434 2 434  2 434   2 579
 Maks. tømmehøyde mm  2 588  2 588  2 588  2 796

*Ikke alle produkter er tilgjengelige i alle markeder. Vårt "policy" er kontinuerlig forbedring og tar forbehold om retten til å endre spesifikasjoner og design uten forvarsel. Illustrasjonene viser ikke nødvendigvis standardversjonen av maskinen.