Det er bare én ting som kan gjøre verden til et bedre sted – mennesker. Å lytte til forskjellige synspunkter og perspektiver er den beste måten å bli smartere og sterkere på. Derfor må næringen vår finne ut hvordan den kan tiltrekke seg flere jenter.
Vera er en serie med innovasjonsverksteder som har til hensikt å inspirere unge jenter til å se hvilke evner de har innen vitenskap og teknologi. Initiativet er høyst nødvendig, for jenter mister interessen i teknologi etter hvert som de blir eldre. I mange vestlige land finnes det et kulturelt vippepunkt omkring 10-årsalderen.
Anna Sannö er Research Strategy Manager hos Volvo CE. Hun sier:
– Vi ble skikkelig motivert av denne ideen om å ta kontakt med jenter i yngre alder og vise dem potensialet for en karriere som ingeniør. Vi får rett og slett ikke mange nok kvinnelige søkere til slike teknologiske roller i selskapet.
Utfordringer engasjerer
I disse verkstedene får jentene en rekke utfordringer som alle er satt inn i scenarier fra den virkelige verden, og de får en rekke redskaper og materialer som de i samarbeid skal bruke til å finne teknologiske løsninger.
Resultatet er tydelig. Jentene har vist sterkere interesse for disse fagområdene. Det er også bevist at de langsiktige fordelene ved en bedre kjønnsbalanse innen ingeniørfag vil føre til mer inkluderende og innovative løsninger på komplekse problemer i samfunnet.
Vi får rett og slett ikke mange nok kvinnelige
søkere til slike
teknologiske roller i selskapet.Research Strategy Manager hos Volvo CE
– Vi har funnet ut at jo mer spillerom utfordringen har og jo flere likhetstrekk den har med verden rundt dem, desto mer engasjert blir disse jentene, sier Anna.
Verkstedene arrangeres av Volvo CE sammen med den strategiske partneren Mälardalen universitet. De har fått navnet Vera etter Vera Sandberg, Sveriges første kvinnelige ingeniør.