Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE introducerer innovativ løftefunktion for multinedrivningsbom

Forbedret fleksibilitet, reduceret CO2 og lavere samlede omkostninger ved ejerskab: det er alle fordele, som opnås med den nye løftefunktion for multinedrivningsbom – specifikt designet til Volvo High Reach-maskiner af Volvo Construction Equipment (Volvo CE).

Volvo CE har længe været klar over behovet for at opfinde og understøtte maskiner, som særligt henvender sig til kravene i nedrivningsbranchen. Selv om specialmaskiner er velegnede til en opgave på et bestemt nedrivningssted, er de ofte begrænset af deres særlige speciale, hvilket gør dem uegnede til andre aktiviteter på stedet. 

I erkendelse af dette har Volvo CE designet og bygget den nyskabende løsning til løft med nedrivningsmaskiner med mange forskellige anvendelsesområder, som ikke blot reducerer de samlede omkostninger ved ejerskab, sparer tid og giver større fleksibilitet, men som også, allervigtigst, reducerer kundens klimaaftryk – afgørende i en tid, hvor brændstofpriserne er høje og der med rette fokuseres skarpt på CO2-reduktion.

Høj rækkevidde med lavere TCO og brændstofforbrug

Som noget unikt på markedet kan løftefunktionen for multinedrivningsbom monteres fra fabrikken på en hvilken som helst af firmaets gravemaskiner med høj rækkevidde i E-serien: EC380E HR, EC480E HR og EC750E HR, som hver især allerede kan konfigureres ved hjælp af forskellige forlængelser og bomme, så de kan udføre et bredt udvalg af aktiviteter.

Med denne nye løftefunktion for multinedrivningsbom er E-seriens alsidighed nu ikke begrænset til den faktiske nedrivningsproces, men giver også mulighed for at forbedre logistikken med transport af udstyr til arbejdssteder. Med denne nye løsning kan kunden nemlig nu bruge maskinen som et sikkert transportmiddel til løft af maskinkomponenter som f.eks. understel og gravebomme eller bomme med høj rækkevidde, fra anhængeren ned til jorden, hvorpå de sikkert kan monteres på maskinen.Martijn Donkersloot, Special Application Solutions Manager for Nedrivning, genanvendelse og modifikation af gravemaskiner for Volvo CE Salgsregion Europa International, siger: “Fordelen er, at ikke blot reduceres de samlede omkostninger ved ejerskab ved at eliminere behovet for en mobilkran eller en ekstra gravemaskine, men fleksibiliteten øges også takket være tidsbesparelserne, som opnås, fordi man ikke længere har brug for en tredjepart til læsning og aflæsning. CO2 reduceres ligeledes, fordi der skal bruges færre køretøjer på arbejdsstedet”.

Integreres nemt og sikkert i kundens operationer

Den innovative løsning består af maskinsoftware, som er specifikt designet til kontrolleret løft af udstyr samt visuelle advarsler uden for førerhuset for at advare de omkringstående om, at en løfteproces er i gang. Softwaren kontrollerer også både hydrauliktrykket og motoromdrejningstallet, mens den løfter – det garanterer optimal sikkerhed hele vejen igennem.Ydermere leverer Volvo CE sit CE-certificerede løftetilbehør, som er specifikt designet til at passe til det patentbeskyttede modulære leddesign fra multinedrivningsbommens, og som nemt kan tilsluttes til den nederste stift på multinedrivningsbommen. Når alle komponenter er sikkert aflæsset, udføres skift til bommen med høj rækkevidde eller gravebommen nemt takket være det modulære hydraulikled, som muliggør hurtig og sågar endnu større fleksibilitet til at starte nedrivningen så hurtigt som muligt.

Den unikke løftefunktion for multinedrivningsbom designet, bygget og understøttet af Volvo CE er yderst vejegnet til kravene ved nedrivning og sikrer samtidig, at kunden reducerer sine omkostninger, nedsætter CO2-emissionerne, sparer tid og øger sin fleksibilitet på arbejdsstedet.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com