Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE introducerer Connected Load Out udlæsning for at forbedre effektiviteten på arbejdsstedet

At styre udlæsningsprocessen på en travl arbejdsplads kan være udfordrende, fordi man skal afbalancere flowet af indgående lastbiler og udnyttelsen af læssemaskinerne og også bruge kostbar tid på administration. Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lancerer en ny digital løsning for at forenkle udlæsningsprocessen – og levendegøre vores vision om at hjælpe kunderne med at maksimere produktiviteten på deres arbejdspladser.

Forbundet udlæsning er designet til at forbedre effektiviteten og produktiviteten af udlæsningsprocessen ved at forbinde læssemaskineoperatører, stedets kontor og lastbilerne. Det er en digital løsning for Volvo læssemaskiner på hjul med Load Assist og On Board-vejning og Volvo gravemaskiner med Dig Assist On Board-vejning.

Den traditionelle udlæsningsproces indebærer en masse ikke-planlagt arbejde, manuel håndtering og administration, noget som påvirker arbejdet på en uproduktiv måde. Forbundet udlæsning tager hånd om de smertepunkter, som lastbilchauffører, læssemaskineoperatører og stenbrudschefer står over for med den aktuelle udlæsningsproces. Den reducerer administration og fejlkommunikation ved at digitalisere ordrer og læssesedler samt forbedre synligheden, så arbejdsstederne bliver mere produktive. Og med en mere effektiv udlæsningsproces nedsættes brændstofforbruget, hvilket resulterer i både omkostningsbesparelser og reducerede CO2-emissioner.

Cecilia Jonsson, Service Office Owner hos Volvo CE, siger: “Hos Volvo fortsætter vi med at udvikle intelligente løsninger, som hjælper vores kunder med at strømline driften og maksimere effektiviteten. Med Forbundet udlæsning kan vores kunder øge produktiviteten af deres drift ved at digitalisere udlæsningsprocessen, så stedets kontor, læssemaskinerne og lastbilerne bliver forbundet indbyrdes. Det gør det muligt at planlægge fremadrettet og matche indkommende ordrer med tilgængelige læssemaskiner. Dermed får lastbilerne kortere ventetider, og læssemaskinerne udnyttes på den mest effektive måde".

Sådan fungerer det

Forbundet udlæsning forbinder og deler information digitalt mellem læssemaskinen, stedets kontor og lastbilerne i et stedbrud. Læsseordrer kan sendes direkte fra indkommende lastbiler via appen Forbundet udlæsning til læssemaskinens Volvo Co-Pilot. Læssemaskineoperatøren kan se den anslåede ankomsttid og hvilke materialer, der skal læsses, og det hjælper dem med at planlægge deres arbejde mere effektivt og reducere stress og risikoen for fejl. Når lastbilen er kørt ind på stedet, modtager læssemaskineoperatøren en meddelelse på Volvo Co-Pilot og kan kalde lastbilen frem til læsning og ekspedition. Der oprettes en læsseseddel, som sendes til både lastbilen og kontoret på stedet. Det gør hele flowet synligt i kontorportalen Forbundet udlæsning.

Et must for synlighed på arbejdspladsen

Forbundet udlæsning tilgås via et cloud-baseret web-program og kan ses når som helst og hvor som helst. Dermed opnås overblik over udlæsningsprocessen på arbejdsstedet i realtid. Læssesedler og ordrer kan ses i kontorportalen, og instrumentpanelet kan brugertilpasses til at vise de mest relevante oplysninger for dit sted og oprette rapporter.

Ved at digitalisere processen bliver risikoen for menneskelige fejl desuden også mindre. Der bliver mindre papirarbejde og mere kontrol, det reducerer stress og giver alle mulighed for at arbejde smartere. 

Forbundet udlæsning fås i øjeblikket som abonnement på udvalgte markeder i Europa og Nordamerika. 

Yderligere oplysninger fås ved at besøge www.volvoce.com


FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com