Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Fra hvid til grøn vintersport

For mange af os er bæredygtighed et must – ikke kun for vores planet og fremtidige generationer, men også for at kunne fortsætte vores arbejde i hverdagen. Det er den barske virkelighed for den svenske fritidsvirksomhed SkiStar, som brænder for at få mennesker ud i naturen, men ser virkningen af den globale opvarmning på sine vinteraktiviteter. Så det er helt ligetil at vælge renere, grønnere løsninger såsom Volvo electric maskiner til byggeprojekterne.

Selv SkiStars egen snemand, Valle, satte pris på arbejdet med Volvo electric maskiner.

  • En Volvo L20 Electric læssemaskine og en Volvo ECR25 Electric gravemaskine fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE), samt en Volvo FE electric lastbil, er blevet valgt som de perfekte partnere til at gennemføre SkiStars miljøvenlige vision. 
  • Den brede vifte af CO2-neutrale emissionsløsninger har fået til opgave at udvide sommeraktiviteterne i Sälen i Sverige, så kunderne kan nyde bjergene hele året rundt.
  • Volvo og SkiStar arbejder sammen på dette transformationsprojekt med et fælles engagement i at beskytte naturen på lang sigt og bygge den verden, vi ønsker at leve i.

Klimaforandringerne har indflydelse på næsten alle aspekter af vores liv. Transformation af arbejdsmetoder hen imod mere bæredygtig drift er ikke længere et usædvanligt behov – det er essentielt. Mange virksomheder som SkiStar afhænger af sne for at fortsætte deres fritidsaktiviteter, men med stigende temperaturer er der mange feriesteder, som er udfordrede, når den naturlige sne forsvinder, og prioriteterne i gæstfrihedsindustrien gradvist ændres.

Med en ambition om at reducere sit CO2-fodaftryk med 50 % inden 2030, målt på niveauet i 2020/21, valgte SkiStar at opfordre Volvo CE til at støtte det i deres bestræbelser, eftersom begge virksomheder har forpligtet sig til Science Based Targets-initiativet. Volvo CE er den oplagte partner med egen forpligtelse til en CO2-neutral værdikæde inden 2040 – i overensstemmelse med Paris-aftalen. 

SkiStar er heller ikke fremmed over for elektromobilitet og har erfaring med andre elektriske løsninger såsom elektriske snescootere og elektriske sneplejere.

Rickard Lindgren, Leder for snefremstilling og snepleje, og Viktor Persson, Workshop-leder for Volvo CE electric maskiner.

Volvos L20 Electric læssemaskine, ECR25 Electric gravemaskine og Volvo FE electric lastbil er en kraftfuld trio til at levere fantastiske resultater på tværs af forskellige opgaver med lav støj, mere komfortabel betjening og vigtigst af alt et minimalt CO2-fodaftryk. De er med til at bygge en sommerskiløjpe ved at fjerne sne – hvilket de kan gøre uden for dagarbejdstiden uden at forstyrre sovende gæster. De klargør skispor, transporterer materiel og anlægger diger til et sprinkleranlæg. De er også med til at lave en sjov rutsjebane ned ad bjerget og til at opgradere en mountainbikebane.

Volvo FE electric lastbilen er en af de tre elektriske løsninger fra Volvo Group, der arbejder på stedet.

Desuden har det været nemt at oplade maskinerne, takket være en solid elektrisk infrastruktur, som er sat op til at understøtte sneproduktion om vinteren. Maskinerne blev hurtigt og nemt strømført ved hjælp af Volvos opladningsløsninger forbundet til dette kraftige elnet på 63 ampere.
Fanny Sjödin, Bæredygtighedsleder hos SkiStar, udtaler: “Vi er drevet af en mission om at få mennesker ud i naturen, men vi skal også beskytte miljøet, som giver så meget tilbage til os mennesker. Hos SkiStar har vi høje ambitioner med vores bæredygtighedsarbejde, og vi har allerede reduceret vores CO2-aftryk med 84 % inden for de sidste seks år. Vi anerkender, at Volvo deler denne vision, så samarbejdet har givet os mulighed for at bygge denne fremtid sammen."

Gustav Boberg, Segmentleder hos Volvo CE, siger: “Ikke alene deler SkiStar vores stærke vision for bæredygtighed, men vi har også kunnet dele vores egne separate erfaringer med elektriske produkter. Det har været fantastisk at se, hvordan vores egne elløsninger passer så godt ind i deres forretning. Forvandlingen finder sted her og nu – og nøglen til vores succes er samarbejde.”

Når den står færdig, vil sommerskibakken måle 7.000 m2 kunstgræs, som alt sammen er lavet af bioproducerede sukkerrør. Dette byggeprojekt byder desuden på en rutsjebane ned ad bjerget, så adrenalinen også får lov til at pumpe i sommermånederne.

Dette projekt er baseret på det tætte samarbejde mellem SkiStar, Volvo CE, Volvo Trucks og deres respektive forhandlere: Swecon Anläggningsmaskin og Rolf Ericson Lastvagnar och Bussar.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Åsa Alström

Head of Strategic Communications
Volvo Construction Equipment
E-mail: asa.alstrom@volvo.com