Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Hvorfor Volvos rammestyrede dumpere er en tand bedre end resten

Lige siden Volvo Construction Equipment (Volvo CE) udviklede den første produktionsserie af rammestyrede dumpere for mere end 55 år siden, har de konstant domineret feltet, med rammestyrede dumpere, som virkelig giver smæk for skillingen og leverer optimal ydelse med de laveste omkostninger pr. ton.

Volvo CE er engageret i innovation og udvikling og udvider hele tiden sin modelserie af rammestyrede dumpere, så de bliver endnu smartere, mere effektive og nemmere at betjene. Rådighedstiden er også maksimeret, mens vedligeholdelsesomkostningerne holdes på et minimum, så de samlede ejerskabsomkostninger reduceres.

Effektiv drift med Haul Assist

Haul Assist-redskabsserien er en løsning, som er designet til at få mest muligt ud af Volvos rammestyrede dumper, og den ændrer betingelserne. Den drives af en 10” Volvo Co-Pilot-skærm, som fås på en række forskellige maskiner fra dumpere og gravemaskiner til udlæggermaskiner, og som giver værdifuld indsigt for at hjælpe kunderne med at optimerer effektiviteten af deres transportcyklusser og fremme rentabiliteten.

En ny tilføjelse til Haul Assist, dæktrykovervågningssystemet, muliggør overvågning af dæktrykket og temperaturen inde fra komforten i førerhuset. Da oppumpningstrykket har en markant indflydelse på dækslitagen, er proaktiv overvågning uundværlig til at optimere dækkenes levetid samt brændstofeffektiviteten, maskinens ydelse og førerens komfort.

Kort giver en realtidsoversigt over trafikken på stedet for at hjælpe med at navigere mere effektivt omkring. Du kan nu se, hvor hver eneste maskine og hvert eneste køretøj – uanset type eller mærke – samt alle besøgende på stedet befinder sig, så længe de er tilsluttet til kortapplikationen. Foruden transportveje viser Kort også læsse- og aflæsningszoner, og mærker sektioner med enkelt vejbane og områder med hastighedsbegrænsninger, hvilket hjælper med at foregribe driftsbeslutninger og reducere unødvendige stop.

On Board-vejning er ligeledes en del af Haul Assist, et velkendt redskab, som gør det muligt at se information om nyttelast i realtid og hjælper med at eliminere returlast og overbelastning. Foruden at fremme produktiviteten reducerer dette også overdrevent brændstofforbrug og maskinslitage.

Smartere ydelse

Operatørkomfort har altid været i centrum for designet – lige fra det centralt placerede operatørsæde, som giver fremragende udsyn, til brugervenlige betjeningsknapper. Og en række automatiserede funktioner tilbyder nu endnu mere støtte for at forbedre betjeningsvenligheden og ydelsen.

Terrænhukommelse er en praktisk funktion i Volvos intelligente fremdriftssystem, som identificerer og husker glatte vejsegmenter for at sikre optimeret hjulspinsregulering og offroad-mobilitet. OptiShift muliggør hurtige og problemfrie retningsskift, mens Downhill Speed Control automatisk opretholder en konstant hastighed ved arbejde på nedadgående hældninger; begge disse samt Cruise Control-funktionen er monteret som standard siden 2019 og fås til eftermontering på ældre maskiner.

Maksimerer rådighedstiden, minimerer vedligeholdelsesomkostningerne

Volvos rammestyrede dumpere er ikke blot nemme at betjene og yderst effektive, de er også konstrueret til at være nemme at udføre service på. Daglig eller sågar ugentlig smøring hører fortiden til og kræves nu kun for hver 250 timer på en rammestyret dumper fra Volvo, det længste tidsinterval i branchen. Føj hertil lange motorserviceintervaller – op til 1.000 timer på Stage V- og Tier 4 Final-modeller – og mindre end halvdelen af væskemængden end på de fleste af modparterne målt over maskinens levetid. Resultatet er reducerede vedligeholdelseskrav og færre forbrugsvarer; det hjælper med at holde maskinen i arbejde og reducerer samtidig vedligeholdelsesomkostningerne og miljøindvirkningen.

Forbedringerne introduceret på Volvos rammestyrede dumpere leverer både ydelses- og omkostningsfordele for kunderne. Nye arbejdsforbedrende redskaber og servicering lige ud af landevejen er blot nogle få eksempler, som bidrager til mere indbringende – og bæredygtig – drift. Alle er en del af Volvo CE's engagement i at drive forvandlingen i branchen og realisere dens mål om at have nul nettoværdikædeemissioner inden 2040.

Ikke alle vores produkter fås på alle markeder.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com