Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE lancerer et kollisionsdæmpningsystem for at booste sikkerheden på arbejdsstedet

For at levere på vores målsætning om nul ulykker lancerer Volvo Construction Equipment (Volvo CE) kollisionsdæmpningssystemet til Volvo læssemaskiner – en automatisk bremsefunktion, der understøtter operatørens respons og bidrager til at reducere risikoen for eller følgerne af en kollision, når der bakkes under arbejdet.

Det drejer sig om det første system af denne type fra en originaludstyrsfabrikant (OEM), og det understøtter operatørerne under baglæns arbejde, idet servicebremserne aktiveres automatisk, når læssemaskinen kommer i nærheden af hvilken som helst forhindring, og gør operatøren opmærksom på behovet for yderligere handling. Eftersom læssemaskinerne i gennemsnit bakker 40-50 % af deres driftstid, er kollisionsdæmpningssystemet en værdifuld løsning for operatører og arbejdsledere. 

Selvom systemet ikke er beregnet til at erstatte fornuftig adfærd fra operatørens side, er det et smart værktøj, der øger sikkerheden på arbejdsstedet yderligere – hvilket har været en hel central målsætning og en kerneværdi hos Volvo CE siden virksomhedens grundlæggelse. Som en del af Volvo Group er virksomheden stærkt engageret, når det drejer sig om sikkerhed, og den har en målsætning om nul ulykker, der ikke kun implementeres med produkter, men også med handlinger.

Lars Eriksson, Global Product Manager for læssemaskiner hos Volvo CE siger: “Hos Volvo CE bliver vi ved med proaktivt at udvikle intelligente løsninger, der ikke bare mindsker følgerne af ulykker, men hvis formål det er at undgå dem helt. Dette nye kollisionsdæmpningssystem er en vigtig del af vores bestræbelser på at reducere risikoen for ulykker og nå vores målsætning om nul ulykker.”

Sådan fungerer det

Med dette nye system kommer kunderne et skridt videre i deres indsats for at hindre ulykker - og derfor for at forbedre sikkerheden på arbejdsstedet for alle - og de reducerer samtidig alle uplanlagte afbrydelser, der kan opstå på grund af undgåelige stød og bump. 

Det fungerer således, at det registrerer en risiko for kollision og reagerer ved at aktivere bremserne automatisk i 2-3 sekunder, så maskinens hastighed reduceres før et sammenstød, eller den standses helt for at undgå det helt. Denne aktivering af bremserne gør operatøren opmærksom på behov for handling. 

Og for at opnå problemfri stabling vil systemet huske den maskinens sidste opadgående kørsel, så operatøren kan bakke ned af en stabel uden at aktivere det. Det kan også deaktiveres midlertidigt i tilfælde af bestemte forhold på stedet. 

Det fungerer kun, når læssemaskinen bakker og kørehastigheden ligger mellem 3-15 km/h (1,86-9,32 mp/h), ligegyldig hvilket gear den står i, og det fremmer sikkerheden på arbejdsstedet. Selv denne type assistentsystemer kan ikke helt hindre ulykker, og derfor opfordrer Volvo CE altid operatørerne til at udvise en sikker adfærd under kørsel. 

Et boost til sikkerheden på arbejdsstedet

Kollisionsdæmpningssystemet til Volvo læssemaskiner, som er udviklet internt i Volvo CE og afventer patent, er ekstraudstyr beregnet til fabrikker, og det kan i øjeblikket fås til L110H/L120H udstyret med OptiShift, L150H, L180H, L220H, L260H og L200H High Lift læssemaskiner. 

Det kræver montering af et radarregistreringssystem og fungerer som et ekstra system til det brede udvalg af funktioner, ekstraudstyr og tjenester på arbejdsstedet, som Volvo CE leverer til sit sortiment af læssemaskiner, der alle er blevet konstrueret med det formål at øge sikkerheden på arbejdsstedet og minimere uplanlagte afbrydelser. 

Nov. 2022