Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Den opgraderede Volvo L25 Electric har nu endnu større rådighedstid og fleksibilitet

L25 Electric læssemaskinen med nul emissioner fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) bygger på sin velkendte kommercielle ydelse med en mængde opgraderinger, som sikrer yderligere alsidighed, større førerkomfort og øget rådighedstid.

Den kompakte elektriske læssemaskine udviser allerede et pålideligt match af overlegen styrke med næsten lydløs drift og nul udstødningsgasser, og den opgraderes nu for at sikre endnu større alsidighed på jobstedet. Muligheden for at montere et nyt parallelt redskabsfæste, som er særlig velegnet til medium duty-cyklusser og pallehåndtering, vil fungere som et supplement til det eksisterende redskabsfæste af Z-typen – som leverer høj brydekraft – men nu til endnu flere anvendelsesområder. Og med en forøgelse i den maksimale kørehastighed op til 20 km/t kan L25 Electric meget hurtigere flytte til det næste jobsted.

Paolo Mannesi, Global Product Manager for Volvo Compact Wheel Loaders, siger: "Takket være resultaterne af et tæt samarbejde med vores forhandlere og kunder er vi stolte af at kunne præsentere det næste niveau af enestående elektrisk ydeevne. Med alle disse opgraderinger kan L25 Electric nu prale med endnu større komfort, produktivitet og rådighedstid, hvilket gør den til et i sandhed unikt produkt på markedet. Vores elektrificeringsrejse fortsætter, og jeg kan ikke vente med at se de næste modeller nå ud til vores kunder".

Øget komfort og bekvemmelighed

Opgraderingerne bygger på succesen for L25 Electric i dens oprindelige udgave, som allerede har vist sig populær hos kunderne. Arvid Rüster, Product Manager hos Berliner Stradtreinigung i Tyskland, siger: "L25 Electric er stærkere og bedre end dens diesel-bror. Den er mere lydløs, og reagerer hurtigere. Joystick-styringen er også meget følsom”.

Eftersom operatørerne melder om et mere behageligt arbejdsmiljø med den emissionsfri læssemaskine, vil de uden tvivl sætte pris på, at den opgraderede maskine er spækket med yderligere funktioner til at forbedre driftsoplevelsen. Med reducerede støjemissioner takket være en ny hydraulikpumpe og omplaceringen af hydraulikken fra førerhuset til hovedrammen vil maskinen være endnu mere lydsvag både inden i og uden for førerhuset.

For operatører, som arbejder i koldere klimaer, er det nu nemt at vælge tidspunkter og dage i ugen, hvor de ønsker at ankomme til et opvarmet og afrimet førerhus, takket være den nye programmerbare førerhusvarmeroption. Og behovet for at række ind under motorhjelmen for at slukke på en hovedafbryder ved afslutningen af et arbejdsskift er nu elimineret, når maskinen bruges jævnligt.

Sammen med den øgede komfort kommer øget rådighedstid, takket være en nye elektrisk parkeringsbremse med hill hold-funktionalitet – en bekvem automatisk funktion for operatører på enhver byggeplads, men især på hældninger eller i ujævnt terræn. Og fordi skivebremsen, som fandtes på den tidligere model, nu er erstattet af en fjederbelastet og hydraulisk udløst bremse med våd skive, er de relaterede vedligeholdelseskrav elimineret, hvilket også bidrager til at nedskære omkostningerne og maskinens stilstandstid. Operatørkomfort er ligeledes forstærket takket være en mere ergonomisk joystick, det nyeste design på markedet.

Hurtigere opladning = mere rådighedstid

Den tid, det tager at opnå en fuld opladning fra nul, er nu halveret til kun seks timer med den forbedrede indbyggede 6 kW-oplader – hvis den bruges med en 400V 16A CEE-stikdåse eller en offentlig opladningsstation. Hurtigere opladning er også altid tilgængelig med de hurtigere indbyggede opladere på 9,6 kW og 17,3 kW. Og hvis det kombineres med den nyligt lancerede elektriske maskinadministrations-app (Electric Machine Management Application – EMMA), kan kunderne yderligere øge rådighedstiden ved at holde styr på opladningsstatus, batteriniveau og maskinplacering, som hjælper dem med at styre opladningsprocessen mere effektivt.

Alle disse nye funktioner og forbedringer, der afsløres som en del af den opdaterede L25 Electric læssemaskine, kan findes på den nye L20 Electric, som har kunnet forhåndsbestilles siden oktober sidste år. Den lidt mindre elektriske læssemaskine har en nyttelast på 1,8 ton og leveres med et redskabsfæste af den parallelle type og valg mellem batterienhed på 33 kWh eller 40 kWh for at passe til forskellige autonomibehov.

Med alsidighed og bæredygtighed for øje øger Volvo CE sit imponerende sortiment af entreprenørløsninger for kunder på tværs af en række anvendelsesområder. Hvis du ønsker at kigge nærmere på opdateringerne af L25 Electric, kan du se vores korte fremvisning her.


L25 Electric L20 Electric
Standardskovls kapacitet

0.9 m3

238 gal 

0.8 m3

211 gal 

Kinematik P/Z P
Tippelast (ISO/DIS 14397-1)

3.450/3.350 kg

7,605 / 7,385 lb

3.050 kg, 6.724 lb 
...ved fuld drejning 38°
Brydekraft

37/54,5 kN

8,318 / 12,252 lbf

35 kN

7.868 lbf 

Hydraulisk løftekapacitet, maks.

41/55 kN

9,217 / 12,364 lbf

35 kN

7.868 lbf 

Gaffel-nyttelast 80%

2.100/2.000 kg

4,630 / 4,409 lb

1.800 kg

3.968 lb 

Aflæssehøjde, maks.

2.340/2.495 mm

7'8"/8'2" ft in

2.350 mm

7'9" ft in 

Driftsvægt

4.900/5.270 kg

10,803 / 11,618 lb

4.550 kg

10.031 lb

Maks. kørehastighed - standard

20 km/t

12,4 mi/t

Batterikapacitet (standard) 40 kWh 33 kWh
Batterikapacitet – valgfri - 40 kWh
Indbygget opladningstid 400 VAC 16A ~6 timer ~5 timer
Opladningstid (ikke-indbygget oplader) 400 VAC 32A ~2 timer
Vejledende kørselstid Op til 8 timer

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com