Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Jonathan Legeard blev kåret til Europas dygtigste operatør i Operators Club Finalen 2022

Den 25-årige franskmand slog 24 andre konkurrenter fra 13 lande i hele Europa i nogle spændende dyster på Volvos kundecenter i Eskilstuna, Sverige, hvor operatørernes hastighed og præcision blev testet til den absolutte grænse.

Efter et års lokale, indledende runder inviterede Volvo Construction Equipment (Volvo CE) 25 af Europas dygtigste operatører til sit kundecenter i Eskilstuna, Sverige, hvor Operators Club Finalen, branchens sværeste test af præcionsbetjening, løb af stablen lørdag d. 4. juni.

Konkurrenterne fra 13 forskellige lande dystede i tre kvalificerende discipliner, og de bedst præsterende operatører gik videre til finalen, hvor der ventede dem en supersvær, afsluttende udfordring for at kåre en vinder. Der blev taget tid på alle opgaverne og givet strafpoint for fejl.

I den første konkurrence skulle operatørerne køre en L25 Electric rundt på en bane, skifte mellem løftegafler og skovlredskaber og lukke en lille tændstikæske med skovlen.

Den anden kvalifikationsrunde gik ud på at flytte en bold, der var fastgjort for enden af armen på en gravemaskine, igennem en labyrint, mens operatørernes tredje opgave bestod i at manøvrere en rammestyret dumper på en korsformet bane uden at vælte nogen af tennisboldene brugt til afgrænsningen. Til sidst skulle pointeren befinde sig foran maskinen, midt i en projektørlinse afmærket på jorden.

Konkurrenterne med de 10 hurtigste tider gentog udfordringen med gravemaskinen og labyrinten, hvorefter de fem bedste konkurrerede mod hinanden i gravemaskine-billard. Alle operatørerne skulle bryde trekanten med en pind, der var sat fast på gravemaskinens arm, og derefter havde de tre minutter til at få så mange bolde som muligt i hullerne.

Der var tæt løb

Jonathan Legeard fra Frankrig kom helt til tops på vinderpodiet, mens Reijer van der Grift og Christ-Jan Jansen, begge fra Holland, henholdsvis blev nr. 2 og nr. 3. Det var anden gang, Jonathan stillede op i Operators Club Finalen, mens Reijers allerede havde deltaget tre gange før. Det var første gang, Christ-Jan deltog i finalen.

“Sikke en fantastisk finale! Konkurrencen var benhård, og deltagerne lå meget tæt på hinanden. Alle deltagerne kan være meget stolte af det ekstremt høje kompetenceniveau, der blev vist,” sagde Hanna Jaschke, der er ansvarlig for Operators Club hos Volvo CE.

Paulina Ekestubbe, chef for kundecentret, tilføjede: “Det var den første Operators Club Finale, som vi holdt siden 2019, og der var en fantastisk god stemning. Mange af vores konkurrenter er gamle venner, da de har mødt hinanden til andre finaler i løbet af årene, og de havde glædet sig meget til at se hinanden igen for at kæmpe om titlen som Europas dygtigste operatør. Vi har for første gang også inviteret operatørerne til vores kundebegivenhed, Volvo Days. De nød virkelig at prøvekøre vores nyeste maskiner, især de nye elektriske modeller”. 

Vær med i klubben

Operators Club blev startet i Tyskland i 1998 for at give Volvo CE mulighed for at vise, hvor meget vi sætter pris på operatørerne. 24 år senere har den titusinder af medlemmer i 19 europæiske afdelinger i Europa, og den er åben for operatører, der betjener udstyr af alle mærker. Udover den prestigefyldte Operators Club Finale arrangerer afdelingerne i alle lande i løbet af året deres egne lokale begivenheder, hvor operatørerne kan møde kolleger og øve sig i de forskellige kompetencer i et sjovt og sikkert miljø.

Læs mere på Volvo Operators Clubs officielle hjemmeside. https://www.volvoce.com/europe/en/about-us/volvo-operators-club/

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com