Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Ny Volvo Electric afrettere opvarmer udlægning i stor stil

Elektrisk opvarmede faste afrettere fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er nu blevet introduceret for at gøre udlægning i stor stil endnu mere omkostningseffektiv og for at øge produktiviteten og effektiviteten af større vejprojekter.

Med lanceringen af MB122 og VTD121 Elektro-termisk styrede faste afrettere for sine store udlæggermaskiner udvider Volvo CE ikke blot sit udvalg af afrettere, men sætter også kunderne i stand til at producere den finish af høj kvalitet, som de er blevet vant til at forvente, og nu på mindre tid med færre anstrengelser.

Takket være deres evne til at producere hurtig, ensartet og jævn spredningsopvarmning fra en enkelt effektkilde er elektrisk opvarmede afrettere en utroligt bekvem løsning. De drives af en indbygget generator på 55 kVA, og derfor behøver kunden ikke længere at genopfylde gasflasker til at opvarme afretteren, som det normalt ville være nødvendigt med gasopvarmede afrettere. Resultatet er hurtig opstart, maksimum rådighedstid og et mere effektivt arbejdssted.

Disse faste afrettere kan nu fås på Volvo-modellerne P6820D ABG, P7820D ABG og P8820D ABG, og de har en omfattende udlægningsbredde på 2,5-13 m. De er blevet konstrueret til at udlægge alt lige fra varm asfalt til tør, mager, rullekomprimeret beton og cementbundne materialer og sågar jernbaneballast og graduerede mineralblandinger.

Varm afretter ved tophastighed

Den nye elektriske opvarmningsfunktion muliggør opstart på blot 40 minutter. Når det kombineres med én opvarmet stamperstang og to opvarmningselementer pr. afrettersektion for optimeret varmefordeling, præcis termostyret opvarmning med en automatisk temperaturjustering og individuelle temperatursensorer pr. sektion, er kunderne garanteret en hurtig og effektiv afretteropvarmningsproces.

EPM3

Afretterstatus og -adfærd kan også overvåges af operatøren af udlæggermaskinen fra betjeningspanelet for Electronic Paver Management (EPM3).

Maksimeret forkomprimering

Maksimeret forkomprimering

Maksimeret forkomprimering er altafgørende for at opnå en større densitet i den færdige udlægning, og det giver en længerevarende belægning og lavere driftsomkostninger. De nye vibrerende og stampende faste afrettere giver lige netop det og leverer den jævnest mulige finish for ethvert job. De har variabel vibrationshastighed og stamperslag og kan specificeres med enkelt eller dobbelt stamperstang.

Volvos faste vibrerende afrettere med dobbelte stampere er de bedste partnere til udlægning af tykke lag. Den dobbelte stamperteknologi giver en 5-7 % højere komprimeringsgrad end med en enkelt stamper og kan opnå en Marshall-densitet på 98 %, hvilket reducerer kravene til rullearbejde og de dertil knyttede omkostninger betydeligt. Det giver også den bedst mulige jævne overflade på grund af indføringseffekten af den første stamper.

Stor fleksibilitet

Med en kronejustering på +4 % til -2 % og forlængerbokse til at arbejde på et udvalg af forskellige udlægningsbredder giver de nye afretterløsninger stor fleksibilitet for ethvert forhåndenværende job. Vario-forlængere med et forlængerinterval på 0,75 m på hver side gør det muligt for afretteren at blive udstrakt eller tilbagetrukket for at tilpasse sig til ujævne kanter, mens manuelle eller hydrauliske endelåger er en valgfri funktion til at kontrollere flowet af materiale på hver side.

Minimeret nedetid

Den nye indbyggede diagnostikfunktion hjælper med at kontrollere tilstanden af opvarmningsstængerne og detektere om og hvor en udskiftning er påkrævet. Det sikrer minimeret nedetid. Oppetiden er også garanteret vha. nem samling af afretteren og ukompliceret vedligeholdelse. Muligheden for nemt løft af afrettersektioner tilvejebringes via to centrale løfteøjer pr. sektion, mens en integreret slange- og kabelføring sørger for klar bane til samling. Dertil kommer hydrauliktilslutningspunkter og lettilgængelige elektriske forbindelser samt servicepunkter og stamperstænger, som er inden for nem rækkevidde, så samling og vedligeholdelse er hurtig og nem.

 

Den nye indbyggede diagnostikfunktion

Den nye indbyggede diagnostikfunktion.

En afretter til enhver opgave

Ligesom med alle andre afrettere fra Volvo nyder disse nye elektrisk opvarmede løsninger godt af årtiers erfaring og tæt samarbejde med vores kunder for at passe bedst muligt til deres behov.

Hvis alsidighed er nødvendig, tilbyder Volvo Variomatic-afrettere, som kan forlænges til det dobbelte af den grundlæggende bredde.

Flere detaljer om Volvo CE's fulde udvalg af afrettere – inklusive disse nye elektrisk opvarmede faste afrettere – kan findes på siden
Afrettere for ABG-udlæggermaskine.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com