Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo forbedrer og udvider udvalget af hybridgravemaskiner

Volvo har lanceret en helt ny kraftoverføring til sin revolutionerende gravemaskine EC300E Hybrid, der byder på 17 % forbedret brændstofeffektivitet i forhold til konventionelle maskiner – og introduceret teknologien i to nye modeller i 25- og 35-tonklassen.

Ved hjælp af en helt ny basismaskine, der selv byder på en 10 % forbedring af brændstofeffektiviteten i forhold til den model, den erstatter, har Volvo Construction Equipment (Volvo CE) introduceret tre nye hybridgravemaskiner, der byder på yderligere op til 17 % forbedring af brændstofeffektiviteten sammenlignet med konventionelle maskiner. Det nye udvalg fås i form af en forbedret gravemaskine EC300E Hybrid i 30-tonklassen og med introduktionen af teknologien i to nye maskiner – EC250E Hybrid i 25-tonklassen og EC350E Hybrid i 35-tonklassen.

Udnyttelse af energi fra bommens nedadgående bevægelse

Alle tre maskiner bruger Volvos nye hydraulik-hybridteknologi, der udnytter "fri" energi genereret af gravemaskinebommens nedadgående bevægelse. Bommens kraftige og regelmæssige nedadgående bevægelser oplader en hydraulisk akkumulator, som derpå lagrer og leverer energi efter behov til at drive den hydrauliske hjælpemotor, der hjælper med at drive motorsystemet. Hybrid-modellerne går ikke på kompromis med kapaciteten, disse gravemaskiner byder på det samme niveau af kontrol og ydelse som standardmaskinerne, herunder at kunne arbejde i ECO-tilstand og Hybrid-tilstand på samme tid.

Hydraulik-hybridteknologi

I modsætning til andre hybridsystemer er komponenterne på disse maskiner relativt enkle og har et minimalt antal efterinstallerede komponenter, der er lette at vedligeholde. Det ekstra energiboost, som hybridsystemet kan byde på, hjælper med at tage belastningen af motoren og leverer undervejs forbedret brændstofeffektivitet på op til 17 % og op til 15 % reduktion i CO2-emission – særlig vigtigt ved arbejde i byområder. Når denne ligefremme tilgang bruges i "grave- og dumpeanvendelser" (specielt inden for 90o sving), giver den hurtig gevinst.

Fokus på EC300E Hybrid

EC250E Hybrid og EC350E Hybrid er helt nye, og EC300E Hybrid har gennemgået en omfattende opgradering. Blandt nye egenskaber kan nævnes:

  • 10 % forbedret brændstofeffektivitet takket være intelligent elektrohydraulik og ny D8M Volvo-motor – som reducerer omdrejningstallet fra 1.800 til 1.600 samt leverer en 5 % forøgelse af effekten.
  • En 700 kg tungere kontravægt giver større stabilitet og en 5 % forøgelse af tværløftekapaciteten.
  • Nye prioriteringsfunktioner – så operatører kan prioritere en funktion, bom/sving og bom/vandring, i forhold til en anden.
  • Ny justerbar hastighedskontrol for bom-ned – ideel til præcisionsopgaver.
  • Forbedrede reaktionstider – takket være elektrisk joystick og fuldt elektriske vandrepedaler.

EC250E Hybrid

Operatørkomforten er også forbedret, herunder ny teknologi til reduktion af rystelser i bom og arm – hvilket mindsker stød i maskinen – og ny valgfri Comfort Drive Control, der også hjælper med at reduceret træthed, ved at operatørerne kan styre maskinen ved hjælp af joystickrullerne i stedet for pedalerne. Når det gælder vedligeholdelse, er det blevet gjort lettere at tilgå den øverste konstruktion takket være den ny trepunkts-adgang fra højre side. En ny stænkskærm på ureatanken gør også påfyldning lettere og reducerer risikoen for spild, og udskiftningsintervaller for motorolie og -filter er blevet fordoblet til 1.000 timer.

Teknologien i den nye EC250E Hybrid, EC300E Hybrid og EC350E Hybrid er på forkant og sparer brændstof, sænker emissioner samt forbedrer projektlønsomheden.

Yderligere oplysninger fås hos:

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring & kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / International
E-mail: anne.bast@volvo.com