Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE fremmer en bæredygtig fremtid med det største udvalg af elektriske maskiner

Med tre nye elektriske kompakte maskiner – L20 Electric, EC18 Electric og ECR18 Electric – som nu introduceres på markedet, demonstrerer Volvo Construction Equipment (Volvo CE) sit engagement i at bygge den verden, vi ønsker at leve i, ved at tilbyde produktionsbranchens største modelserie af elektriske maskiner.

De nye batteridrevne modeller, hvoraf tre ud af fem fås som elektriske kompakte maskiner, vil kunne reserveres online fra i dag (7. oktober) til levering i 2022. Producentens voksende modelserie af elektriske maskiner giver kunderne et renere, mere støjsvagt og komfortabelt arbejdsmiljø, som endnu engang demonstrerer, at bæredygtige løsninger ikke blot er et løfte for fremtiden, men en ægte nyskabelse for i dag – men nu med et endnu større udvalg at vælge imellem til at opfylde kundernes behov.

Disse seneste nyskabelser er det næste trin på vejen mod virksomhedens ambition om at nå en nettonulværdikæde for drivhusgasemissioner i år 2040 – sammen med udvikling af brintbrændselscelleløsninger og mere bæredygtige produkter til forbrændingsmotorer – og er en del af Volvo-koncernens mål om, at mindst 35 % af dens samlede modelserie af køretøjer skal være fuldelektriske i år 2030.

Melker Jernberg, direktør for Volvo CE, siger: "Vi er stolte af at gå forrest i vores branche i kampen mod klimaændringer som producent af verdens største udvalg af elektriske maskiner. Vi leverer ikke blot løsninger i den virkelige verden for en mere bæredygtig måde at arbejde på, men tilføjer også endnu mere styrke til vores kunders forretning med det bredest mulige udvalg af valgmuligheder for at passe til deres behov".

Dokumenteret fortid, elektrisk fremtid

De nye elektriske maskiner kan nu reserveres online

L20 Electric kompakt læssemaskine og EC18 Electric og ECR18 Electric kompakt gravemaskine slutter sig til de allerede lancerede L25 Electric og ECR25 Electric. De to eksisterende modeller er allerede etableret på markedet og beviser, at de giver effekt og ydelse i en mere miljøfølsom pakke. De tre nye modeller repræsenterer de nyeste tilføjelser til Volvo CE's engagement i at være den første i branchen til at overføre sin modelserie af kompakte læssemaskiner og kompakte gravemaskiner af Volvo-mærket til elektricitet og stoppe udviklingen af nye dieselvarianter.

L20 Electric er et velafprøvet koncept baseret på den større L25 Electric-model. Den har en nyttelast på 1,8 ton og et redskabsfæste af paralleltypen, som giver fremragende udsyn over det redskab, der benyttes, enestående løftehøjde samt 100 % parallelle bevægelser. Det gør den også til det perfekte valg til brug med gafler. Den elektriske maskine forventes at levere op til seks timers aktivt arbejde pr. opladning og kan fås med to forskellige batteripakker (33 kWh eller 40 kWh), og reducerer vedligeholdelsen med 30 %. I tilgift til de mere fredelige arbejdsbetingelser, som dens næsten lydløse drift giver, er betjeningskomforten også forbedret takket være den nye automatiske parkeringsbremse med hill-hold-funktionalitet og en række arbejdstilstande, som kan tilpasses af brugeren.

Den korte, men hårdføre 1,8-tons ECR18 Electric er konstrueret til at give den samme førsteklasses stabilitet og operatøroplevelse, som kunderne forventer af dens dieselmodpart, men giver også fordelene lav støj, lav vibration og mere reaktiv hydraulik på grund af det øjeblikkelige moment. ECR18 Electric forventes at yde fire timers aktivt arbejde pr. opladning, afhængigt af miljøet og den foreliggende opgave, og har også en ultra-kort radius bag (perfekt til snævre omgivelser). Den er bygget med slidstyrke for øje – fra den højprofilerede kontravægt til stålpanelerne hele vejen rundt om og slanger ført inden i bommen.

Den kvikke EC18 Electric er nem at betjene og transportere og giver kunderne en omkostningseffektiv kompakt gravemaskine til arbejde på anvendelsesområder for 1,8-tons maskiner. Maskinens variable undervogn kan trækkes tilbage til mindre end 1 meter og udvides til op til 1,35 meter, så den kan klemmes ind i selv de snævreste områder, mens dens design sikrer, at det højre chassishjørne, svingstolpen og cylinderen forbliver inden for sporene. Det resulterer i maksimalt udsyn og reduceret risiko for maskinskade ved arbejde langs med forhindringer. Foruden ergonomiske betjeningselementer, et rummeligt førerhus og en række brugerdefinerbare indstillinger kan der også fås et lukket og opvarmet førerhus som ekstraudstyr.

Alle tre maskiner leveres med en integreret indbygget oplader, så de kan oplades fra 0 til 100 % på under seks timer. Med en hurtig ekstern oplader (ekstraudstyr) oplades L20 Electric til fuld opladning på lige knap to timer, mens ECR18 Electric og EC18 Electric oplades til 80 % på op til 1,25 time. For at få det mest nøjagtige billede kan Volvo-forhandleren beregne den forventede driftstid og optimale opladningsløsning baseret på kundens aktiviteter. Med enhver af disse maskiner kan kunden arbejde i støjfølsomme områder og uden for standardarbejdstiden samt i lavemissionsprojekter og indendørs uden brug for dyre røgudsugningssystemer.

Smarte løsninger for smarte maskiner

Kunder til enhver af de fem elektriske modeller vil også snart kunne nyde godt af en ny flådeadministrationsløsning, som er designet specifikt til fjernovervågning af elektriske maskiner. Appen for administration af eldrevne maskiner (Electric Machine Management Application – EMMA) vil give værdifuld indsigt i batteriniveau og resterende arbejdstimer, opladningsstatus, geografisk placering og meget mere for at hjælpe kunderne med at øge rådighedstiden.

EMMA vil give indsigt til at hjælpe med at administrere de elektriske maskiner effektivt

Ligesom for de første elektriske modeller introduceret i 2019 og markedsført i 2020 har Volvo CE nu et reservationsværktøj, så kunderne kan bestille en af disse tre nye maskiner. De kan købes i 13 europæiske lande, før de udvides til andre markeder. Kunder, der foretager en online-reservation før 31. december 2021, vil modtage en ekstra gave – en gratis Volvo-skovl ved bestilling af L20 Electric og to gratis Volvo-skovle ved bestilling af enten ECR18 Electric eller EC18 Electric.

Til alle, der ønsker at bestille en af disse små, men kraftige maskiner – og også selv bidrage til en bedre morgendag – besøg https://www.volvoce.com/electromobility/prebook/.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com