Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE bringer 95-tons klassen af stiv transporter ud på det verdensomspændende marked

Volvo CE har udvidet distributionen af sin velkendte 95 tons (105 ton) R100 stive transporter. Dette initiativ tages takket være tilføjelsen af en Stage V/Tier 4 Final-certificeret motor.

Den stive R100 transporter fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har bevist sit værd på arbejdspladser over hele verden og er nu udstyret med en Stage V/Tier 4 Final-motor, så den har adgang til de strengeste emissionsregulerede markeder i verden og åbner op for verdensomspændende distribution. Den stive R100 transporter har en størrelse og kapacitet, som gør den til den største transporter i firmaets udvalg, og den lover at drive driftsomkostningerne ned for kunderne ved at øge produktiviteten, brændstofeffektiviteten, førerkomforten og rådighedstiden.

Effekten leveres takket være en førsteklasses 783 kW (1.075 hk) Stage V/Tier 4 Final-motor med en kombineret transmission, som giver høj momentkapacitet, uovertruffen trækfunktion og brancheførende trækkraft for optimal ydeevne. Transmissionens ydelse kommer fra Volvos Dynamic Shift Control, som automatisk sørger for det optimale gearvalg, hastighed og moment for dokumenteret brændstofeffektivitet.

Kunden kan forvente at bruge færre penge pr. transport med R100 med dens dobbelthældende karrosseri med en kapacitet på 60,4 3 (79 yd3), der giver optimal lasttilbageholdelse og minimal lastforskydning. Lastprofilpolitikken sætter operatøren i stand til at overholde en konstant, gennemsnitlig målnyttelast, mens den hurtige tippeladscyklustid sikrer den overordnede effektivitet. Stage V/Tier 4 Final R100 inkluderer valg af en Economy-skiftetilstand til lettere anvendelsesområder eller anvendelser med høj hastighed, en automatisk nedlukningsfunktion ved motortomgang med justerbar timing, som afkorter unødvendig motortomgang for at reducere motorslitage og driftsomkostninger. 

Volvo bygger på den høje kapacitet og transportydelse i den stive dumper, som er udstyret med intelligente overvågningssystemer. Ekstraudstyret On-Board Weighing (OBW) sikrer, at maskinen flytter den maksimale sikrenyttelast for omkostningseffektiv produktion.

R100 fås med CareTrack – Volvos telematiksystem – til at overvåge driftsdata på afstand, inklusive brændstofforbrug, maskinudnyttelse, tomgangsrapporter og GPS-placering.

Kunder, der er interesserede i at øge produktiviteten af eksisterende og fremtidige projekter, har adgang til Volvo Site Simulation med hjælp fra deres lokale Volvo-forhandler. Værktøjet hjælper med at definere den mest rentable flåde af udstyr, stedskonfiguration og projektresultater baseret på kundens behov. Ved hjælp af simulationen kan kunder og forhandlere arbejde sammen om at udarbejde en udstyrsplan, før et projekt starter.

Holdbar konstruktion

Oppetid og produktivitet hviler på maskinens holdbare design, som lægger vægt på komponentbeskyttelse og holdbarhed og på længere intervaller mellem planlagt vedligeholdelse.

Med et karrosseri, der er fremstillet af slagfast og yderst slidbestandigt 400-HBW hårdt stål i forening med en stærk, holdbar ramme opnår den stive R100 transporter langvarig ydelse ved hjælp af:

  • Et lavt tyngdepunkt.
  • Dynamisk, jævnt kørende McPherson-forhjulsophængning.
  • Specifikt designet hjulspor og akselafstand garanterer fremragende maskinstabilitet, som udjævner alle overfladestød.
  • Et "hestekrave"-design giver torsionsfleksibilitet og høj slidstyrke ved kørsel i ujævnt terræn.
  • Ramme designet med ophængte tanke og forede åbninger for høj konstruktionsmæssig holdbarhed og driftssikkerhed. 

Førerens foretrukne

R100 sætter også operatørens produktivitet og sikkerhed i højsædet – begyndende med den ROPS/FOPS-certificerede førerkabine, kombineret med de skridsikre trin og gangbroer, som giver sikker adgang til maskinen. Førerhuset er boltet fast til isolationsbeslag af den viskøse type, som giver reducerede vibrationer og udvendig støj, og er kombineret med det dynamiske forhjulsophæng af McPherson-typen, så føreren får fremragende kørselskomfort.

Fra førersædet kan operatøren observere jobstedet og de omgivende områder gennem det store glasparti og den lavtsiddende forrude. God synlighed suppleres med et system, der giver 360° udsyn og oversyn og leveres af Volvo Smart View. Systemet benytter flere udvendige ultravidvinkelkameraer til at give et fugleperspektiv af køretøjet og det omgivende arbejdsområde via det indbyggede display.

Oven i det letbetjente styresystem er alle skærme og ergonomisk placerede fingerstyringsanordninger inden for rækkevidde af Volvos fuldt justerbare luftaffjedrede sæde, som nemt indstilles til at passe til førerens fysik.

R100 er udstyret med to retardersystemer for at give høje niveauer af hastighedskontrol og maskinnavigation. Når transmissionsretarderen vælges manuelt, reduceres drivlinjens hastighed, hvilket begrænser hjulspærring på stejle hældninger og under våde betingelser. Samtidig kan den modulerende bremseretarder aktiveres automatisk, når førerens fod ikke er på speederen, så gearvalgt, konstant kontrol over det nedadgående motoromdrejningstal bevares. Disse funktioner reducerer førerens input og letter betjeningen. En mængde andre systemer bidrager yderligere til høje niveauer af automatiseret sikkerhed, som beskytter både fører og maskine. De omfatter neutral frigearsinhibitor, motoroverhastighedsbeskyttelse samt sekundære bremse- og styresystemer.

Bevar god orden

R100 er fyldt med slidstærke funktioner, der giver suveræn beskyttelse og kan optimere driften og udvide vedligeholdelsesintervallerne, så driftsomkostningerne reduceres. Når det er tid til service, er servicepunkterne på R100 metodisk placeret til hurtigt og effektivt at udføre vedligeholdelse.

Disse metodisk placerede servicepunkter er grupperet og placeret inden for rækkevidde fra jorden og serviceplatformen, mens det direkte fælgmonterede hjuldesign sørger for sikker og hurtig montering og afmontering. Vedligeholdelsen understøttes yderligere med en række indbyggede informationer, der omfatter systemtryk, temperaturer og fejlrapportering.

Sidst, men ikke mindst, har R100 en høj filtreringsgrad, som giver bedre ydelse og forlænger komponenternes levetid. Hvert funktionssystem på hydraulikken har magnetiske sugefiltre samt en trykfiltrering på styretøjet, bremseaktiveringspumpen og bremsekøleenhederne. De motormonterede primære og sekundære brændstoffiltre kombineres med den avancerede to-trins oliefiltrering for at fjerne skadelig forurening. Desuden fremmer bortsugende luftindsugningsfiltre renere luftindsugning og længere filterlevetid.

R100 er den perfekte partner til anvendelse i miner og stenbrud. Den venter på dig hos din lokale forhandler.

Nøglespecifikationer:

Nyttelastkapacitet kg /lb. 95000 / 209,439
Chassisstørrelse, SAE 2:1 plads m3/ y3 60,4 / 79
Nettovægt kg /lb. 69752 / 153,777
Bruttovægt kg /lb. 166 280 / 366,584
Motor Cummins QST30 (Tier 4 final-certificeret)
Motorens maksimale bruttoeffekt kW / hk 783 / 1,050
…ved motorhastighed (omdr./min.) 2100
Maks. SAE J1349 bruttoomdrejningsmoment (Nm / lbf ft) 4 631 / 3,416
…ved motorhastighed (omdr./min.) 1300
Maksimumshastighed km/t / mph 50 / 31.1

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com