Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE og Volvo Trucks kundeleverancer af fuldelektriske produkter

Som start på en ny generation af produkter med nul emissioner har det ledende franske entreprenørfirma Eiffage købt en fuldelektrisk Volvo FE Electric lastbil og en Volvo ECR25 Electric kompakt gravemaskine. Dermed bliver de det første firma i Frankrig, der modtager produkterne.

Volvo ECR25 Electric kompakt gravemaskine og Volvo FE Electric lastbil

Den 17. december blev den første Volvo Construction Equipment (Volvo CE) maskine og den første fuldelektriske Volvo FE-lastbil leveret i Frankrig, hvilket fremskyndede den langsigtede omlægning til mere bæredygtige transport- og infrastrukturløsninger. 

Modtageren af de nye produkter – en elektrisk Volvo FE-lastbil med eldreven kran og en Volvo ECR25 Electric kompakt gravemaskine – var det ledende franske entreprenørfirma Eiffage, en mangeårig Volvo-kunde. Maskinerne understøtter Eiffages lavkulstofstrategi og skal arbejde på det ambitiøse Grand Paris Express-transportprojekt i den franske hovedstad. Dette er et hurtigt transitinitiativ, som er ved at blive bygget i den franske hovedstad, og som vil tilføje 200 kilometer (120 mi) nye spor og 68 nye stationer, som med tiden vil betjene to millioner passagerer om dagen. 

Overleveringen af Volvo Trucks og Volvo Construction Equipments første fuldelektriske produkter blev markeret med en lille ceremoni i Paris. Den blev overværet af Benoit de Ruffray, Eiffage Group CEO, og repræsentanten for Volvo Truck og Volvo CE's franskbaserede teams. På grund af COVID-19 rejserestriktioner deltog Volvo Group CEO Martin Lundstedt, Volvo CE's administrerende direktør Melker Jernberg og Volvo Trucks' administrerende direktør Roger Alm digitalt.

"Fra og med 2030 ønsker vi, at over en tredjedel af de maskiner, Volvo Group sælger, skal være elektriske. Vi kan ikke gøre dette alene, vi ønsker at gøre det sammen med vores kunder, partnere som Eiffage og det bredere samfund", siger Volvo Group CEO, Martin Lundstedt. "I dag er en spændende milepæl på denne rejse for at forme fremtiden for transport og infrastruktur".

Melker Jernberg, administrerende direktør for Volvo CE, er enig: "Leverancen i dag af denne elektriske lastbil og entreprenørmaskine er starten på en revolution inden for transport- og infrastrukturløsninger". "Tag endelig ikke fejl, elektriske maskiner vil ikke blive ved med at være et nicheproduktområde. I løbet af de kommende år og årtier vil de blive den overvejende kilde til effekt med lave eller ingen emissioner. Når de kobles sammen med ren energi, kan deres potentiale til at understøtte klimaændringsmål, forbedre luftkvaliteten og hjælpe med at bygge den verden, vi alle ønsker at leve i, ikke undervurderes. Jeg er meget glad for, at vi lægger ud på denne rejse sammen med venner som Eiffage". 

"Støtten fra kunder som Eiffage, der tænker fremad, er vigtig for den fremtidige udvikling af bæredygtige transportløsninger. Når vi opretholder en tæt dialog med kunderne, betyder det, at vi alle sammen lærer hurtigere og sammen kan fremskynde den nødvendige overgang til en fossilfri fremtid", siger Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

For både Volvo CE og Volvo Trucks udgør denne første levering i Frankrig et vigtigt og virkeligt trin på vejen til nul emissioner. Takket være deres lave støj- og vibrationsniveau og fraværet af udstødningsgasser er elektriske lastbiler og maskiner velegnede til at opfylde de skrappe miljøbestemmelser i byområder, begrænsede områder eller særlige anlæg. De giver nye muligheder for urbanisering og vejinfrastrukturer.

Volvo FE Electric 6X2-lastbilen blev bygget på Volvos anlæg i Blainville sur Orne i Frankrig. Den vil blive anvendt til at levere og afhente værktøjer og reservedele til nedrivningsarbejde på Del 1 – linje 16 og Del T2B på linje 15 i Grand Paris Express-projektet. Den kommer til at køre omkring 150 km om dagen – alle sammen med nul udstødningsemissioner.

Den kompakte Volvo ECR25 Electric-gravemaskine vil blive benyttet af Eiffage til at understøtte nedrivnings- og demonteringsaktiviteter, igen med nul CO2-emissioner og langt lavere støj- og vibrationsniveauer end traditionelle maskiner med dieselmotor. Maskinen på 2,5 ton har den samme ydelse som dens dieselmodpart, og dens batterisæt giver fire timers arbejdstid, afhængigt af anvendelsen. Volvo ECR25 Electric blev udviklet og bygget på Volvo CE's Belley-fabrik i Frankrig.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com