Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Mød Volvos prototype LX03: den intelligente fremtid for konstruktionsbranchen

Denne fuldstændig uafhængige elektriske prototype med batteri fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er det første eksempel i den virkelige verden på en læssemaskine med selvlærende koncept med hjerne til at tage beslutninger, udføre opgaver og interagere med mennesker. Det er også første gang nogensinde, at en LEGO® Technic-model er blevet omdannet til en rigtig maskine. Selv om LX03 endnu ikke kan købes, forventer ingeniørerne, at værdifulde oplysninger fra den vil blive indført i applikationer for i dag og i morgen.

Volvo LX03 er inspireret af et koncept udtænkt af ingeniører og designere hos Volvo CE og LEGO® Technic, og den udgør en bemærkelsesværdig milepæl, som baner nye veje inden for smart konstruktionsteknologi. Den repræsenterer både det næste stadie i Volvo CE's udforskning af maskinintelligens og vores faste beslutning om at fjerne CO2 fra byggebranchen.

Melker Jernberg, Formand for Volvo CE, siger: "Vi har brug for at omdanne byggebranchen med smarte og mere bæredygtige løsninger, som vil have en indvirkning på den globale skala. Vores afsløring af LX03-prototypen i dag repræsenterer netop dette og er et vidnesbyrd om vores ingeniørers utrolige ekspertise og vores forenede engagement hen imod positiv ændring. Sammen med LEGO-koncernen udvider vi grænserne for både teknologi og forestillingsevne, og resultatet er hinsides alt, hvad verden endnu har set".

Lars Stenqvist, ledende teknologichef i Volvo-koncernen, siger: "Som de førende inden for transport og infrastruktur har vi en vital rolle at spille ved at skride til handling inden for klimaændring og ved at fremskynde hastigheden for den nødvendige innovation for at gøre noget for samfundsændringer rundt omkring i verden. Vi tror på samarbejde med engagerede og kreative partnere, der ligesom os fokuserer på at gøre innovation til virkelighed og gå videre end blot ord".

Banebrydende partnerskab

Hvad der startede som et spændende projekt mellem designere og ingeniører i de to virksomheder for at udforske potentialet for fremtidens byggeri, har med tiden udviklet sig til den vellykkede lancering af 42081 LEGO® Technic-konceptlæssemaskinen ZEUX med hjælp fra et team af vakse børn.

LEGO-koncernens produktchef for LEGO Technic, Niels Henrik Horsted, siger: "Vores to virksomheder har haft et yderst vellykket partnerskab i årenes løb, hvor vi har samarbejdet om adskillige LEGO Technic-modeller. Men dette er første gang, vi laver en rigtig maskine baseret på en model og ikke omvendt – og det er det, som gør dette til et virkelig unikt projekt".

Samarbejdende maskiner

Prototypen af LX03 er blevet bygget af et dedikeret team af ingeniører og programmører fra Volvo CE-anlæg i Eskilstuna i Sverige og Konz i Tyskland i samarbejde med designteamet i Gothenburg i Sverige. Det er en 5-tons læssemaskine, der er blevet udviklet som et modulkoncept med muligheden for at blive gjort større eller mindre blot med en eller to ændringer i fremstillingsprocessen. Den har også samme drivlinje som L25 Electric, hvilket gør den til en støjsvag maskine med nul emissioner og en driftstid på op til otte timer afhængigt af anvendelsen.

Den er designet til at være en smart og sikker slider, udstyret med en hjerne, som kan tilpasse sig til forskellige situationer, tage beslutninger i realtid og, det allervigtigste, samarbejde med mennesker. Den kan programmeres af kunderne til at udføre tunge, repetitive eller farlige opgaver og dermed reducere behovet for mennesker på anlægget.

For mere information om, hvad der gør denne epokegørende konceptmaskine så unik, bedes du besøge https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/lx03/.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com