Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvos tandsystem af den nye generation giver skovlene noget at tygge på

Den nye generation af Volvos tandsystem er beregnet til Volvos større gravemaskiner og læssemaskiner, og de har større gennemtrængningsevne, længere levetid samt et nemt monteringssystem "uden hammer".

Volvo Tooth System

Volvo Construction Equipments mellemstore og store læssemaskiner og gravemaskiner har nu mere at smile af – et helt nyt førsteklasses tandsystem, som ikke blot øger produktiviteten og brændstofeffektiviteten, men også er mere modstandsdygtigt over for slid og meget nemmere at montere, takket være stiftdesignet uden hammer.

Det nye tandsystem tilbydes til Volvo læssemaskiner mellem L60 og L350, og for Volvo gravemaskiner fra 14 ton kapacitet op til den største maskine på 95 ton, det graver dybere og forbliver skarpt i længere tid. Designet med lav profil har bedre indtrængningsevne og større skovlkapacitet. Det giver hurtigere cyklustider og helt op til 20 % bedre indtrængning i løbet af tandens levetid. Det øger produktiviteten kraftigt og udvider tændernes effektive levetid. Designet er også mere selvskærpende, hvilket bidrager til yderligere at reducere brændstofforbruget.

Monteringsgeometri

Beskyttede svejsninger, stærkere adapternæse og et kløgtigt design hjælper med at give systemet øget robusthed, mens systemets større holdbarhed betyder længere skifteintervaller og reduceret slid af skovlen. Eftersom disse tænder og adaptere er designet udelukkende til disse Volvo-maskiner, passer de specifikt til maskinens specifikation, størrelse og model.

Volvo tandsystem

Det nye tandsystem hjælper med at fordele belastningen under arbejdet på grund af dets glatte overflader på kritiske områder. Med den optimale balance mellem slidbeskyttelse og vægt er tandsystemet blevet konstrueret til at lukke op for disse maskiners potentiale – levere maksimal ydelse, brydekraft og oppetid.

Anbring. Tryk. Klik.

Det ultimative i sliddele, selv de bedste tænder ender med at skulle udskiftes, men med Volvos nye generation af tandsystem kunne det ikke være nemmere at skifte tænder – eller hurtigere. Et ægte hammerfrit system, fordi tænderne har et nyt låsesystem med en låsestift, der kan genbruges. Den genbrugelige stift har en fremragende pasform og fastholdelse samt en selvspændende effekt, når den er monteret, og den løsnes blot ved at dreje den en halv omgang. Monteringen kunne ikke være nemmere – anbring, tryk og klik – det er det hele.

Den rigtige tand til opgaven

Der fås fem typer af tænder til gravemaskinerne: til generelle formål, slibende materiale og sten, pikhugning, dobbelt pik og spadenæse. Der tilbydes to adaptertyper, og der fås også en mekanisk slidhætte, som passer på standardadapteren og forlænger tændernes levetid yderligere. Til læssemaskiner kan der fås tre typer af tænder – til generelle formål, slibende materiale og sten samt tre typer af adaptere. 

Volvos tandsystem