Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo Dig Assist: Jeg ville ikke gå en dag uden at bruge det

LMBab-operatør Patrik Ekström siger, at Volvos Dig Assist-funktion til gravemaskiner har forbedret hans arbejdsliv helt utroligt. Dette brugervenlige nye system, der er unikt for Volvo, hjælper operatører med at udføre gravearbejde sikkert, præcist og på en brøkdel af tiden.

Da den svenske konstruktionsvirksomhed LMBab købte en ny EWR150E-gravemaskine på hjul med kort svingradius for at føje den til sin flåde af Volvo-maskiner sidste sommer, var de ivrige efter at prøve den ny Volvo Co-Pilot med Dig Assist. Seks måneder senere er entreprenøren stadig tilfreds.

Med Volvo Co-Pilot leverer højpræcisionstryk og positionssensorer driftsdata i realtid til en 10 tommer stor berøringsfølsom Android-skærm i farver i kabinen og til skyen.

Alt efter om kunden vælger 2D-designet i feltet eller 3D-versionen lader Dig Assist-funktionen operatørerne angive måldybder eller hældningsniveauer eller sågar komplicerede 3D-former og overvåge jobstatussen ved at modtage varsler, når de ønskede parametre er opfyldt.

LMBab anvender i øjeblikket 2D-versionen, men er ivrige efter at opgradere. "Vi udgraver og planlægger vandrørledninger og veje, hvilket Dig Assist-funktionen hjælper os med", siger operatør Patrik Ekström. "Den er enkel og effektiv. Jeg tror, vi vil opgradere til 3D."

MERE SIKKERHED PÅ STEDET

Ikke nok hjælper Dig Assist med at forbedre nøjagtigheden og produktiviteten, men den forbedrer også sikkerheden. Den kan eliminere operatørens behov for at forlade kabinen for manuelt at kontrollere grader og niveauer – eller for tilsynsførende til at markere udgravningsstedet. Det indbyggede vægtsystem reducerer i mellemtiden i høj grad risikoen for at overbelaste maskinen.

NEM FLÅDEADMINISTRATION

Eftersom maskinoplysningerne også leveres til skyen, er Dig Assist lige så nyttig for flådeadministratorer som for operatører. Data som f.eks. samlet tonnage flyttet pr. dag, skovlens lastvægt og tomgangstid gør det nemt for flådeadministratorer at identificere områder, hvor effektivitet eller produktivitet kan forbedres og sætte mål.

"Systemet registrerer data, som vi har mulighed for at analysere så ofte, vi vil", forklarer Ekström.

Volvo Co-Pilot med Dig Assist er tilgængelig på gravemaskiner med larvefod – EC220E, EC250E og EC300E – samt gravemaskiner på hjul – EW160E, EWR150E og EWR170E – i vægtkategorien 15 til 30 ton.

Siden Ekström begyndte at anvende EWR150E med Volvo Co-Pilot og Dig Assist ønsker han ikke at gå tilbage til den gamle arbejdsmåde. "Systemet er rigtig godt, og jeg ville helt ærligt ikke gå en dag uden at bruge det", konkluderer han.