Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE lancerer center for oppetid i EMEA

I et forsøg på at blive kundernes foretrukne valg for oppetid i Europa, Mellemøsten og Afrika har Volvo CE samlet et dedikeret team for proaktivt at hjælpe Volvo-forhandlere med at levere løsninger på problemer, der kan føre til reduceret oppetid.

Det nye center for oppetid, der er placeret i Volvo CE's regionale EMEA-hovedkvarter i Eskilstuna i Sverige, vil hjælpe hele netværket af Volvo-forhandlere i Europa, Mellemøsten og Afrika med at holde kundernes maskiner oppe og kørende.

Det vil tjene som et IT-nervecenter ved at overvåge data, der sendes af tilsluttede maskiner gennem CareTrack og identificere områder, hvor oppetid og effektivitet kan øges.

"Størstedelen af de problemer, vi tager os af, bør være ting, vi registrerer, før kunden eller forhandleren gør. Dette er vores mål – at være proaktive og komme med løsninger på problemer, før de sker", siger Fredrik Gerhardsson, som er vicepræsident for eftermarked i Volvo CE, salgsregion EMEA.

Sagsbehandlere vil advare forhandlere om maskinfejlkoder og -alarmer, så de straks kan handle på vegne af deres kunder og reducere uplanlagte stop, udgifter til brændstof og vedligeholdelse og undgå fremtidige problemer.

"Når jeg identificerer et problem, udarbejder jeg en fuld rapport, som jeg sender til forhandleren. Forhandleren tilbyder forbyggende vedligeholdelse, ekstra oplæring eller andre tilbud, der vil sikre endnu bedre oppetid eller effektivitet. En oplært operatør kan f.eks. spare mange penge på brændstof og ikke-planlagt vedligeholdelse", siger Leif Waad, én af sagsbehandlerne i centeret for oppetid.

Tværfunktionelt samarbejde

Centeret er resultatet af en omorganisering af produktsupportafdelingen, eftersom effektiv vejledning til forhandlere om forebyggende vedligeholdelse kræver ekspertise fra mere end blot eftermarkedet.

"Ved at involvere alle områder af Volvo CE-teamet kan vi skabe en kultur af oppetid og bringe kundeservice til den forreste linje af virksomheden", siger Robert Sundkvist, som styrer centeret for oppetid.

Uptime Centre