Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE og Trimble udvikler 3D-opgradering til Dig Assist-styresystemet til gravemaskiner

Fabriksmonteret Trimble Earthworks Grade Control Platform integreres ubesværet med Volvo Dig Assist 2D-maskinstyring på Volvo gravemaskiner.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har meddelt, at deres treårige samarbejde med Trimble Inc. har resulteret i udviklingen af en integreret Trimble® Earthworks Grade Control Platform til Volvo Dig Assist 2D-maskinstyringssystemet. Trimble Earthworks er konstrueret til brug med Volvo CEs gravemaskiner med hjul og bælter, og integrationen heraf på Volvo gravemaskiner supplerer Volvo Dig Assists funktionalitet for at give mulighed for brug af konstruerbare 3D-modeller, som-bygget-data, fjernsupport, design- og asset-forvaltning og andre Trimble Connected Site®-teknologier. 

Maskinstyring: nøglen til fremtidens automatisering

Ved at anvende Volvo Co-pilot som primær brugerflade bortfalder behovet for yderligere skærme og sensorer. Det eneste, der kræves, er download af Trimble Earthworks-applikationen og installation af en ekstra CPU. Når Co-pilot med Dig Assist bestilles, monteres al den nødvendige hardware på maskinen fra fabrikken. For at arbejde med 3D kan kunden også bestille Volvo Trimble Earthworks Grade Control Platform til fabriksmontering. Volvo gravemaskinen arbejder ubesværet sammen med Trimble Connected Site-økosystemet.
 
Integrationen af Trimble Earthworks 3D Grade Control-løsningen på Volvo gravemaskiner supplerer Volvo Dig Assist-funktionaliteten. Tilføjelsen af 3D-funktionalitet gør det muligt at importere konstruerbare 3D-modeller trådløst til displayet i maskinens førerhus. 3D-design kan importeres i flere gravemaskiner, så alle bruger samme model, hvilket er ideelt til større, komplekse infrastrukturprojekter. Brugerfladen vil også være velkendt for brugere af Trimble-løsninger.

Flere muligheder for kunden – integreret fra fabrikken

"Volvo Co-pilot giver den perfekte brugerflade til maskinstyring", sagde Jeroen Snoeck, leder af Connected Site and Machine Services hos Volvo CE. "Mange kunder har allerede en foretrukken leverandør af 3D- og landmålingsudstyr. Da vi ikke ser os selv i landmålings- og 3D-designbrancherne, er vi glade for at samarbejde med førende teknologipartnere som Trimble. Og på den måde giver vi vores kunder det bedste af to verdener: Deres velkendte Trimble-løsning integreret i den fabriksintegrerede Volvo Dig Assist- og Co-pilot-platform."
 
"Samarbejdet med Volvo om en integreret 3D Grade Control-løsning demonstrerer de fordele, de to virksomheder leverer, for vores fælles kunder", sagde Jean Francois Sourdoire, Trimble Business Development Manager for EAME. "Den tætte integration af Trimble Earthworks med Volvo Dig Assist giver entreprenører mulighed for nemmere at indføre anlægsteknologi for et hurtigere investeringsafkast."
 
Trimble og Volvo udfører globale kundegodkendelsestest som forberedelse til den internationale lancering senere i 2019.

 

Billede 1: Integrationen af Volvo Dig Assist og Trimble® Earthworks Grade Control Platform forbinder ubesværet Volvo gravemaskinen med Trimble Connected Site®-økosystemet til civile jordarbejdsprojekter. Trimble Connected Site-økosystemet omfatter maskinstyringssystemer, site positioning-systemer og software til at strømline kommunikation og samarbejde gennem hele anlægsfasen.