Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Trin V: Optimeret til fremtiden

Volvo Construction Equipment introducerer Trin V-kompatible motorer på bauma-messen i München.

Volvo CE will be delivering maximum power and performance with new engine technology

Producenter af motorer og entreprenørmateriel står over for deres vanskeligste emissionsudfordring nogensinde, når den nye EU-lovgivning om Trin V-emission træder i kraft denne måned. Volvo CE tilbyder maksimal effekt og ydeevne med sin nye motorteknologi, der er et yderligere skridt i retning af en mere bæredygtig fremtid.

Trin V introducerer grænseværdier for partikelantal (PN) for alle fabrikanter af motorer mellem 19 kW og 560 kW med krav om, at dieselpartikelfiltre (DPF) skal indgå i EATS på maskinernes motorinstallation. Der vil endvidere være øget fokus på emissionsniveauet under maskinens brug.

For motorer med en kraftforbindelse på over 130 kW og mindre end 56 kW trådte grænseværdierne i kraft 1. januar 2019. Men for motorer med en kraftforbindelse på 56 til 130 kW træder lovgivningen i kraft et år senere, den 1. januar 2020. Volvo CE er allerede på forkant med lovgivningen for disse motorer i og med, at virksomheden tog beslutning om at introducere Trin V-motorer for begge kraftforbindelsesserier allerede i begyndelsen af i år.

Mats Andersson, vicedirektør for marketing og salgssupport i salgsregion EMEA hos Volvo CE, siger: "Producenterne er under større pres for at sikre, at motorerne overholder de strengeste emissionsstandarder, og den nye EU-forordning er den mest stringente til dato. Men med den hurtige introduktion af Trin V-kompatible motorer har Volvo CE bevist, at vi bestræber os på at skabe en mere bæredygtig fremtid for vores kunder i dag."

Den avancerede Trin V-serie er ikke kun udviklet til at opfylde disse strenge krav, men også for at give en række fordele for OEM'er og operatører. Det er blandt andet:

  • Produktivitet: effektoptimering for at maksimere kundernes brug med en god kapitalforrentning.
  • Driftstid: sikre at motoren er robust, driftssikker og servicevenlig.
  • Ejerudgifter: minimering af brændstofforbrug og vedligeholdelsesomkostninger.
  • Bæredygtighed: reduktion af emissionsniveau af hensyn til miljøbeskyttelse og overholdelse af lovgivningen.

Den konkurrencedygtige løsning vil reelt være den samme som for de eksisterende Trin IV-motorer, bortset fra at DPF nu er et krav på maskiner med en motor på 19-36 kW.

Det meget avancerede system har gennemgået omfattende test under de hårdeste driftsbetingelser for at sikre, at det opfylder kundernes behov i dag og i morgen. Det nye og forbedrede system omfatter en ladeluftkøler, der køler indløbsluften for at opnå højere effektivitet, og enten en turbo med variabel geometri (VGT), der er beregnet til at optimere luft-brændstofforholdet i turboen, der skal ændres, når forholdene ændrer sig, eller en turbo med fast geometri og wastegate (WG). Et DPF er beregnet til at fjerne dieselpartikler eller sod fra dieselmotorens udstødningsgas, og en dieseloxidationskatalysator (DOC) bruges til at oxidere carbonhydrider og carbonmonoxid til carbondioxid og vand.

Med en passiv regenerering af efterbehandlingssystemet undgås ikke planlagte stop under drift. Aktuelle test viser, at der ikke vil være brug for regenerering, når maskinen holder stille, under normale driftsforhold; udstødningstemperaturen opretholdes automatisk på optimalt niveau.

EGR-funktionen - både kølet og ikke kølet - reducerer emissioner ved at recirkulere en del af udstødningsgassen tilbage til motoren.

For Volvo CE er brændstofeffektivitet og maksimal driftstid nøgleord, så kunderne kan være sikre på, at deres maskiner opfylder de strengeste emissionsstandarder og er fuldt optimeret til fremtidige behov.

Volvo CE benytter den nyeste teknologi fra hele Volvo Group for tilbyde kunderne det bedste. OEM'er og operatører kan også være sikre på, at deres behov bliver opfyldt gennem virksomhedens globale eftermarkeds servicenetværk.