Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Lastassistenten udfordrer læssemaskineoperatører til at klare sig bedre

Den nye Operator Coaching-app, der tilbydes Volvo Co-Pilot-grænsefladen, giver læssemaskineoperatører tips og udfordringer for at forbedre deres kørsel.

Operator Coaching Load Assist

Den seneste opgradering til Volvo CE's Load Assist-familie er en ny app kaldet Operator Coaching. Denne funktion hjælper operatører af Volvos L110H- til L260H-læssemaskiner med at bruge maskinerne mere effektivt ved at give dem information i realtid, som de kan bruge til bedre at forstå, hvordan deres handlinger påvirker arbejdet. Det minder lidt om at gå efter en høj score i et computerspil, og Operator Coaching giver operatører mulighed for at sætte mål og målsætninger, der hjælper til en kontinuerlig forbedret arbejdspræstation.

 

Maskine og operatør i perfekt harmoni

De seneste maskiner fra Volvo CE er udstyret med masser af smarte funktioner som standard. Men det er nemt for operatører at overse dem, eller måske ved de ikke, hvornår det er optimalt at anvende dem. Operator Coaching-appen giver øjeblikkelig feedback vedrørende operatøradfærd, som f.eks. tid for tomgang i forhold til aktiv, bremsning i forhold til afstand, gasreguleringsposition og låsning i forhold til afstand, og giver vejledning vedrørende forbedring via Volvo Co-Pilot-skærmen i høj opløsning på ti tommer. Forslag som f.eks. "Aktivér bomophængningssystem", "Mindre gasregulering" eller "Aktivér låsning" hjælper operatører med at levere optimal brændstofeffektivitet og reduceret maskinslitage. Lastassistenten Operator Coaching

 

Med op til 40 individuelle tilgængelige profiler kan operatører se arbejdspræstation fra tidligere skift og indstille mål for det aktuelle. Disse vil med tiden udgøre et grafisk diagram for at vise operatøren forbedringstendensen.

 

Vægt bedre end før

Den nye Operator Coaching-funktion forbindes med den eksisterende On-Board Weighing-app, der fjerner gætteriet ved at laste den optimale mængde materiale. Dette er muligt takket være realtidsindblik i redskabsbelastningen (inden for +/- 1 % nøjagtighed), så operatører kan eliminere over- og underlæsning, genvejning og ventetider. Lastdata registreres ved hjælp af tryk- og positionssensorer og vises derefter på Volvo Co-Pilot. Når læsningen er fuldført, lagres alle produktionsdata på skærmen og er klar til at blive eksporteret til en skybaseret portal eller via en bærbar USB-hukommelsesenhed. Systemet er designet til en række forskellige skovltyper og fungerer også med gafler og greb.

Lastassistenten Operator Coaching