Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Øget oppetid takket være Volvo ACTIVE CARE

Den globale udrulning af Volvo ACTIVE CARE er endnu et af Volvo CE’s unikke brancheførende tilbud. Den fjerner talknusningen fra maskintelematik – takket være kombinationen af flådeovervågning og omfattende maskinrapporter, der kan handles på.

Med fremkomsten af telematik ombord og fjernopkobling sker det let, at flådeadministratorer overvældes af den datamængde, som moderne entreprenørmaskiner frembringer. Nu hvor Volvo Construction Equipments (CE) unikke Volvo ACTIVE CARE skal udbydes globalt, tager Volvo proaktivt byrden på sig med at overvåge og rapportere maskintilstanden, så kunderne får mere tid til at fokusere på deres drift. Volvo ACTIVE CARE er en intelligent telematiktjeneste, der kombinerer overvågning af maskintilstanden med levering af ugentlige rapporter, der tilsammen er med til at reducere nedetiden. 
Fjernanalyse giver flere fordele, herunder at opfange problemer, før de bliver fiaskoer og hjælpe med glat serviceplanlægning. Når forhandlerens teknikere ved, hvad problemet er, skal de foretage færre ture til kundestedet og kan ankomme med det rette værktøj, reservedele og knowhow så muligheden for løsning ved første besøg øges. Dette resulterer alt sammen i øget oppetid og reducerede omkostninger for kunden.

 

SÅDAN FUNGERER DET

Processen er enkel: Maskindatapunkter registreres via CareTrack – Volvos telematiksystem – og fjernovervåges via konnektivitet maskine-til-maskine af Volvo Uptime Centers verden over. Her bruger dedikerede Volvo-eksperter, der virkelig forstår maskiner, den sidste nye diagnostiske software til at behandle oplysningerne. Når en kritisk alarm eller en fejl på en maskine registreres, får forhandleren besked sammen med diagnoseoplysninger om fejlen. Forhandleren informerer derefter kunden om problemet og planlægger, hvornår der kan foretages afhjælpning. 


Heldigvis er kritiske problemer en sjældenhed, men kunderne forsikres jævnligt om, at deres maskiner konstant overvåges via ugentlige oppetids-rapporter. Disse rapporter fremhæver områder med mulighed for at øge tilgængeligheden for en individuel maskine – eller maskinpark.

Ugentlig indsigt, langsigtet virkning

Den største fordel ved Volvo ACTIVE CARE og de dedikerede Uptime Centers er, at en kunde ikke længere skal bruge tid på at grave efter indsigt blandt en masse maskinoplysninger – det bliver udført på deres vegne af Volvo og deres Volvo-forhandler.
Dette mere regelmæssige interaktion hjælper Volvo, forhandleren og kunderne med at samarbejde om at identificere tiltag, der i høj grad kan styrke en af de største drivkræfter for rentabiliteten – oppetid.

”Med Volvos ACTIVE CARE har vi seriøst forpligtet os til stigende oppetid," udtaler Koen Sips, Vice President for Customer Solutions hos Volvo CE.

Billede 1: Volvo ACTIVE CARE fjerner talknusningen fra maskintelematik.
Billede 2: Ugentlige rapporter med masser af indsigt.