Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvos kompakte og fleksible udlæggere, P2820D ABG og P2870D ABG, slår konkurrenterne med flere længder

P2820D ABG og P2870D ABG er udviklet med henblik på byprojekter og er de mest kompakte asfaltudlæggere i Volvos produktprogram. Det er de perfekte partnere til små og mellemstore udlægningsarbejder med lave driftsomkostninger, høj sikkerhed og høj operatørkomfort.

Volvo Tracked and Wheeled Pavers

Hvis du har brug for en kompakt udlægger i området 1,5-4,5 m, så har Volvo ikke kun en model, der kan passe, men to. P2870D ABG er en helt ny udlægger med hjul, og P2820D ABG er den nyeste generation med larvebånd. Sammen er de med til at styrke Volvos tilstedeværelse og udvide programmet af udlæggere. De er udstyret med funktioner, der normalt kun findes på større udlæggere, så kvaliteten af arbejdet er lovende med forbedringer inden for sikkerhed, effektivitet og betjeningskomfort.

Udviklet til alsidige anvendelsesformål

I lighed med resten af Volvos udlæggerprogram arbejder P2820D ABG og P2870D ABG ved lave støjniveauer, så de er velegnede til byprojekter, som fx cykelstier, parkeringspladser og gågadeområder. De nye maskiner er meget effektive med et lavt brændstofforbrug og lave CO2-emissionsniveauer. Med en 55 kW Volvo-motor og perfekt matchende hydraulik har de kompakte udlæggere samme førsteklasses drivsystem som de større modeller.

Med det kompakte design er P2820D ABG og P2870D ABG en meget fleksibel løsning. De er stærke nok til at skubbe en materialevogn, og de kan også let forsynes fra andre maskiner, som fx en læssemaskine eller gravemaskine. Kunderne kan vælge mellem den mere almindelige dobbelttransportør eller Volvos enkelttransportør - sidstnævnte er unik for Volvo i denne størrelsesklasse og sikrer højere produktion pr. time. Som noget specielt har P2870D ABG en lille drejeradius (2 m) på grund af den integrerede servostyring.

Volvo asfaltudlæggere med hjul eller larvebånd

Der findes en række ekstrakonfigurationer, både til modeller med hjul og larvebånd, som gør maskinerne mere alsidige, så de kan anvendes til flere forskellige formål. Det er blandt andet individuelt styrede skærme til materialetanken, så der kan arbejdes tættere på forhindringer, og et elektrohydraulisk sammenfoldeligt tag, så udlæggerne kan snige sig ind, når højden er minimal.

Endvidere er P2820D ABG og P2870D ABG så kompakte, at de kan transporteres sammen med en asfaltkomprimeringsmaskine på autotransporteren.

I komfortabel kontrol

Arbejdsstationen er den samme som på større Volvo ABG udlæggere, så operatøren føler sig straks hjemme på disse maskiner. Med Volvos Electronic Paver Management-system (EPM3) har operatøren nem adgang til alle arbejdsfunktioner, så der er maksimal kontrol over maskinen. EPM3-systemet kan med det praktiske layout og betjeningshjul gøre selv de vanskeligste små til mellemstore udlægningsarbejder enklere. Funktionen Settings Manager er integreret i EPM3, og her gemmes og hentes tilpassede parametre fra tidligere projekter frem. På den måde kan udlægningen udføres hurtigere og bedre, uanset arbejdet.

Volvo asfaltudlæggere med hjul eller larvebånd

Arbejdsstationen, som kan tilpasses helt efter operatøren, er beregnet til at sikre høj komfort og produktivitet for operatørerne, og de kan vælge mellem siddende og stående betjening inden for få sekunder. Betjeningspanelet kan skubbes fra den ene side af udlæggeren til den anden som en komplet enhed med de brugervenlige betjeningsenheder. Det kan også vippes 30 grader i alle retninger. Halvtaget beskytter mod alle vejrforhold, og det har glidende forlængelser, der dækker operatøren - også når sædet er trukket ud. Der kan også tilføjes en glasrude på begge sider af operatørplatformen for at beskytte yderligere mod vinden. For at undgå materialetyveri er der nye opbevaringsområder under taget og i niveau med afretteren - og som en praktisk funktion kan de aflåses med tændingsnøglen.

Volvo asfaltudlæggere med hjul eller larvebånd

Hjulvalg (P2870D ABG)

Volvos maskiner er kendetegnet ved deres kvalitet og den tekniske ekspertise - og P2870D ABG er ingen undtagelse. Den kompakte udlægger kan køre ved hastigheder op til 16 km/t med uovertruffen komfort under arbejde og mellem to jobs med den hjuldrevne 6x4-undervogn og stabilisatorer som er specielt for denne klasse.

Hækrammeliften er en ny funktion, der kun findes på Volvo udlæggere. Den bruges til at løfte baghjulene fra jorden ved at skubbe afretteren ned. Det er især praktisk, hvis hjulene sidder fast i et blødt underlag og skal frigøres, eller hvis der hurtigt skal udføres hjulreparationer.

De fleksible maskiner er konstrueret til en lang række anvendelsesformål.På rette spor (P2820D ABG)

På baggrund af den forrige generations succes er undervognen på P2820D ABG-udlæggeren blevet forbedret på flere punkter, blandt andet er maskinen blevet 150 mm længere for at forbedre balance og trækkraft, og de slidstærke skrabere gør overfladen glattere. For at forøge driftstiden og opnå lavere driftsomkostninger har undervognen en automatisk larvebåndsstrammer - hvilket kun findes hos Volvo til denne klasse - og boltene er praktisk placeret inde i larvebåndene, så det er hurtigere og nemmere at udskifte larvebåndspladerne.

Undervognen på P2820D ABG-udlæggeren er blevet forbedret på en række punkter.Strygejernseffektivitet

P2820D ABG leveres med en variomatic VB30 stamper- og vibratorafretter med et robust styresystem og hydraulisk afretterkrone. Det kan trækkes ud til dobbelt bredde (1,5 m til 3,0 m). Der kan monteres afretterforlængelser for at øge udlægningsbredden yderligere, op til 4,0 m. P2870D ABG i en komplet version med den nye VB40-afretter giver en fremragende udlægningskvalitet på endnu større bredder, op til 4,5 m. Afretteren kan forlænges med 525 mm og 275 mm, og med den korte forlængelse kan maskinen transporteres uden at afmontere forlængelse og bagklap.

Afretterne VB30 og VB40 varmer op til 3 °C pr. minut og har en mekanisk eller hydraulisk afretterkrone og ingen daglig vedligeholdelse med de levetidssmurte stamper- og vibratorlejer. VB40-afretteren er udstyret med en vipbar gangbro.

For at gøre udlægning endnu nemmere leveres de hydraulisk styrede bagklapper som ekstraudstyr, så der ikke er behov for manuelle justeringer. Derved kommer operatørerne ikke i kontakt med trafikken. Den smalle konstruktion er også med til hurtigere at opnå en flot finish på siden. Den nykonstruerede afretterkonsol kan vippes og drejes i alle retninger, så operatøren nemt kan placere den praktisk i forhold til arbejdsstedets krav og personlige præferencer. Knappernes placering er optimeret, så betjeningen er mere praktisk og med højere komfort end nogensinde før.

Maksimal nyttetid

For at det rutinemæssige vedligeholdelsesarbejde kan udføres hurtigere og med minimal nedetid har både P2820D ABG- og P2870D ABG-udlæggerne aftapningsslanger til væsker, nem tilgang til batteriet, et eksternt panel til start med startkabler og kun tre smørepunkter. Transportbåndet er også levetidssmurt og har vedligeholdelsesfrie lejer.

Efterbehandlingssystemet består kun af et dieselpartikelfilter. Det betyder, at der ikke er nogen krav om SCR og Adblue. Der skal derfor ikke skiftes AdBlue eller udføres vedligeholdelse af SCR. Således er driftstiden maksimeret, og maskinernes driftsudgifter minimeret.

Med Volvos maskinovervågningssystem CareTrack kan man se alle telematikrapporter. Det omfatter fx produktivitet, maskintilstand og brændstofeffektivitet. Hvad enten kunderne arbejder selvstændigt eller med støtte fra en Volvo-forhandler, kan de anvende CareTrack-data til at minimere risiko for ikke-planlagt nedetid og sikre, at deres P2820D ABG- og P2870D ABG-udlæggere yder deres bedste.

Nøglespecifikationer:

T5/Stage 5

 

 

P2820D ABG

P2870D ABG

 

Motortype

D3,8H

 

Motoreffekt

kW

55,4

 

hk(imp)

74,3

 

Ved motoromdrejningstal

o/min

2 200

 

Motoremissioner

EU Stage V

 

Basisbredde

m

1,74

1,8

 

ft

5,7

5,7

 

Maks. udlægningsbredde

m

4,5

 

ft

14,8

 

Udlægningskapacitet

t/h

300 

 

Sh t/h

331

 

Maks. lagtykkelse

mm

250

 

in

9,8

Fødekassens kapacitet

t

9

Sh

9,9

Trækenhedens vægt

kg

7 950

7 230

7 950

7 230

lb

17.527

15.939

17.527

15.939

*Den faktiske udlægningskapacitet afhænger af udlægningsbredde, -tykkelse og -hastighed og varierer alt efter forholdene på arbejdsstedet. Vi kan hjælpe dig med at beregne udlægningskapaciteten for et bestemt projekt.

**Omtrentlig vægt, uden ekstraudstyr. Dieseltank halv fuld, operatør på 75 kg, standardmaterialetank og halvtag inkluderet.

***Med forlængelser vil den maksimalt tilladte hældning være mindre.