Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Største Volvo-gravemaskine en 'drøm, der går i opfyldelse' for nedrivningsekspert

Den belgiske nedrivningsekspert af højspændingsanlæg Wesley Princen er den første kunde, der køber Volvos største gravemaskine til dato, EC750E HR, og han kan ikke vente til at prøve den.

Wesley Princen, owner and founder of Aannemingsbedrijf Princen NV

Wesley Princen ved virkelig et eller andet om gravemaskiner. Den belgiske entreprenør voksede op blandt maskiner på hans forældres gård i Gingelom, vest for Bruxelles, og kørte i sin første gravemaskine, da han var 16 år. Da han var 18, startede han sin egen entreprenørvirksomhed, Aannemingsbedrijf Princen NV, ved siden af sit ingeniørstudie.

Virksomheden kom først rigtig i gang efter færdiggørelsen af en kabelunderføringsopgave for den belgiske elnetoperatør Elia, som 20 år senere stadig er en trofast kunde.

"Mange transformatorstationer i Belgien blev bygget lige efter 2. verdenskrig, så de trænger til at blive udskiftet. Elia havde brug for nogen til at rive transformatorstationerne ned, og da vi er én af de få virksomheder med licens til at arbejde med højspænding, fik vi det meste af arbejdet," forklarer Princen.

I dag anses han som blandt de bedste i verden til nedrivning af højspændingsanlæg og er nu også begyndt at arbejde med nedrivning af atomanlæg. Princen vil bruge den seneste tilføjelse til sin maskinpark, Volvo EC750E HR nedrivningsmaskinen, til at rive et gammelt kraftværk og en fabrik til atombrændstof ned.

Den første Volvo EC750E HR nedrivningsmaskine sammen med dens bomsæt

Barske maskiner til barske opgaver

Princen købte sin første Volvo-gravemaskine med stor rækkevidde, en EC480D HR, for cirka fem år siden. Siden har virksomheden udført mere og mere nedrivning inden for tung industri med et behov for en maskine, der kan nå højere op og bruge tungere værktøjer. Her kommer Volvo EC750E HR ind i billedet. Den kan nå op til 36 m med et 3,6 tons værktøj eller 26 m med et 5 tons værktøj. Det er den 26 m lange bom, Princen skal bruge mest.

Ideen til Volvo EC750E HR kom for to år siden, og Princen var involveret helt fra starten.

"Vi var allerede i kontakt med fabrikken og [Volvos henholdsvis globale og regionale specialist i nedrivningsløsninger] David Arnoldsson og Peter Lam, og vi begyndte at snakke," forklarer han. "De var også interesserede i en afløser til EC700C HR og havde brug for feedback fra kunderne for at bygge en bedre maskine."

Princen afgav en ordre på EC750E HR uden nogen sinde at have set den færdige maskine. "Vi kendte ikke resultatet på daværende tidspunkt, men vi var så tilfredse med vores første nedrivningsmaskine med stor rækkevidde fra Volvo, at vi var sikre på, at den ville være god," siger han.

Wesley Princen præsenterer sin nye maskine for journalister

Den store afsløring

Han så endelig den nye maskine i maj i år ved et besøg på Volvos gravemaskinefabrik i Changwon i Sydkorea, og han var én af de første uden for fabrikken til at se den banebrydende model.

"Det var en stor overraskelse at se den færdige EC750E HR efter næsten to år," kommenterer han. "For 20 år siden havde jeg aldrig troet, at jeg skulle købe en 100 tons maskine. Jeg er meget stolt af, at vi har den største gravemaskine, Volvo nogensinde har bygget. Jeg er meget spændt på at komme i gang med at bruge den."

Princen ejer nu én af de mindste Volvo-gravemaskiner med stor rækkevidde – en specialbygget model baseret på EC300EL-platformen – og den største. Han har i alt 25 gravemaskiner i sin maskinpark, og de seneste seks køb var alle Volvoer.

Sikkerhed frem for alt

Når man står over for en farlig opgave som f.eks. nedrivning af en transformatorstation eller en fabrik til atombrændstof, er Volvos fokus på sikkerhed særligt tiltalende. Det er førsteprioritet for Volvo, at Princen og alle andre entreprenører kan vende sikkert hjem til deres familier efter arbejdstid. Volvos fokus på at maksimere rådighedstiden gør det også til et logisk valg.

"Ud over, at Volvos gravemaskiner med stor rækkevidde for tiden er blandt de bedste nedrivningsmaskiner på markedet, har vi også brug for god service," forklarer Princen. "Vi har et meget godt forhold til vores lokale forhandler SMT Belgium og deres kundechef, Danny Verheyen. Hvis der opstår et problem, behøver vi kun ringe til Danny, så løser alt sig. Det fungerer, og vi er meget tilfredse."

Princens EC750E HR er nu ankommet til Volvo CE's EU-lager i Holland, og før den leveres, skiftes hydraulikolien til en bioversion, så miljøet ikke tager skade, hvis der skulle ske et udslip.

Imidlertid kan han næsten ikke vente med at prøve den. "Jeg er vild med den," siger han. "Når du ser den, er den et uhyre. Jeg tror, jeg kommer til at arbejde med den hver dag med et smil på læben. Det er en drøm, der går i opfyldelse."